Beogradske opštinske novine

196

1 !1Д III И 1 I I Н , I I - -I

само водите рачуна о ономе што сте ра^ш^ се све прочита и нека се скине од мене што по том крају живе оно, што се хоћ< да нам се накуди морам напоменути да кога овде да му се не смањи за то, пг што ће ми чинити плата, нарочите усл да би се хтео какав закључак да изве^ извршено, није у интереоу општине, ое рад и ја крив, нека ме осуди општин •грошак који пада на мене. Ја сам гос! таквих замишљаја. Ја вас молим, одре од стручњака из одбора па нека кажу било што се извршило и што се има и: Димитрије ЋирковиК. Ја опет ј била потреба, и иозивам се на грађан< да ли је била потреба. Шта је руково/ такав предлог учини ја не могу да буд Светозар БоториК. Ја сам мало 1ц: прочитан извештај. Ја јесам био члан 1 лико се ономињем био је и г. Мита М| и други. Молба је била поднесена и од ограда поднет је један акт, да се мора ска и Сарајевска улида, а у исто време грађана за градско ноље. Ми смо отип имали потребе. Донелн смо извештај ов месту одпочне нивелисање и калдрмисањ гљарске улице, после да се регулише е тек носле да се одкопава градско поље велисане две улице, она трећа је прес на ово градско поље. Видилисмо новпх дуката укопано у земљу по 2. метра, ! хају вратове. Ми смо добро гледалн ц ос томе поднели смо извештај да треба п( Ако смо ногрешпли, онда ја сам но савест ми је чпста а држпм да се ни о : Николи X. ПоиовиЛ. Молим да ( видимо шта је рађено. Свет. МилојевиК, Ја би предложш комнсија па да изађе на лица места и потреба или није. Коста ТомиЛ. Вићете сад видити је било код новнх кућа руна, а сад не Председник. Добро господо. Ако з човека, нека виде шта је рађено и нек треба да се ради или не треба. Оно врши кад пред кућама људи стоји зем Гргур МиленковиК. Морало се гос) год. нзишао је закон да општина напра! Свака кућа подиже се без инвелациј* да тражи од општине накнаду, ако се откоиа. Дакле општина мора да ради, а говара. Председник. Услед тога ја вас м Милојевића предлог те да одредите 2и виде и извештај поднесу , а ја ћу г нети на дневни ред. (Чтје се : иека 6 ј ковнћ, Вулковић, Светозар Милојеви : инжињер Зарић, Миша Марковић и о Усваја ли се ова кандидација? (Усваја Чујте још неколико уверења која извеснвх лица. (Секретар чита). За Јованчу Димитријевића касапнна. Изјављено : доброг владања и слабог стања. Састанак је закључен. Састанак је трајао од 9 часова цо подне.

л ТТ Т 1 п т ч п тп

л 1иит т д и

И јединствено је ово „вјечнаја памјат". Колико је год народа разних и различних на овоме свету, никоји и никада још није одпојао овако величанствено „вјечнаја памјат". После пет стотина у туги проведених година , искупљају се потомци славних предака својих, искупљају се у престониду цара и војводе оних јунака, и ту, у дубокој побожности, са успренутом душом, поје сенима својих славних, за слободу народа свога попадалих јунака, на петстогодишњем подушју њиховом, овако поносно „вечнаја памјат". Има ли кога од нас, од синова петнаестог колена, који неби у души својој осећао ову досад нигде невиђену величину и сјајност овога дана, кад благодарни потомци овако свечано и поносно чине помен онима својима предцима , који, и ако немогоше да сузбију неодолевну силу, која на њихову отаџбину насрну, али и отаџбину и част њену бранише и јуначки, и витешки, и славно , и попадаше за њу онако исто радо, како су јој радо и служили. Али њихова крв, коју они пролише за отаџбину своју, и ако се у њој утопила круна српска, — она је иста и натопила душу сломијеног народа мишљу исто тако поносном, као што и смрт косовских јунака бијаше славна. Како би нама, који овај свети помен чинимо родољубљу предака својих, како би и сличније и милије било , да га чинимо на оном истом месту и пољу, на коме они иожреше живот свој, на оном олтару, на коме они принеше домовини својој срца своја и крв своју!

3,122. Коре брезове 12' 11. Кајмака 1 10. 3,765 Сира 52-50 490. Лоја топљеног 100' 677. Масти 116 - 1,427. Вуне непране ...... 110' 37,694. Спиња дебелих • ... 82-50

ВЛЛСНЕК 0ПШТИНЛ БЕОГРЛДСКЛ штампано у краљевској српској државној штампарији У р .с!ДНИК Спдсо ХдЏИ-РиСТИЋ.