Beogradske novine

Naklada: Beogradsk® novinsko društvo, Beograd,

©dgevoran za uredništvo: JURAJ GROF ORŠIĆ-SLAVETIĆKI.

Strana 4.

Beograđ, utorak

Beogradske Novine

11. januara 1916.

Broj 5.

Austrijski Crveni Križ za Bugarsku. U ponedjeljak su 3. ov. mj. u podne otputovale obe pokretne pomoćne stanice austrijskog Crvenog Križa sa zapadne željezničke stanice u Niš. Tamo ih čeka njihovo novo opredjeljenje, koje će one imati u Bugarskoj. Do sada one nijesu mogle otputovati s toga, što željeznička pruga nije još bila otvorena. Pomoćne je stanice ispratio pri njihovu polasku generalni inspektor dobrovoljnog sanitetskog njegovanja Njegova carska i kraljevska Visost nadvojvoda Franjo Salvator u pratnji kapetana H o f f m a n a. Nadvojvoda je pregledao I pokretnu stanicu, koja se sastojala iz tri vagona [ i bakterijološki željeznički laboratorij spojen u dva vagona i toplim priznanjem izrazio se o cjelishodnom uregjenju ove pokretne pomoćne stanice i o njenoj bogatoj opremi. Nadvojvoda je sa zadovoljstvom primio do znanju, da se sad sva pomoćna kola i kola sa osvježavajućima ponudama, koje je spremio Crveni Krst, nalaze I već u upotrebi i da se u isvještajima, koji su i do sad stigli, njihovo cjelishodno uregjenje s priznanjem i s blagodarnošću pominje.

SARDINE U ZEJTINU

sviju sorta, haringe, južno voće, razne konzerve, tijesto za supu a la Maggi po 5 hellera, čaj i kafu prodaje po najpovoljnijim cijenama J. F R E U Karolinenthal,

PAŽNJA! PAŽNJA! Za sopstvenike mlinova Tarjan und Comp. BUI>APEST V. Esitliv u. H. ustanova za ureg'jeiijo mlinova i sva tolinifka uregrjenja, liferuje sve vrste mašina za mlinove, l<ao i sve tehničke artikle za mlinove i tvornice najbolje vrste, po najnižoj cijenama. Kod pregradjivanja mlinova i preuregjenja daje i strnčnjačke savete.

Tko traži namještenje, ili Ireba radne sile, najbolje je, da oglasi u „Beogradskim Novinama u . Uprava; Čubra ulica br. 3. Oglas za namiesianie stnii 50 fiiiia flalas za ppnazliu radne snaae K i~ -

Julius Meinl importna kuća čaja I kave. Bee XVI. Budimpešta.

N D, PRAG Palackystrasse Nr. 1.

Fetrolej

Benzin

Mašinski zejtin

Zejtin za jelo Terpentin

Ricinov zejtin

liferuje prompt

Ollalrik M. Elisr C. 1.I1.H

Wien I., Krugerstrasse 3.

i bogati izbor ukrasa najjeftinije prodaje i prima opravke Movi modni saion S. M, Lazarevića u vlastitoj kući. Kra'.ja Milsna 120 (u dvorištu).

Moja kemička čistiona i bojadisaona odijela, opet je za moje mušterije otvorena. Anton Kellner Bojadisar i kemički čistilac. BEOGRAD Zeleni venac br. 14. Tvornica: DUŠANOVAC, KRALJEVA UL. 16.

in

BRACA KLEINOSCHEG :: C. I KR. DVORSKI DOBAVLJAČI :: VELETRGOVCIVINOM, ŠAMPANJEROM, TE POSJEDNICI VELIKIH VINOGRADA GOSTING KOD GRAZ-A.

PREPORUCUJE SVOJ SAMPANJER, :: MARKA: ::

Mali ogiasnik. Gospodska kuharica traži namještenje A. F. Kosmajska ul. br. 12.

Pisaći astal, (Jerry Patent), i Registrator na prodaju, upitati kod oberkelnera u Grand Hotelu.

Čovjek koji govori i piše n j e m a č k i kao i 1 atinicom, sa ženom bez djece, želeo bi stupiti na kakvo mjesto, i to kao nastojnik, nadzornik, portir i t. d. Peter Pefrović, Velikog Miloša ul. br. 61.

Nestali.

Kl.einosclieg Golđmarke Kl einoscheg l)erby sec. I SVOJE BOGATO STOVARIŠTE ODLIČNIH

Mojim prijateljima. Moja kći Mica Pavićević, stara 21 godinu, bila je prilikom evakuacije u Požarevcu kao nastavnica ženske radničke škole. Po mome saznanju vigjena je u Cupriji i Kraljevu. Molim prijatelje da mi odmali jave, ako su je negdje videli. L u k a P a v i ć e v i ć, podpredsednik beogradske opštine.

UINfi (J POCftMfl. ■*

Tražint, Moju ženu Persu Milanović, i djecu Dimitrija i Milana, koji su nestali septembra mjeseca, prilikom evakuacije Beograda. Svakoga pak molim, ko ma šta o njima zna, da mi javi. Unaprijed blagodaran sam. Dragutin Milanović, Pančićeva ulica br. 11. Beograd.

Berthold Goldstein BEOGRAD, Simina ulica 16 koji po naročitom odobrenju c. i kr. vlasti :: otvorio u Beogradu :: izvoznu i uvoznu trgovinu preporučuje za sada svoje usluge za uvoz životnih namirnica i konsumnih artikala sviju vrsta. Docnije će početi rad i sa izvozom. Za sada treba brzojave i pisma upućivati na adresu BerthoSd Goldstein, Zemun

Ogiašujte u „Beogradskim Novinama“.

CARfl IJELLINEK DR. S. 0. JAMSTTOM

Beč l„ Deutschmeisterplatz 4. rodužnice: Bodenb.icb, Budapcst, Halbstadt i Trst preuzimaju prevoze sviju vrsti u balkanske države. UputB badava.