Žena

70 ЖЕНА

човеку и народима. Сетимо се само Нерона и многих других кретена и зверова, који су оставили крваве трагове у времену у коме су држали власт у рукама. Мушкарац је и сувише рђаво и погрешно схватио своју дужност. Он је и себе и жену довео до великог понижења. И ако је ико позван да помогне човеку, народу и човечанству да изађе из заблуде и таме, то је данас жена са својим срцем, својом душом и својим циљем.

Па шта је циљ жене Зашто жена постоји Да ли жена постоји себе ради, или ради уметности, моде, забаве 2 Или можда човека ради2 Не! Жена постоји из истога разлога као и човек. један закон важи за обоје. То је закон одржања. У природи не постоји. ништа случајно. Све се оснива на моћним законима, и ако се њима не следује, онда је смрт неизбежна. Баш због тога што је мушкарац, радећи противу тих закона, довео човечанство скоро до пропасти, мора. - да се пође бољим путем. Човек је боље схватио своју дужност према стоци. Марљиво се бринуо и старао о приплоду и гајењу добре и здраве стоке и зато је оснивао томе подобне заводе,.али је мирно гледао на јавне локале и пониженост онога пола, чији лик и сам носи. Страшне болести, сифилис, сушица и др. којима су стотине хиљада очева и оних који се спремају да оснују породицу заражени, носе и спремају горке сузе деци и потомству.

Крајње је време да се узме људски род, како женски тако и мушки у заштиту од пропасти која је на прагу, а коју мушкарац није у стању да отклони. Жедан не тражи хлеба. Гладан не жели воде. Не носи се болесник ковачу на лечење, већ лекару. Нити се сади трње, да никну руже. И не мање бесмислено је што се човек прима дужности које не разуме. Он је лутао по лажном путу и ишао тамном и сумњивом циљу служећи се варљивим и релативним умом. Жена је нашла бољи, паметнији, сигурнији пут и одређенији. и јаснији циљ. Па шта је циљ жене2 Циљ је жене живот и то добар живот, који се састоји у таком

раду и делима, да се њима не иде на то, да само се-