Žena

440 О ЕВТА

Учење траје две а а уче се ови предмети: врпски језак, немачки и француски језик с кореспонденцијом и и трговачка и политичка рачуница, наука о обезбеђењу, наука о међународној трговини, просто и двојно књиговођство, кореспонденција, контоарски радови, наука о трговини, трговачко и меничко право, технологија, наука о роби, народна економија и финансија, трговински вемљопис и историја, стенографија, лепо писање и писање на машини.

У први разред могу се уписатп ученице, које су свршиле најмање три разреда средње школе или више женске школе.

Ученице плаћају:

а) уписнине 10 дин. годишње;

6) школарине 20 дин. месечно (10 месеци).

П. Приправни течај за дворазредну трговачку школу.

Ученице које немају трп равреда средње ило Више Кеенске Школе, уписују се у Приправни течај. Које сврше овај течај прелаве у први разред трговачке школе!

У овом течију уче се ови предмети: српекп јевик немачки и француски језик, математика, јестаственица, хемија, физика, земљопис, историја Срба, општа историја и лепо писање.

Ове ученице плаћају: уписнина 10 динара годишње; школарина 20 динара месечно (10 месеци.

И

Једногодишњи трговачки курс.

У овај курс могу се уписати ученице, које су свршиле најмање ТУ. разред средње школе с течајним испитом.

У овом курсу уче се ови предмети: трговачка рачуница, наука о трговини с трговачким и меничким правом, књиговођство, кореспонденција, контоарски радови, познавање робе, немачки језик, француски језик, лепо писање, писање на машинп, стенографија.