Žena

124 | ЖЕНА

Она ће му у свему бити ближа, када му буде ближа у праву. 1

— Сасвим је тако! Моје је уверење, да је данашња мушка политика морала постати комедија. Зато је постала трговање, јер је само мушка. Направили су од опште политике друго него што је у ствари. Свет Г осетио, да је нешто јако наопако, али није знао шта. Преполовили су политику баш тамо, где се тиче: државе, деце, куће и народа.

=— Богме јесте. Прво сте бацили из политике жену, па и сиротињу. Избацили сте из рада на човечанском напретку, већу половину оних, што беху рођени као равноправни чланови човечанства. Зато је код нас тако лагано ишао напредак, или ишао често и наопако, јер је највеће право било ЧЕ ВдИУ подељено, само право појединаца.

— Сасвим тако. Али доцније неко искључиво „мушко право гласа“ назвали су „опште право гласа“ „Али опште ће право бити тек онда, када то право добију и мушки и женскиње. И то је дакле оно. 0 чему мислиш да пишеш у 3. броју „Жене“.

— Ја сам већ готов. Описаћу тачно оно што смо сад разговарали и то ће ми бити најлакше. Сад су ми мисли дошле од себе, а други пут ћу морати врашки лупати главу. |

= ша.

Мисли из дугог времена.

Има глупавих мисли, што их се човек не може одрећи, док их не учини. ж Праву љубав познаје онај, који љуби без наде. 23 Има бракова који никоше из љубави. А после се стање мења, као МУ ПАН рат и мир.

=

Кад год уста говоре, пазите добро, што и очи говоре.