Žena

О=>

_ПЕНА 1

кашику бутера. и пеци у пећи. Печено месо извади у тањир, поспи соком и уз ово сервирај шта хоћеш.

Пудинг од урми (датула). Умути добро 14 дека бутера са 10 жуманаца, томе додај 14 дека ситно резаних датула, 6 дека огуљених самљевених бадема, средину од 4 земичке у млијеку натопљену и пасирану. Све ово мијешај на ватри док се не почне згушљавати. онда скини с ватре и мијешај док се не охлади. Тада умути снијег од 6 бјеланаца, додај 14 дека шећера и састави све са хладном, куваном смјесом и измијешај, да се тијесто изједначи и саспи у подмазану модлу и кувај 1 сат у пари. Куван пудинг прели преливом од поморанџе.

Прелив од поморатџе. Укувај на густо 36 дека шећера са 2 деци воде, скини с ватре и пусти да се охлади. К томе додај 4 деци сока од поморанџе, + деци сока од лимуна и 18 жуманаца. Све мијешај на ватри, док не добијеш густ прелив, који можеш прелити преко пудинга.

Соколска тррта. Умути добро 15 дека бутера са 18 дека шећера и 8 жуманаца, к томе додај 18 дека рибане чоколаде, 18 дека лешњика, умућен снијег од 7 бјеланацаи 1; кашику брашна Све лагано измијешај, саспи у подмазану модлу и пеци на умереној ватри. Кад се испече и охлади. разрежи је и надјени са овим надјевом: умути чврсто снијег од 3 бјеланца, к томе додај 10 дека самљевених љешника и ! комад рибане чоколаде, ослади по вољи и са тим надјени торту Озго је добро попрскај са каквим хоћеш ликером и затим поспи ванили шећером.

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Г. Жарко Е. у Марадику. По жељи доносимо у овом броју рецепт који сте тражили.

Један члан читаонице у Панчеву. И вама ло жељи доносимо у овом броју лек против влаге,

Младој домаћици у Ч. Молите нас за један цео бољи

__ Ручак из кувара Зорке Бабић, ради угледа, велите. Учинисмо

по вољи вам и донели га у овом броју. Тај кувар препоручујемо вам најтоплије.

Г-ца Јелка Т. — Молимо што оригинално. Преводе

не доносимо радо.