Žena

114 ЊЕНА

Цена српској музичкој библиотеци је 12 круна годишње. Може се поручити код уредника Исидора Бајића, Нови Сад.

Изашао је други број Српске Музичке Библиотеке са овом одабраном садржином: Српске народне песме из „Коштане“ за гласовир потписаним текстом сложио Петар. Ј. Крстић : 1. Врањанка. 2. Вардарка. 3. Јоване сине. 4. Дафинка. 5. Бело дуде. 6. Хаџи Гајка. 7. Керемејле. 7. Пошла Винка. 9. Даскалице. 10. Џанум на сред села. 11. Мислиш рано. 12. Да знајеш. 13, Бело Ленче. Цена музичкој библиотеци је 12 круна годишње. Излази сваког месеца на 12 страна штампаних нота. Плаћа се по три круне свака 3 месеца унатраг. Претплитити се може код Исидора Бајића уредника, Нови Сад (Шмдек).

Позив на претплату.

У току месеца фебруара о. г. изаћи ће из штампе моја књига:

Р је У МАЋЕДОНИЈИ А И У БУГАРСКОЈ 1913. ГОДИНЕ.

Доштампавање се већ ближи крају.

И ако главни рукопис ове књиге лежи већ месецима у моме столу, нисам се журио да књига угледа света, јер ми није била намера, да књига изађе што пре, него да буде што тачнија.

Други балкански рат иде у најзанимљивије ратове светске историје, и то не само по ономе, што се догађало на бојишту, него и по ономе, што се догађало иза завесе. Било ми је тешко, а није ишло брзо да се обавестим о неким главним догађајима, који су ми били мутни и несигурни. Тек када сам у главним питањима дошао бар сам собом начисто, дао сам књигу у штампу Држим, да ће читалац наћи у овој књизи доста чега, што данас није више строга тајна, али је још врло мало познато широј јавности.

У овој књизи покушао сам да изнесем не само крваве слике, него и оно, што расветљује те слике. Покушао сам да изнесем фи лов ИНаЈ овога рата,