Beogradske opštinske novine

- "Р

ИЗЛАЗИ БЕДЕЉНО ЗЕДАН ПУТ ЦЕНА ЗА СРВИЈУ: на годину •> ДИч. ва пола године 3. дин за е.тране земљб на годпну 9 дгн.

НЕДЕЉА 4. АПРИЛА 1893.

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИЗЕА 6 П РА ДИН. ОД БРСТЕ Претплату вал>ч слати унутницом на огпнтински еуд а СБе кореслоденције на уредника Рукописи не врагћају се НеллаЂена писма не примају се

СРПСКОМ НАРОДУ

Кад је год животни интерее Српекога Народа тражио задовољења, Моји преди ОБРЕНО ШГ1Н1 увек еу похитали да ее етаве у елужбу Српекоме Народу и Српекој државној миели. Одгајен у Њиховим градицијама, веран духу народном, научен да. изнад евега елужим ерпекој државној миели, и ЈА имам дужноет данае, да еледујем примеру Мојих предака. У данашње време требало би да се народни живот развија мирно под заштитом Уетава г који је Мој узвишени Огац, у договору еа евима партијама и у сагласноети е Народом, дао земљи. На жалост, Устав је у последње време тако јако угрожен, грађанска гграва Мојих драгих Срба доведена су у таку опасноет, уставни положај Народнога Предетавништва тако је јако ш> нижен, да Ја не могу оклевати да ово неерећно етање и да.ве траје.

Од данашњег дана Ја узимам Краљевеку власт у своје руке. Од данашњега дана етуиа Устав у своју потпуну еилу и важноет. Оелањајући ее на ерећну звезду Обреновића, а на основу Уетава и закона, Ја ћу управљати земљом, и Ја вас позивам све да Ми ноелужите верно и одано. При зивајући благоелов Свемогућега Бога на Мој драги Народ и молећи Бога да Ме по могне на сваком кораку, Ја завршујем Моју прокламацију Народу узвиком: Да живи Српеки Народ! У Београду 1. априла 1893.

МЕКСЛВДР.