Arhiv UNS — Humoristička štampa

INJEKCIJE

MUC:

(PriČa budućnosti samo za Ijude jakih živaca) Hip O. Honder bio je sin svojih roditelja. To dakako nije ništa čudno. Cudnije je to, da nikada u životu nije bio bolestan. A najčudnije je sve ono što je Hip radio, da bi očuvao svoje zdravlje. No prije nego počnem pričati te čudne stvari moram vas upoznati sa Hipom, i reći vam sve ono što o njemu znadem. Hip je bio zgodan momak, pametan, lijep i snažan. Bavio se športom, osvojio je svjetsko prvenstvo u trčanju, plivanju, boksu, skijanju i tenisu, igrao je nogomet u reprezentacijama, borio se i pobjeđivao, bio prvak, poznat, slavan. Govorio je petnaest jezika, pisao je Ijubavne pjesme isto tako dobro kako je znao popraviti sat, pjevao je poput slavulja, šofirao i pilotirao, vodio je i osvajao sve što je htio. Podnaslov ove priče nije napisan poradi ovoga, šta sam do sada nabrajao, jer to nije bilo zbog toga da vas gnjavim, nego zato da si možete donekle predstaviti ličnost glavnog i jedinog junaka ove priče. Jednog dana umrli su iznenada njegovi roditelji. On se je sasvim promjenio. Postao je nesiguran počeo se bojati smrti. Ostavio je sve čime se đo tađa bavio i posvetio sav medicini. Dane i noći, noći i dane proučavao je stručne knjige, radio u laboratorijima, zavodima, experimentirao, istraživao, a najviše pazio na sebe. Već kao dijete bio je cijepljen protiv kozica. Sada je uzeo injekciju protiv tifusa, malarije, difterije, išijasa itd. Ne zaboravite da je ovo priča budućnosti! Medicina je mnogo napredovala. Pronađeni su serumi protiv tuberkuloze, i svih mogućih bolesti. Injekcije su postajale protiv kurjih očiju, upale mozga, slijepog crijeva, mjehura, bubrega, pluća i potrbušnice. Hip je dakako sve te injekcije primio. Bio je imun protiv svraba, nesvjestice, prehlade, gripe, hripavca, hemofilije, leukemije i hemeroida. Da ne dobije granulome dao je izvaditi sve zdrave zube, cijepio se protiv kratkovidnosti i dalekovidnosti, zapletaja crijeva i morske bolesti, premda na svojim pomorskim putovanjima nije nikada od nje patio.

Medicina je svaki dan otkrivala nešta nova. Hip je bio cijepljen protiv dječje paralize, tropske groznice, raka, kajhusna i staračke slabosti. Jednog dana pronađen je lijek protiv preranog porođaja. Hip je bio prvi lioji je dobio injekciju protiv toga. Ali sada se je nešto strašna đogodilo. Liječnici su konstatirali, da je Hip od prevelikog uziraanja injekcija dobio paralizu i bio je otpremljen u ludnicu.

Dani su prolazili, i mjeseci, Hip je sjeđio u ludnici i tresao rešetkama, ali pomoći nije bilo. Liječnici su se brinuli, pazili na njega, ali ništa nije pomoglo. Godine su prolazile. Već je bila izgubljena svaka nada u njegovo ozdravljenje, kad se pronese glas, da je neki poznati naučenjak pronašao lijek protiv paralize. Hip je opet blo prvi koji je dobio injekciju. Nakon tri dana bio je potpuno zdrav. Fučkao je šlager, koji je već bi G potpuno zastario i izlazio iz ludnice. Na samom izlazu padne mu na glavu crijep s krova i übije ga. A znate zašto? Zato jer još nije bio pronađen lijek protiv crijepa.

Broj 2.

»PATAK«

7