Ženski svet

16. КЕНСКИ

Браћа М. Поповићи 8 пари ча рапа,

На свима овим даровима изјављује се најтоплија захвата.

Нови Сад, 11. (24.) децембра 1902.

Јулка Радовановићка начелница.

П. Поштована гђца Нина (Ана) Николић, следуЈући свом од много година лепом и пуне хвале

обичају, изволела и ове године о св. Николи 18 сиротих ученика (ца) на овдашњим школама топлим зимњим оделом заодети итим многу горку сузу бедних утрти, односно, евентуалну болест код слабо оденутих спречити.

На овом узвишеном и хришћанске љубави делу, част ми је врлој дароватељци у име обдарених и учитељства најтоплије захвалити се са жељом, да ју милостиви Бог благослови здрављем и дугим задовољним животом

Мланча, 8. (22.) децембра. 1902.

Душан Ламбрин учитељ.

ЈАВАН РАЧУН

о забави, коју је приредила Добротворна Женска 5 Задруга у Сомбору на дан славе своје о Ваведењу 21. новембрг о. г. 1. ара. _

_ а.) За продате улазнице К. 522-40 6.) Од добровољног прилога, . Ке 35 Свега . К. 55740

П. Расход: а.) Трошак око приређивања К. 20564 Чист приход КВО 6

Добровољне прилоге дадоше: по 4 КЕ, гђе Кат. Вукићевић, Кат. Вујић, Марија Алексијевић, и. г. ЈовиФ Холендер; по 2 КЕ. гђе Јелена пл. дако, Милица Николић, Александра Уторник, тг. Ђура Бирвалски, Др. Марко Гергуров, Милутин Бикар, Бошко Вукићевић, Стеван Ползовић, Самуило Брук; по1К. г. Средоје Гергуров.

Свега 85 КЕ.

Колач славски даровала је кума гђа удова Милица Георгијевић са 30 К., од осталих присутних госпођа и господе пало је том приликом свега К. 21:60, укупно дакле К 51:60. |

Дародавцима изриче се овим захвалност.

У Сомбору 25. новембра 1902.

Јулчика М. Поповић

благајник.

СВЕТ. БЛ.

ПОЗИВ НА ВРЕТИЛАТУ.

Овим бројем улазимо у 18. годину с нашим листом и немамо ни повода ни узрока, да објашњујемо програм и рад наш, јер је за то време имала довољно прилике наша читалачка публика, да упозна и правац и рад наш, те умољавамо наше дојакошње читаоце, да се претплате и даље на наш лист, а уједно их молимо, да га препоруче у кругу своме, јер је потреба, да се круг читалаца прошири, како би могао што боље напредовати.

Прилике нашег женског друштва и овог уредништва нису још дотле доспеле, да се може лист чешће издавати; али су сви изгледи ту, да ћеи то време скоро прислети.

За сад ће лист излазити и за 1908. г. по једанпут у месецу као и досад а цена ће му остати стара.

да Србију прима претплату за наш лист књижара Велимира Валожића.

Колико год подижу лист вредни и ваљани сарадници, толико исто и канда још више помажу унапређењу његову добри и савесни скупљачи. Наши листови, особито оваке врсте, могу просперирати и напредовати само онда, ако стеку вредне и савесне скупљаче, и ми можемо отворено казати да смо се досад одржали само својим добрим скупљачима и скупљачицама, те не можемо ни пропустити ову прилику, кад се дели година од године да се најтоплије не захвалимо, како сарадницима, тако и скупљачима и скупљачицама и молимо их да нас потпомогну и за идућу годину.

_ Дужницима од прошле године, који се и на опомену нису још одазвали претплатом, шаљемо још овај број, па ако се не одазову ни до 1. Фебруара 1908. обуставићемо им лист, јер вересију нећемо даље да подржавамо.

Поздрављајући свима пријатељима нашег листа и свом народу светле празнике Христова рођења, (овај број издајемо за Божић) и нову годину, и желимо им мира, слоге, добре воље и напретка на свима гранама,

Нови Сад о Божићу 1902.

Уредништво

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.