Arhiv UNS — Crkveni listovi

За часове одмора

Судбина по верском календару

СВЕЦИ У ВАШЕМ ЖИВОТУ

Овај специфичан дороскоп" заснива се на верском календару и показује вашу судбину којом влада светац на чији сте дан рођени. Овај хороскоп означава ваш пут за цео живот и није као други,везан за одређени период. Због ограниченог простора у овом броју објављујемо судбине рођених у децембру

9. децембар То је дан Светог Алимпија Столника који је још од малена био предан Богу. Пошто је био жељан усамљености, удаљио се из града на неко време. Када су га „напустили” демони, људи су га попгговали, одлазили код н>ега ради речи утехе, поуке и исцељења. Ако сте рођени 9. децембра, привржени сте породици. Док не постигнете свој циљ у каријери, желећете да будете сами. Живећете безгрешно и својих поступака се никада нећете стидети. Волите да помажете пријатељима. У жившу ћете имати само један тежи период који ћете на крају ипак пребродкти. Храбри сте. Ваша судбина је: леп, миран породичан живот.

ти много напора да победите разне f сплетке. Ваша судбина је: дружите i се с малим бројем' људи, и постићи ј ћете велики успех у животу.

њихова суштина. Тек кад вам се буде у животу догодила нека крупна ствар схватићете да сге сами доста допринели томе. Ваша судбина је: имаћете мали број пријатеља и живећете живот какав нисге ни сањали. 12. децембар Свети Парамон, честан муж, када је наишао на гомилу мучених и везаних људи узвикнуо је; ,о колико невиних праведника хоће скверни кнез да закоље..." И управо зато није хтео да се покори кнезу и да слуша његове заповести проживео је већи део живота у мучењу. Ви који сте рођени на овај датум одликоваћете се храброшћу. Бићете спремни да се у име правде ухватите укоштац и са претпостављенима. Међутим, ваша борбеност вам може донети само победе на послу, али ће вас то коштатити и пуно нерава. За вас је љубав чудотворна и помоћи ће вам да колико-толико сачувате нерве. Ваша судбина је: непокоравање другима, борба за правду због тога ћете мало времена у животу имати за приватан живот.

ОБАВЕШТЕЊЕ Ево једног, верујемо, читаоцима досад мало познатог ,тумача" судбине. Због ограничења простора, а у жељи да ово „небеско читање судбине' буде што исцрпније, нисмо у могућности да у овом броју задовољимо радозналост већег броја читалаца. У наредним бројевима наставићемо са објављивањем овог својеврсног дороскопа". За оне који немају стрпљења да у „Вери" сачекају свој датум рођења имамо следећи предлог: уз купон са ових страна одговоре ћемо вам послати на кућну адреду. Довољно је да на нашу адресу: Ревија „ВЕРА", 11000 Београд, Косовска 26, пошаљете купон из нашег листа, наведете датум рођења и приложите адресиран коверат са потребним поштанским маркама. 16 децембар Дан кад се слави Свети Јован Ћутљиви који је у 18 години постао иноком и чистоћу срца одржавао сузама, постом и молитвама. После десет година постављен је за Епископа. Међутим због злобе и сумње народа убзо се преруши у обичног монаха. Ако сте рођени овог дана у животу се нећете стидети ниједног посла. Радићете сваки поштен посао не либећи се тога, савесно и одлично. Прозрећете овај свет и биће вам нормално да у њему живе добри и лоши људи. Бићете смерни, мудри и храбри. Велики део времена ћете утрошити на откривању: да ли постоји реинкарнација. Ваша судбина је: бићете верни и одани само ономе до кога је вама стало. Не призанјете компромисе.

10. децембар Овај дан је поевећен Светом Јакову Персијанцу који је хришћански васпитан. Био је даровит и окретан. Персијски цар постави га за племића на свом двору. Поласкан тиме, Јаков се причести и принесе жртву идолима. Када су за то чуле његова мајка и жена, молиле су га да се покаје и Христу поврати За све вас који сге рођени овог датума, најсрећнији ћете бити у љубави. Али због тих претераних емоција нећете имати великог успеха на послу. Животни сапутник ће вам бити веома привржен, иако ћ.те ви често бити својеглави и сматрати да је то што ви радите, најбоље у животу. Ваша судбина је: ако слушате свог партнера бићете срећни. Имаћете један, али срећан брак.

13. децембар Овај дан припада Светом Андреји Првозваном. Проповедао је Јеванђеље у Византији, Тракији, по земљама Дунавским, затим у Русији, око Црног мора... Прорицао је свуда по свету и сјајну будућност хришћанству. Ако је овај датум и ваш дан рођења читавог живота тежићете ка савршенству. Немирног ћете бити духа и место вас неће држати. Обичан народ ће вас пуно ценити. Горди сте. Читавог живота желећете да упијате сва знања света. Међутим велика могућност постоји да згрешите када постигнете све што сте желели значи у изобиљу. Ваша судбина је: каријера, богатство и на жалост, занемарена породица.

17.децембар Дан Свете Варваре која је наредила да се у њеном купатнлу просече трећи прозор и да та три прозора буду симбол Свете Тројице. Прстом нацрта крст на зиду купатида и на том месту створи се извор воде, који многима касније причини исцељење од болести. Они који су рођени овог дгтума, имаће мало разумевања од својих родитеља. Међутим, неразумевање у кући неће их омести да буду вољени у многим срединама, цењени на послу и уопште. Тог дана су рођени успешни људи. Због квалитета које поседујете многи супротног пола желеће да буду у вашем друштву. Ваша судбина је; каријера, проналазаштво и леп живот у зрелим годинама.

Ако је ваш дан рођења слава овог Свеца поседоваћете велику способност прорицања, али ћете бити добар психолог. Пошто нећете бити у сгању да вас други критикују увек ћете то сваљивати на неког другог, па макар то био неко и вама драг. Правдаћете себе окривљујући друге. Мирићете се са судбином не чинећи ништа да свој живот улепшате. Ваша судбина је: скроман и обичан живот.

11. децембар Тај дан припада светом Стефану Новом. Био је мудрад, ревносан и успешан. Стефан је био велики заштитник поштовања све тих икона, Безумни дар примаше разне гнусне клетве против Стефана и прогна га на острво Проконис. И ви који сте рођени овог дана паметни сте, вредни и ради. Али, многи злобни људи па и сујетни, покушаће да вам стану на пут успеха. Чиниће вам разне сплетке али пошто знате да сте честит и праведан човек нећете томе придавати велики значај. Морате уложи-

15 децембар То је дан Светог пророка Авакума који је прорекао опустошење Јерусалима. По занимању је био земљорадник. И једног дана када је носио ручак радницима на њиву, појави се наједанпут ангел Господњи и каже да однесе тај ручак Данилу у Вавилон Ако сте рођени тог дана нећете бити у стању да сагледате своје недостатке. Себе ћете сматрати идеалним. С људима ћете се дружити површно и неће вас интересовати

14. децембар Дан посвећен Светом пророку Науму који је живео 700 година пре Христа. Прорекао је пропаст Нинибије јер се народ покварио. И пошто се народ није покајао од земљотреса, поплаве и огња пропаде сав град. Упокоји се Свети Наум у Господу оставивши малу књигу својих истинитих пророчанстава. 18. децембар Свети Сава Освештани још у осмој години напустио је родитељски дом. Постао је монах. Људи су се толико окушвали око н.ега да је морао да им сагради дркву... Када му је отад умро мајка је дошла да живи са њим. Ако сте рођени на дан ове славе бићете самостални од малих ногу.

ВЕРА

62

ВЕРА