Beogradske novine

Strana 4.

Beograd, nedjelja

Beogradske Novine

23. januara 1916.

Broj 10.

Dnevne vijesti. Posrednički ured za službu. Pri odboru opštine grada Beograda, u Makenzijevoj ulici broj 40, ustanovljen je posrednički ured za one, koji traže šlužbu. Šefjeovog ureda g. Pavle Popović, opštinski odbornik, i njemu trtba, da se obrate svi, koji traže službu i svi, kojima je potrebna posluga. Rad carskog i kraljevskog vojnog ribolovstva. U našem broju od 25. decembra pomenuli smo ribolovstvo, koje je oživila c. i kr. vojna policija, i pomenuli, da ćemo se opet vratiti na raspravljanje ovog pitanja. Prvu i najjaču potporu dobilo je ribolovstvo u Beogradu od strane zapovjednika rnosne brane i gradskog zapovjednika, k< ji je u tome vidio olakšenje za ishranu grada Beograda. Misao je brzo privedena u djelo. Predsjednik policije, koji se kao rogjeni primorac mročito interesuje za ribolovstvo, i koji ima iskustva i stručnih znanj -. u tome, potpomognut od nadporučnika dr. J e 1 i ć a, preduzeo je još prošlih dana sve što je potrebno, da se nabave mreže, čamci i stručno osoblje. Pri tom se naišlo na svakojake teškoće, jer u mjestima u okolini Beograda nisu mogli, da se nabave čamci, jer su za vrijeme posljednjih borba svi čamci uništeni. I mreže su nagjene tek poslije dužeg traganja. Ipak, agilnošću naše policije uspjelo se, da se ribolovstvo stavi u pokret. Do sada je ulovljeno preko 2500 kila ribe, a riba se lovi sa jednog motornog čamca i deset običnih čamaca, ribolovstvom se bavi jedan podčasnik, 3 vojna ribara i 10 civilnih. Okolnost, što je visoka voda, i što je tako ribarima, koji love mrežom, onemogućeno da ulove mnogo riba, utiče nepovoljno na količinu ulovljene ribe. Naročito je teško loviti ribu u Dunavu. Pijačna cijena za ribe utvrgjena je vrlo nisko, da bi se siromašnom pučanstvu dala prilika, da ribu može nabavljati. Cijene su utvrgjene 1 kruna 20 filira do 2 krune 40 filira za jedan kilogram ribe. Ima dana, kada se na pijacu iznese i preko 200 kilograma ribe. Iz ovoga se vidi, da ribolovstvo i sada već, u svojim skromnim počecima, mnogo doprinosi za ishranu Beograda. A kada visoka voda spadne biće rezultati još mnogo veći. Naša neumorna vojna policija nesumnjivo će sa svoje strane pčiniti sve što je potrebno, da ribolovstvo u Beogradu donese što više koristi.

Mali oglasnik.

OPERATOR Dr. Slavka Mihajlović, specialista za ženske bolesti, prima svakog gana od ‘2 —4 sati po podne. Stan Kralj Milanova ul. br. 37.

Baterije za džepne lampe samo prima kvalitete, liferuje samo velikim trgovcima i preprodavačima. Tvornica elekt. baterija M. VVEISSENBERG, VVien II. Raimund gasse 6. Traže se sposobni zastupnici. 2

Cesarsko i kraljevsko policijsko predsjedništvo. Cijenovnik vožnje I. U gradskom obimu: Dvopežna kola do 3 lica i '/ 2 sata ....... K 2.za svaki dalji 'A sata 1.(započeti >/4 sati računaju se potpuno. Ako je u fiakeru više od tri lica, plaća svako više lice po 0.50 II Do željezničke, parobrodske stanice i obratno: Dvoprežna kola do 3 lica K 3.20 ako je u fiakeru više od 3 lica za svako više lice „ 0.60 III. Druge vožnje : Na '/2 dana (7 sati) K 20.Na cio dan (14 snti) 30.IV. Vožnje van grada: a) u Zeraun, željez. stanica K 8.b) u Zemun, grad 20.c) u Zemun, željez. stanica ili grad i nazad, za >/2 sata čekanja u Zemunu 15.d) Vožnja van grada (izuzimajući Zemun) po pogodbi. V. Čekanje u Beogradu i Zemunu po cijeni od sata kao pod I. VI. Odredbe za prtliag: Obični ručni putnički prtljag besplatan, za prtijag kod kočijaša od komada K 0.60

CAEOIJELLINEK DR. S. 0. JAMSTVOM Beč I., Deutschmeisterplatz 4. rodužnice: Bodenbacb, Budapest, Halbstadt i Trst preuzimaju prevoze sviju vrsti u balkanske države. Upute badava.

Traži se kuvarica, Djevojčica, ozbiljna od 15—16 god. koja prilično vlada njemačkim jezikom, za posluživanje u jednoj većoj posiastičarnici. Stan hrana i plata prema sposobnosti. Za adresu obratiti se uredništvu ovog iista, pod „valjana 160*.

Dva praktikanta, koji dobro znaju njemački i hrvatski jezik traže se. Treba da se java lično administraciji ovog lista, Čubrina ulica 3.

Više se lijepih, stanova izdajtt sa i bez namještaja. Beogradska ulica 31. Berberskog pomoćnika, potrebuje odmah radnja, Stevana Nikolića, Štimadijska ul. 14. |

Moja kemička čistiona i bojadisaona odijela, opet je za moje mušterije otvorena. Anton Kellner Bojadisar i kemički čistilac. BE0GRAD. Zeleni venac br. 14. Tvornica: DUŠANOVAC, KRALJEVA UL. 16.

Tražim, srpsbe novine od 5, do 15. septembra 1914. god i n e i platiću dobro Poručnik Bčlcskei, Montur-Magazin Beograd.

Inteligentan dječak, iz dobre familije, govori njemački i srpsko-hrvatski, traži namještenje. Pobliže u upravi ovog lista.

Nestaii. Tražim svog sina Ljubomira Lepčevića koji je prigodom evakuacije Beograda u septembru prošle godine otišao neznanokttda. Molim svakog, koji bi štogod doznao o njemu, da mi javi, pa će biti pristojno nagragjen. udova Mitra Lepčević, kraij Aleksandrova ul. 110.

U RADNJI Bnsso 1 Kalmića Beograd, Vasina ulica 5. — preko puta Narodnog Pozorišta ima na prodaju jedna velika količina obuća-cipela muških i ženskih ROBA ODLIČNA, cijena niska, — prodaja na jedan par na više.

Berthold Goldstein BEOGRAD, Simina ulica 16 koji po naročitom odobrenju c. i kr. vlasti :: otvorio u Beogradu :: izvoznu i uvoznu trgovinu preporučuje za sada svoje usluge za uvoz životnih namirnica i konsumnih artikala sviju vrsta. Docnije će početi rad i sa izvozom. Za sada treba brzojave i pisma upućivati na adresu Berthold Goldstein, Zemun

Agenturska i posrednička radnja Sandor Pollak - NOVI SAD, Ulica Kossuth Lajoš 11,preporučuje svoje prvoklasno komisiono stovarište, kao i svoje prvoklasno posređništvo.

$ ■9 ;o 0 ,

Tvornica kišobrana Moše A. Mazze

8 w Dobračina ulica broj 4., — blizu Pozorišta, rf. otvorena je svakog dana. Prima sve opravke ||| i preporuča svoje stovarište. 2 ’ 1

PAZNJA!

P A Ž N J A r

Zti sopstvenike mlinova Tarjan tmđ Comp. BtDAPEST V. Es:iky u. 8. nstanova za nre'gjenjo mliuova i sva tolinieka uregjonja, liferuje sve vrste mašina za mlinove, kao i sve tehničke artikle za mlinove i tvornice najbolje vrste, po najnižoj cijenama. Kod pregradjivanja mlinova i preuregjenja daje i stručnjačke savete.

Petrolej i Benzin

Mašinski zejtin Zejtin za jelo

Terpentin Ricinov zejtin liferuje prompt