Ženski svet

48. ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 2.

„7 5> НЕГА ЛИЦА. Зем~

(увето ив шведског листа за масажу.)

Није довољно, да неко мисли о себи да је лет, него треба радити на томе, да други о нама кажу да смо лепи или, да изгледамо младачки. А то се сад може лако постићи неговањем нашег лица са прањем жобилиорног сатуна а мазањем нобилморним кремом.

Многе су даме наружиле себе и своје лице са шммнком, тудером, разним мастима и помадама. Оне и не мисле, колико је неугодно гледати у таква окречена и умазана лица, па ма како да су то невине ствари, којима се мажу. Зато им саветујем, да се једном окану тога и нека узму ова невина и опробана средства, па ће своје лице далеко боље улепшати без да се на њему опазе трагови какве масти или белила; а ево како ћете поступати:

Умивајте се млаком водом, која је загрејана у земљаном суду. Млака вода отвара шупљике на кожи, те се онда лако могу нобилиорним сатуном испрати нечистоће из коже. То прање коже треба да се изводи тарењем грубог ручника (пешкира), а тим се и кожа прави свежом, летом и руменом. Већ првих дана показаће вам огледало леп успех. И ја вам то говорим из искуства, јер су ми то признале многе даме.

3 Покажу ли се на лицу боре, могу се и оне растеати Шведеком масажом;

а то бива на овај начин:

Загрејте на пећи два повећа и сува ручника, па онда с тим тарите преко бора до два минута с једним па онда с другим. За тим узмите трећи гладан, мокар, али добро исцеђен ручник, те и с њим тарите оно место минут два и онда утарите лице сувим и грубим ручником. Но то трење удесите тако, да се повлаке вуку све с чела на ниже преко слепих очију.

Кад сте и то учинили, онда натарите лице са мало нобилиор крема, па и то повлачите све према доле.

7227 Ф „==, Упозорава сг „ВА ФК

Већ за дан два приметићете сјајан успех и добићете чисто подмлађено лице, а сва та нега и радња свршава се највише за 15 минута, а толико може валда свака дама жртвовати, да одржи своје лице чисто и нежно.

Нежно се лице лети очува најбоље са црвеним велом и црвеним штитом за сунце. Но ако би се ипак показале на лицу теге, бубуљице, гризнице (МИШтезвег), уфрвен на лицу или на носу, или да лице поцрни од сунца, или се истуца од ветра, онда је најбоље средство, да узму два здрава кромпира, па да се натру као рен на треницу и да се с тим намаже лице као сапуницом, па нека постоји минут два на лицу. За тим узмите млаке воде и начините сапуницу од

нобилнорног сапуна и оперите њиме лице па добро избришите грубим пешкиром, повлачећи све према доле. Кад се лице тако исуши а ви га премажите танко нобилиор-кремом, па га опет тарите а све доле повлачећи и лице ће вам остати лепо, чистао, свеже и увек младачко.

Све се то може чинити вечером пре спавања, а може се и преко дан уграбити за то неколико минута.

Нобилиор-крем има ванредан утецај на кожу, а што је најглавније, он нема масти, нешкодљив је и не познаје се на лицу а при том је врло јефтино средство.

Нобилиор=-крема кошта једна теглица: К 1:50.

Нобилиор-=сапун кошта један комад: К 1'—.

Нобилнор-пудер најфинији је и финог мириса у белим и роза стакладма, комад К 1:50.

Разашиље се поштом дневно под највећом дискрецијом из

Нобилиор парфимерије 282 у Загребу (Илица 33.)

на слиједећа, уз јамство здрављу нешкодљива оријентапна косметичка средетва 9

која су у источним земљама обљубљена и припозната те својим сигурним дјеловањем придонела познатој љепоти

===> ХАРЕМСКИХ ЖЕНА. ==

Шекајик (лопоч крем) против пјега и сваке

нечпетоће лица.

. . (вода од нарцисе), којом поста-

Лејлак суј је кожа њежна, глатка и стаје на пут прављењу бора.

; (текући балСејале балсам сапун самскисалун)

најбољи за тоалету: чисти, десинфицира и

освјежује.

Сачлара махсус сујљаза косу) про-

тив испадања косе, за растење исте и про-

| тив перути.

Цијене: шекајик крем 2 К., лејлак суј 3 К, сејале балсам сапун 4 К Б0 пот., сач јаги 1К,, сачлара махсус суј 2 К. зе: Омот и поштарина ако се новац унапред пошаље 60 потура, код поузећа 80 пот.

Свакој пошиљци приложена је упута у српском језику.

Наруџбе прима

| . (вејтин од јаблана, тополе) даје | Сач ЈаГгИ косп мекоћу, сјај п стаје на пут У | сјеђењу косе.

. (есенција од би-

ЉЕКАРНА „СЛАВИЈА“ у Бос. Крупи.

3—14 ~ У | ===

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду.