Beogradske opštinske novine

26 .јорБ

— 103 —

ХШ.

Дин. мр. 177., од дужника за кирије водомера 2000178 , од имања код водоводних објеката приход .... 1500' 179., од механичке радионице . 10000* Свега прихода од водовода и механичке радионице . 235000 - II Ро сход А. Уирава 227., Управник 3500' Нааомена : За 6 месеци, пошто ће даље врпшти дужност управника водовода, управник грађ. одељења. В. Админисгративно особље. 228., Главном књаговођи и благајнику 4500'Наиомена : За идућу седницу да се поднесу одбору погодбе, под којима је ово место попуњено. 229., 1 помоћник књиговође . 230., 1 писар књиговодства . 231., 4 контролора водомера . 232, 1 екзекутор .... 233., 2 послужитеља по 960 Овде је прекинуто даље решавање с тпм да се у нрвој седници настави.

2160- 1800-— 67201680 19^0' —

РЕДОВНи САСТАНАК 25. Маја 1895. год. Председавао ваступник иредседника г. Мих П. Живадиновић, од одборника били су г. г. Дим. ГавриловиК, Стеван'ЈП. Поповић, Го: чаков Миловановић, Сергије Станковић, Живко Кузмановић, Никола Бошковић, Борђе Димитријовић, Јанаћ Конетантиновић, Јосиф С. Јовановић, СпаеоХ. Р. Шокорац Ферд. Роаелт, Мил. Ж. Маринковић, Др. Ни кола. X. Николић, Ј. Бевуха, Мијаило Јовичић, Јован Ристић, Љуб. Ковачевић, Михај."> Михајловић, Ср. Ј. Стојковић, Н. Д. Стевановић, Љуб. ..Јарковић. I. Прочитан је занисник одборских одлука седнице држане 24 Маја 1895. год. и учињене су ове доауне и изм^не: у одлуци КЊБр. 357. да позиција прихода под Бр. 138 „Разних потврда 50 д." изостане; Код позиције расхода Бр. 148. да се на предлог одборника г. Др. Николе X. Николића стави наиомена, да се сума од 40.000 дин. за подизање пркве Св. Симе/на Мироточивог одобрава под погодбом, ако стручна комис, иисмено изјави, да се на земљишту, где су положени темељи за ову цркву, може без опасности [грађење продужити и довршити. П. Заступник прдседника нредлаже, да се старо гробље огради, како би бидо сачувано од квара и других неуредности. Одбор је одлучио : да се овај предмет стави на дневни ред за прву редовну седницу као хитан и да се за ту прилику спреме сва акта о староме гробљу. Ш. На предлог суда општинског, и по прегледу планова и прочитању реФерата грађев. одељења ГБр. 292 у свези са решењим одборскпм од 20.

септембра 1894 године АБр. 7001. — Одбор је /..еимо: да се зграда у којој је суд општински онрави према поднетом предрачуну и извештају архитектонског одељења с тим да се никако н<з подиже трећи спрат. Потреб на сума за ову оправку да надне на терет главнице ошптинске. IV. Одбор ошптпнски увидевши велнку потребу нужност да се општина београдска снабде са модерном зградом за своје канцеларије и потребе, а у свези са решењем судским као одбора од 9. авг. 1894. год. АБр. 5079. решио је: да суд општински у најкраћем року поднесе одбору исцрпан предлог о гра ђењу модерне зграде за општину београдску. Предлог да буде исцрпан како у ногледу величине зграде, њеног коштања места тако и у погледу новчаних средстава за грађење исте. V. По прочитању пзвештаја комисијског ГБр. 762 Одбор је одобрио : одређену осу у делу сконљаиске у лице између краљ Миланове и два јаблана улице. VI. На предлог суда онштинског АБр. 1003. Одбор је одобрио : кредит од хиљаду четир стотине осамдесет седам динара и пет пара за набавку украсног шибља за општинске паркове с тим да ова сума падне на терет партије буџетом одређене за ову потребу. VII. На молбу Дра. Милана Јовановпћа проФ. војене академије и но мишљењу грађевинског одељења ГБр. 371. Одбор је решио: да се Др. Милану Јовановићу проф. војене академије усгупи камен, извађен еа раскрснице београдске и крунске улице под погодбама и по ценн, коју је предложило грађевинско одељење VIII. По прочитању акта уираве вар Београда и њених одељака АБр. 3085. 3066, 3094, 3093, 3016, 3007, 3063, 3076, којнма се траже уверења о владању и имовном стању извесних лица, Одбор је изјавио:

њем одборским од 22. окт. 1894 год. АБр. 7 716 за избор места за грађење школе за савамалски крај. По прочитању тога извештаја АБр. 1664, одбор је решпо: да сд овај извештај у свему црими и да се школа за савамалски крај сагради на општинском земљишту предложеном овим извештајем. Да суд општински одмах нредузме све што треба да се ово земљиште осугаи и учнни способним за подизање школске зграде као и да изради план и цредрачун за грађење ове школе и поднесе одбору на одобрење. XI. Одборнпк г. Никола БошковиК саопштава да е кпша излокала песак из Фуга калДрме у Спомепичкој улици и снела га на крај улице па да би требало тај несак скупити и истим Фуге испунити; одборник г. Љуб. Марковић пита зашто се не износи одбору на решење извештај повереништва одређеног да прегледа акта и рад о калдрмисању оба дела Споменичке улице. Заступник председника изјавио је: по првој интерпелацији, да ће издати грађевинском одељењу потребну наредбу, а по другој, да су акта о Споменичкој улици пред одређеним повереништвом, да оно још није ноднело извештај. Чим суд прими извештај од поверенигатва изнеће га одбору на регаење.

ВАНРЕДНИ САСТАНАК 29. Маја 1895. год.

Предеедавао заступник предеедника г. Мих II. Живадиновић, од одборника били: г г. Н. X. Тома, Живко Кувмановић, Младен Николић, Др. Н. X. Николић, М. Милашиновић, Ф. Розелт, Ст. П. Пеповић, Јанаћ Коставдиновић, Ђорђе Дцмитријевић, Сергије Станковић, Љуб. Марковић Јарсслав Безуха, Горчаков Миловановић, Јован Ристић Спасо X. Р. Шокорац, Ср Ј. Стојковић, Михаило Михаиловић, Јосиф С. Јовановић, С. Ћ. Јорговић Н.Д. Стевановић, Љуб. Ковачевић.

Прочитан је записник одборских одлука седениц држане 25 Маја 1895 год. и примљен је без измена П. На предлог заступника председника, одбор је одлучио :

да су доброг владања и сиротног имовног стања: Петар Д. Јевремовић, бив. извргаитељ, Васа Пелагић књижевник; Да су му непознаги Христина Лудајић, бив. куварица, Роза Воденичарка служавка, Петар Јовановић бив. богослов, Марија Стевановић овд., Мита Суботић скитница и Мика Ристић клач. IX. По нрочитању молбе Дим. Шиђанског овд. предузимача, АБр. 1223, којом моли. да се ослободи плаћња за утрошену воду из новог водовода приликом грађења зграде за основну школу за палилулски крај, одбор је решио: да се молилац одбије од тражења. X. Заступнпк председника износи одбору на решење извештај новереништва, изабратог реше-

да се ставе на дневни ред за редовну седницу пројекти за Фондове: пензиони, болнички, сиротињски и за помагање пропалих трговаца, које је пројекте израдило судско поверенигатво. Ш. Продужен је појединачни претрес буџета општинског за 1895 год. и по прочитању сваке тачке по особ, одбор је решио : да се и ове позиције расхода и прихода етаве у буџет за 1895 год. В. Машинско особље

234., Један номоћник инжињира 235., Један машинист на Белим Водама 236., Два помоћника машиниста 237., Два ложача 238., Један машиниста за м^ханичку радионицу . , .

дин. пр. 28802400-— 2880 2400-— 2400-—