Ženski svet

16. ЖЕНСКИ СВЕТ. Бе. 1,

сховији ; по 4 К Васа Пауковић, кр. јав. бележ- |

ник, породица Нићиебровић-Јовановић, Марија др-а М. Михајловића, Невена Кнежевић, Милева уд. Гојковић; по 3 К Милан Гавриловић, П. бележник Саб. Одбора; по 2 К Василије Вујић, директор гимназије, Јован Симеоновић-Чокић, благајник ерп. нар. цркв. фондова, Глигорије Барусковић, проф. у гимназији, Павле Лазић агент, Паја Момчиловић, трговац, Никанор Чалошевић, патр. економ, Лаза Обреновић, вел. бележник, Даринка Шајковић, Јулка Бакаловић, Виљем Бич, кат. парох, Светозар Ф. Огњановић, књижар, Станиша Михајловић, евршени богослов, Ђура Торер, Ђорђе Секулић, трговац, Пера Лу"кач, економ Паја Шарановић; по 1 К40 п. Паја

Марковић, проф. у гимназији; по 1 К Драгиња |

Ђукић, Илија Павловић, Наталија Павловић, Н. Страхинић, Михајло Прибишевић; по 40 пот. Златоје Поповић; свега 118 К 80 пот. Горенаведеним дароватељима се овим изриче _најтоплија захвалност, даље нека је велика хвала суделавачима на забави, ито гђци Милени Павловићевој и Милени Симеоновић-Чокићевој: г. Секули Поповом богослову 1. године и богословеком певачком збору, који су толико труда уложили, да нам је забава, како материјално тацо п морално на највеће задовољство иснала.

У име Одбора:

Вељко Радовић, Драгиња Ђукић, перовођа. потпредседница. Катица Меанџић,

благајкиња.

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

Племенитост душе своје показала је велецењена госпојица Нина (Ана) Николић овд. велепосведница тим чином што је и ове године као и сваке до сада — лицем на св. Николу заодела топлим зимњим оделом 19 сиротих ученика-да на овдашњим школама.

да ове хришћанске љубави дело, нека изволи примити врла добротворка од обдарених и до суза тронутих ученика-ца као и од стране учитељетва најтоплију благодарност.

Бог јој подарио сва своја блага, понаособ здравља и дуга века на радост и утеху сиротих и невољних, који у њој моћну заштитницу налазише и налазе. -

Иланча, 8. (21.) децембра 1901. - | Душан Ламбрин,

учитељ.

Позив на претплату.

С овим бројем улавимо у 17. годиту. Већ тај леп низ година, јамчи, да смо погодили тотребу п да смо задовољили“ туближу, те нас слободи да тођемо даље у том правцу и да умолимо наше поштоване читаоце, да нас тоштомогну маленом сво“ јом преттлатом и за идућу тодину.

Цена је листи), као тч до сад, 2 круне или 2, динара тодишње, која се плаћа за целу годину у натред. Дојакошње скутљаче ч скупљачице молимо, да приме тај терет и овога тута, те чм торед топле вагвале у натред нудимо т“ 109, топуста

за труд и трошак чли 10. примерак на.

поклон. Дужнтаке од лане уитиво молимо, да нам тошљу дуг с овогодишњом треттљлатом. Бо не намерава држати ласт % даље, молимо, да нам одма вралаи овај број, да се знамо равнатиц.

Честитамо свима чланицама Добротворних Задруга, свима скупљачима и скупљачицама, читаоницама И пријатељима нашим и народа нашег нову годину.

545 Нов. оу 1. јануара 1902.

Уредништво. ПРИЈАТЕЉИ ЛИСТА.

Г-ђица Мара Григоријевића, учитељица девој. школе у Шапцу, послала је претплату за два примерка нашег листа, као дар г. Милорада Ђорђевића, судије из Крагујевца и невесте му Руже Кедровићеве из Крушевца, а ми смо то наменули г-ђицама: Катици Радивојевићевој и Теодори Владисављевићевој, приправницама сомборске учитељ. школе. Хвала дародавцима и срећан им брак био!

ОДГОВОРИ.

Старој чланици у Суботици. У идућем броју.

(3) А. Под тим знаком добили смо три песме „Сећаш ли сер“ — „Дигоше се“ и „На гробу“ од "непознатог писца. Песме су добре, али не можемо по тати, док не знамо писца. Молимо, да се јави,

М.М. В. Дубровник. У „Моме идејалу“ не одговара закључак уводу, за то је изостало.

Госи. Ђ, В. у М, Жао нам је; ал Вашу песму у којој се између осталога налази и овај стих:

Ма драга ми дође, Говорити пође: „Оксиген“ сам испио б На тебе сам мислио — не можемо штампати,

Штамцарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.

а а а бо ако“ 4: пса :

Мајо и аге ла 5