Ženski svet

Митровкиња.

децу није се могла у обзир узети, но што за тај смер нема Фонда на разположену. На знање. Бр. 6 Позив будапештанске задруге која подиже забавиште за сироту децу без разлике вере и народности, ради купљена прилога Одбор у име задруге ирилаже 5 Форината на ту цељ. Бр. 7. Благајкиља јавља, да многи чланови еа уплатом чланарине јако заостају, и предлаже, да сваког члана који више од године дана заостане, да се као чланови у уплатне кљиге не увађају. Предлог се једногласно прима и перовођа има списак оних чланова, који су еа уплатом чланарине од више године заостали идућој одборској седници поднети, да би се главној скупштини предложити могло, да се из задруге брингу. Бр. 8. Предсеткиља позива одбор да награду годишљу задружном лекару одреди. Одређује се 25 Фор годишње са том нримедбом, да је дужан задружни лекар сваког месеца двапут забавиште за децу похађати и то у посетну књигу убележити. дал>е за месец новембар и децембар прошле године има благајкиња 5 Форината у име награде задр. лекару уз п изнаницу доставити. Перовођа предлаже, да одбор учила и играчке, као: лопте, пушке, колица љуљашке и тд. набави осим тога да се на дечије листове „Невен“ и „Голуб“ нредплати. Усваја се. Предсеткиња прима на себе набавку играчака, а забавиља претплату на листове да пошље. Уједно има циркуларом позвати шт. чланове на иретплату на „Женски Свет“ Бр. 10. Перовођа иредлаже, да се у будуће како у забавишту, тако исто и задружне књиге, рачуни и дописи по новом календару имају водити. Прима се. Бр. 11. Перовођа јавља, да је на молбу добротворне задруге Српкиња Меленкиња задружна правила, две књиге о забавишту за децу и прорачун за 1892. год. задрузи послао. Узима се на знање. Бр. 12. Предсеткиња предлаже, да се у погледу цедиране оставине овомесној добротворној задрузи Српкиња од господина ТТаје Данкулова из Букарешта зедружни адвокат Др. Емил Гаврила умоли, да у варошкој архиви оставину потражи и мњење своје којим би на чииом задруга што пре и од кога остављену своту потраживаги имала. Прима се. и иеровођа има задружног адвоката о томе известити. Бр. 13. Предлог да се позову и остале госпође, које још до сада нису чланови задруге на уиисивање. Усваја се и изабрате су, које ће нозивати: гђа Теза Димитријевић, Драга Смедеревац, Катарина Стојковић и Маринка Тошић.

Бр 14. Предсеткнња предлаже, да остале иредмете као нацрт о прорачунс за идућу годину, о подизању више девојачке школе шиљање једне учитељске снаге на курс заба виља у Будимпешту, даље да, када да се одржи главна скунштина због краткоће времена у идућој седници у претрес узму. Прима се и предсеткиња затвара седницу са молбом, да идуће седнице у што већем броју доћу, јер ће подела милостине за ускргање свеце бити и уједно позива чланове на уплату чланарине за забавиште за 1892. годину.

Јаван рачун о концерту женске задруге у Митровици дана 6. (18.) Фебруара 1892. Доброволши прилози no 5 ®op. а. вр. П. н. господа Ћира пл Милекић, Павле Панаотовић; iio 4 ®op. протоир. Стеван Анђелић, Фрања Гамиршек стар , Олдрих Черих; по 3 Фор. гђа Ленка Сретковић, Павле пл. Георгиевић, Сима Тодоровић, Стеван Бакмаз, Адам Драгутиновић, Тончика Ковач, Д. В. Краус, гђа Даринка Сте Фановића из Панчева Борислав Шумановић из Шида ; по 2 Фор гђа Зорка Симуновић, Јустина Пајића Јелисавета Костића, гђца Мапдана Милутиновићева, Тривун Димовић, Др Н. Вучетић, инжињер Рос, Јован Секулић, Никола Борота, Јулијс Принер, Глиша Јанковић М. Вајс, Пера Манок Стеван Адамовић, Коста Сте®ановић из Н. ГГазове, Дамјан Угрипов, агент Кацан из Раче, Левингер и Лау®ер из Беча; по i ®op. гђа Ева Поповићка рођ Панаотовић, гђа канетана Бојића. капетан Бојић, Јосиф Трумић капет., гђа Даиица Сремчевићка, Јос. Хајклман каиет., Др Н. Огорелица. Др. Војин Новаконић, Др. Влада Чобанић, Др. Ђорђе Ивковић, Петар Јеремић, гђа Марта пл. Молц. Мара Марковићка, Сандика Милутиновићка, Катарина СтеФановићка, Љубица пл Милекићка, Љубица Кулићка, Милева Вучанова, Христина Марковићка, Радивој Поповић Мита Дамјановић богослов из Карловаца, Н. Н. Никола Гамиршек’ Пајо Милер рим кат. апат, Никола Поповић, Никола Поиовић град. мерник, Др. Јован Стајић из Шида. М. Мислер, Вукашин Ђукић, Панта Јовановић, Мита Радосављевић књиговођа, Лаза Мијић, Милутин Савић Бернхард Милер, Манзони инжинер, Ђока Савић, Глиша Јанковић, Н. Ковачевић вјечбеник, Вулпе, Јован СтеФановић из Ст. Бановаца, Мориц Алтерас из Сарајева, С. К. из Беча, Маутнер из Трста, Сигмунд Хандлер из Руме, Шандор Ивановић из Земуна М. Шулце из Беча; 4 ( l новч гђа Ружица Бошњак. Свега доброво.љних ирилога . . Фор. 13140 н. Од улазница ФО р, 256 —н. Укупно: . . . Фор. 387-40 н. Трошкови: . . Фор. 152-43 н. Чист приход: . Фор. 234 97 н.

60

ЖЕНСКИ СВЕТ. Вр, 4.