Ženski svet

12. ЖЕНСКИ су примили и угостили наше миле госте, гђи Персиди Мавдићки пл. од Ривице, Дру А. Коди и Дру М. Политу, који су дали бесплатно своја кола, да се дочекају и испрате гости и у опште свима, који су што припомогли, да се ова за бава одржи лепо и успешно, изјављује потписани одбор своју најтоплију захвалу.

Оициреки кор 50. петроварадинске пуковпије предао је 40 Круна потписаној задрузи, као један део чистог прихода од дилетанске представе приређене у корист добротворне цели на чему се потписана задруга топло захваљује.

Нови Сад, 28. Фебруара (7. марта) 1904.

Одбор

Добротворне Задруге Српкиња Новосаткиња.

„Добротв. Задруга Срп. у Суботици“ о свечарској слави,о Сретенију ове године, приредила је вечерњу забаву, те је том приликом имала

прихода: :

од улазница и томболских карата К 18860

од добровољних прилога. . . . „ 91света . · К 219:60

Порт |. -- - -- = у о те је остало чистог - К 222:60

Добровољно приложише г.т: Мица Ј. Ра-. дића потпредседница 25 К, Милица Димитријевић предеедница 10 К; др. Јован Манојловић, др. Владислав Манојловић, Ђока Стојковић адвокат, Данчика Пушин, Јелена Недељковићка, Зорка дра Ивковића из Митровице, пио 5 К; Марко Дулић 4К, Обрад СувајџићК 2:40; по 2 К; Пера Бајић трговац, Богдан Свирчевић, Богдан Крнајски, Смиљка Колонићка, Шандор К. Марковић и др. Јован Петровић; Паја Вујковић учитељ 1:80 К; по 1 К: Душан Крнајски Пушкашев, Милан Огњанов, др. Фрањо Сударевић, Петар Огњанов учитељ и Стеван Секулић; и Др. Стипан Матијевић 80 пот. свега 91 круна.

Свима овим прилагачима, а тако исто мевтном свештенству, преч. господи : Светозару Димитријевићу пароху и Исидору Лудајићу сист. парох. помоћнику, који како на парастосу тако и при освећењу свечарске водице од добре своје воље чинодјејствоваху и месној певачкој дружини, која при овим црквеним обредима својим појањем из пријатељства суделоваше, нека је и овим путем изречена свеердна и топла захвалност на указаном милодару и пријатељској услузи.

У Суботици, 15. (28. Фебруара 1904. год.

Управни Одбор

„Добротворне Задруге Српкиња у Суботици“.

СВЕТ. Бр. 3.

Госпођа Јелисавета (С. Теодоровића, потпредседница Добротворне Задруге Српкиња Панчевачких, изволела је нашој раденичкој школи поклонити 80 круна у место венца на одар своје братичине покојне Јелке Милутиновићеве.

Вахвалан на овом племенитом дару, одбор овај у записнику свом одао је пошту покојници, а изнови га на јавност за подетрек и осталим врлим Српкињама,

Из одборске седнице Добротворне Задруге Срикиња Панчевачких, држане 26. јан. п. н. 1904. Др. Никола Милутиновић, Анка К. Милутиновића,

перовођа.

ПРИЈАТЕЉИ ЛИСТА.

Гђа Љубица Тајчевић претплатила је поред свог листа и један примерак за гђицу Дару ТерзиЋеву, приправницу сомборске учитељске школе.

Госпођа Пољаковићка из Нов. Сада плаћа већ од више година поред свог примерка нашег листа још по један примерак за гђу Милеву Георгијевићку у Дечу.

ПРЕТПЛАТНИЦИМА.

Још овај 5. број шаљемо свима доја-

кошњим преттилатницима, који су задржала лист, па онда, ко не тошље до 1. априла 0. г. по ст. к. своју треттлалиј 3а ову, а који су дужни џч за трошљлу 1908. г. обуставићемо њм лист безусловно, изузимајући оне, који су писмено тајавили, да задржа“ вају лист и да ће платити доцтије. __ Претплатници из Србије могу своју претплату непосредно слати овамо, најбоље у српским банкама или поштанским биљегама, ако им је иначе неспретно п скупо слати поштанском упутницом, јер се банке и биљеге ерпске могу овде променути у наш новац.

Нови Сад, 1. марта 1904.

Администрација.

ОДГОВОРИ.

Гђици К. Ј. В. Љешница. Пошиљци се не могу изнети за јавност. Лист ће Вам се слати.

Т. М. П. Б. Београд. Полемику е другим листовима нисмо и неђемо заводити. Питање о еманципацији женскиња захтева дубоке штудије и темељна разлагања, па ћемо то оставити за доцнија времена. — Она друга ствар доћи ће на ред. Хвала Вам!

0. 3. Сан-Франциско. Примили смо претплату поштанском упутницом. Хвала Вам! Други примерак ћемо слати одеад на т-ђу Р. Поздрав!

председница.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.