Beogradske opštinske novine

БРОЈ 26,

Г04- X.

ИЗЛАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАН ПУТ дена за србију: на годиву 6 дин. на пола године 3 дин. за стране земље на годипу .... 9 дин.

Неделва 21. Јуна 1892.

I

Цева је оглаеима 6 дин. пара од врсте Претплату ваља слати упутницом на опеиински суд а све коресподенције на уредника РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ Неплаћева виема не примају ее

.•«»ч Ч |||.|| |И | ЧР"» , » З уп Ј и,!^

Н А Р Ж Д Б А

Пошто разпе забаве по каФанама као певање певачица, свирање, вештачво престављање и т. д. и друге забаве као диркуси, менажерије, разне позоришне преставе и т. д. доше утичу на одржање Народног Позоришта то је одбор опшгински у седници својој од 11. Јуна 1892 год. одобрио, да се од певачица, свирачица престављача и т. д. сопственива цирвуса, менажерија, разних позоришта и т. д. наплаћује поред досадање тавсе за општину још и половипа од тога у корист Народпог Позоришга. Суд општине вар. Београда, на основу горњег решења одборског. наређује свима, којих се тиче, да се овог решења придржавају и одређену тавсу васи општинсвој уредно полажу. Ко противно овој наредби поступи биће важњен по §. 326 крив. зав. Од суда Општине вар. Београда, 12 Јуна 1392 год. АБр. 7537.

Си комором : 1 Димитрије Лазаревић, 2 Јеврем Грујић, 3 Стеван Радојковић. Резервисти : 1 Никола С. Илић, 2 Миленво Веснић, 3 Петар Марвовић, 4 Никола Стојановић, 5 Стеван ЈеФтимијадес, 6 Милош Јавшић, 7 Петроније Ерић, 8 Демостен Ниволај, 9 Драгољуб Шљивић, 10 Лазар Поповић, 11 Антоније Ђорђевић. Од стране суда општине вароши Београда 18. Јуна 1892. гсд. АБр. 7713.

ОГЛАС

Н А Р Е Д Б А

Пошто је при јаким врућинама домаћа пашчад изложена разним болестима а најобичније беснилу, то у интересу здравља и безбедности грађана, Суд општине вар. Београда наређује, да се не сме водити пашчад по каФанама, иарковима и другим јавним местима. Ко противно овој наредби поступи, | казниће се по § 332 алинеја 2. с погледом на § 335 ашнеје 5. крив. закона. : Од суда општине вароши Бзограда19, Маја 1882, год АБр. 7230. у Београду {

П О 3 и в Ниже именовани резервисти и воморџије штаба дунавсвог аргиљеријсвог автивног пува, војн нису у прошлој години били на војном веџбању, према наређењу VII. окр. пуков. команде од 14. ов. мес Бр. 7183. позивају се, да одмах по изласву овог огласа предстану VII. лувов. окр. команди ради горње цељи. Ко овоме позиву не сљедује строго ће бити кажњен.

ОБЈАВА

Суду општине вар. Београда потребна је једна вућа или две, једна до друге, ради смешгаја ванцеларија грађевинског оделења и управе водовода. Иста вућа или обе, треба да имају 15 до 18 здравих, видних и пространих соба. Поред тога да имају добар подрум и магацип од 120 квад. мет. површине подесан за смешгај разног инжињерсвог халата и материјала и једне радионице. Кућа ова треба по могућству да је у средини вар. Београда. Понуду са ценом ваља поднети Суду опшгине вар. Београда најдаље до 1. Јула ове год. Од стране суда општиневар Београда ГБр. 1123. 19. Јула 1892. год. у Београду.

На дан 22. о. мес. Управа ова продаваће јавном лицитацијом нред ваФаном Младена Богорића на марвеној пијаци, ниже изложене у вријумчарењу ухваћене ствари и то : 1 кола са једним коњем. 3 џава шећера ситна. 6 џава шећера сечена. 3 џака шећера у главама. 13 кила шећера сечена.

1 куФер ручпи. 1 буре гаса око 15 кгр. Загим разне залоге војима је ров протевао годину и по, а нису подигпуте. Почегав лицитације у 9 сати пре подне. Бр. 574, Из канцеларије Глав. Управе Општ. Трошарине у Београду 17. Јуна 1892. год.

РАД ОПШТИНСКОГ ОДБОРА 43. РЕДОВНИ САСТАНАК 11. Јуна 1892. год.

Председапао председник г Милов. Р. Маринковић ; од одборпика били г. г. Н. X. Поповић, Ф. Васиљеввћ, Д. Гајић, И. Ђорђевић, поп Капетан-Спасић, Ђ. Наранџић, А. Ј. Одавић, Р. Драговић, М. Д. Банковић, В. Тодоровић, М. П. Бончић, Р. С. Филиповић, ТЗ. Ж. Нешић, К. Б. Михајловић, М. Ђорђевић, Л. Радоњић, М. Трпковић, М. 0. Петровић, Св. Ристић, М. Јовановић, С. Азриел.

Прочитан је записник одборскпх одлука седнице држане 8. Јуна о. ;. и у одлуда 1Јр. 457. учнњена Је измена у томе, што ће ее у реФерату тога решења означити, да је предсеДеик предложио, а ве решио, да се таксене марке општинске установе. II. Одборник г. Андра Ј. Одавпћ пита, далије одиста взвесна комисија ценила уговор о трамвајском предузећу и да ли је општнна у томе пмала каква удела. Пошто је председнпк одговорпо, дајеуговор од стране вомисије цењен и да је очштина имала удела V томе у толико, што је одређеа оа, њене стране један члан комисије, одбор је изјавио да општина за ово није надлежна те дг се према. томе извести трг. суд, да сматра, као да од стране општине није никакав члан ни одређиван. Ш. Председнпк износи одбору на решење акт инжињерскога оделења, којпм се иредлаже, да је још ове године калдрмише коцкастом калдрмом и Краљ Миланова улица, како би иредузимач могао извршити у једаниут радове око калдрмисања нивелисања и полагања трамвајскпх шива. По прочитању тога акта ГБр. 1037, одбор је одобрио овај предлог с тим, да се калдрмисање ове улице као и цариградске исплати из општивске благајне, а на рачун зајма. IV. По прочитању акта инжињерског оделења ГБр. 1045, којим се тражи набавка техничвих инструмената, одбор је одобрио, да се за набавку у списку означених техничких ннструмената може утрошити до хвљаду осам стотина осамдесет динара из партије буџетом одређене за набавку каниелариског матервјала.