Žena

Кад ножеви ч виљушке нису добро орибантм, често се осећају на разне мирисе од јела. Онда се узме пресан кромпир, расече се на поле и њиме орибају. А можемо и влажну крпу умакати у со и њоме изрибати,

Мрље од мастила са фрног мрамора ваде се четкањем са зеленим. сапуном и млаком водом, затим треба чистом водом испрати. Плоча мора да је сува пре но што се почне четкати. Ако се још мрље мало познају, треба их пажљиво отрти са Колоњском водом.

Кад се штирак тпоти са кључалом сатуницом, онда рубље код глачања добија леп сјај, и не лепи се за гвожђе.

да рубље које се штирка, боље је код квашења, пре глачања употребити топлу, а не хладну воду.

Петролеум, се најуспешније гаси млеком. Ако се запали петролеј у лампи, треба одмах млеком посути. Некувано млеко најбрже гаси.

Како се теру флаше» Најпростије средство је ово: Узме се један пресан кромпир, исече на коцке и са мало воде у флаши мућка неколико минути. Стакло ће постати убрзо чисто и сјајно.

Како се лечи влага им, тлесан на дуваровима 7 750 грама тврдог сапуна растопе се у 5 литара воде; то се прокува и том водом зид окречи (четком измаже). Кад се потпуно осуши, то се на исти начин понови, али тако, да на дувару не остане пене од сапуна. Кад се ипо други пут потпуно осуши, онда се узме 125 грама стипсе и раствори у 15 литара воде и са том водом опет окречи, На тај начин се рупице, горе у зиду затворе и влага не може да продире.

Да муве не упрљају окна на прозорима ми вратљама. Узме се 2 децилитра пива (може бити и старо и оно што испод славине исцури) и мете се за 10 потура горке соли чисте из апотеке. И треба да стоји 24 сата да би се горка сб могла добро истопити, те пре употребе треба видети да ли је сб добро истопљена и промешати.

Окна се морају пре премазивања добро опрати и осушити. Тада се узме чиста бела крпа у величини женске џепнице и добро се умочи у справљену мешавину, исцеди се толико да не цури по руци или стаклету и вуче се редом