Beogradske opštinske novine

Број 33

- 138 —

Год. УХШ

из општ. готовине, који ће се ирецизирати кад се исте припреме у свему изврше и види шта коштају. VII За остале предмете стављене на дневнн ред за данашњу одборску седницу и то: тражења кварта савамалског АБр. 5991, 6155 и 6221 уверења о владању и имовном стању извесних лица; молбе Савке Б. Васиљевић и Живка Ј. Барловца Ст.Бр. 2335 и 2537 којима траже уверења о породичном односу; одговор заступника нредседника општине на питање одборника г. Мих. Јовановића по предмету експроприсаног имања Симе Наумовића; молба Мих. П. Јовановића, за ослобођење шгаћања интереса на дуг од калдрме; молба К. Милојковића за продужење закупа општ. дућана у Дубровачкој улици; извештај суда по предмету продаје општ. коња „Лиска"; решење односно постављања метеоролошке постаје; решење о томе: шта се има урадити са извесном непотребном покретном општ. имовином; понуда Симе Наумовића односно исплате експроприсаног му земљишта; предлог грађ. одељења за одобрење наро^-итог кредита за грађење пута и сплава на Дунаву за избацивање нечистоће; жалба винарских и ракиџиских трговаца због наплаћивања лежарине на пиће; жалба баштована због начина наплате трошарине на њихове артикле; жалба изасланика општ. великоселске због начина наплате трошарине на поврће; жалба винарских трговаца због наплаћивања трошарине на вино које држе у својим подрумима; молба рибарског есна®а због начина наплаћивања трошарине на рибу; предлог суда за накнадни кредит на буџет. партију за исхрану коња, — одбор је решио, да се ставе на дневни ред за идућу седницу.

ОПШТИНСКЕ 8ЕСТИ Председник београдске општине г. Антоније ПантовиЂ, отпутовао је између 25. и 26. ов. м. у Врњачку Башу, одакле ће 29. о. м. отићи у Рибарску Бању, где ће се бавити од прилике до 12. августа т. г. Главни књиговођа. Г. Ђорђе Милошев, бив. директор српског бродарског друштва постављен је за главног књиговођу општине београдске.

К 0 Н К У Р с Пошто 1. новембра ове год. истиче рок закупу зградама које општина држи под закуп и то: 1. Згради Живка А. Радивојевића у којој су смештене канцеларије кварта варошког ; 2. Згради Косте Н. Лазаревића у којој су смештене канцеларије пореског одељења за варош Београд ; 3. Згради масе пок. Др. Лазара Лазаревића у којој су смештене капцеларије кварта палилулског; 4. Згради Косте Георгијевића у којој су смештени жандарми кварта варошког; 5. Згради Думе Ђ. Деде у којој су смештени ноћни стражари ; 6. Згради г. Алексе Илијћа проте у којој су смештене канцеларије водоводног одељења ; и 7. Зградама у којима су смештене основне Врачарске и Савиначке школе и то: Згради Младена П. Тодоровића „ Денка Стојановића „ Алексе Николића „ Милана Јаковљевића „ Милеве В. Калушевића, и ,, Николе Јовановића

Како су општини београдској од 1. новембра тек. год. потребне зграде за смештај напред поменутих одељења, то суд општине београдске, на основу решења одбора општинског од 7. јула т. г. АБр. 5886, позива све оне грађане, који имају подесне зграде за смештај канцеларија поменутих одељења и основних школа, а ради су да их под закуп даду, да поднесу суду евоје понуде најдаље до 15. августа т. г. са изложеним погодбама закупа, како би се понуђене зграде благовремено комисијски прегледале да ли и у колико одговарају потребама за које се траже и нуде. На овом конкурсу могу учествовати и сви они сопственици зграда, које општина сада држи под закуп, а којима рок истиче на дан 1. новембра тек. год. Од стране суда општине београдске 25. јула 1900. год. АБр. 5886. у Београду. 0 Г Л А С Према одобрењу г. министра грађевина од 19. јула т. г. Бр. 5629. држаће управа града Београда, јавну усмену лицитацију у своме граћевинском одељењу на дан 3. августа, т. г. у 10. ч. пре подне за оправку зграда Државне Штампарије у Београду. Предрачунска је цена овога посла 2313 динара и 53 паре дин. а кауција 300 дин. полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења управе града Београда, 21.јула тек. год. ГБр. 1376. у Београду. 0 Г Л А С Према одобрењу Господина Министра Грађевина од 23. Јула 1900 г. Бр. 5869 држаће граћевинско одељење општине београдске јавну усмену лицитацију на дан 7. Августа о. г. од 9 —12 часова пре подне за оправку водоводних зграда. Предрачунска је цена овога посла 2727 дин. и 83 п. д. а кауција 280 дпнана полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу на лицитацију. Из канцеларије грађевинског одељења општине београдске 29. Јула 1900 године ГБр. 1361. у Београду. 0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 27. Јула т. г. Бр. 5.880. држаће управа града Београда, јавну усмену лицитацију у своме грађевинском одељењу на дан 7. Августа т. год. у 10 часова пре подне се за Оправку Зграда у кругу жандармериске касарне у Београду. Предрачунска је цена овога посла 1.183 динара и 20 п. д. а кауција у 180. дин., полаже се у готовом новцу вредећим папирима или интабулацијии премазакону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије Грађевинског одељења управе града Београда 31. Јула тек.год. ГБр. 1427. у Београду.

0 Б Ј А В А Пошто на расписаној лицитапији на дан 1. Јула т. г. за набавку 125000 килограма сена није било лицитаната, то ће Суд општине београдске на дан 12 Августа т. г. од 3 до 6 часова после подне, у Канцеларији економног оделења, поново држати јавну усмену лицитацију за набавку горње количине сена потребног за исхрану своје стоке. Кауција се полаже при лицитацији у 800 динара у готову или у Срп. држ. хартијама од вредности. Страни поданици полажу дуплу кауДију- Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско, а празником од 9 до 11 часова пре подне и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 31. Јула 1900. год АБр. 5841, у Београду

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Мннистра Грађевина од 27. Јуна т. г. Бр. 6045 држаће управа града Београда јавну усмену лицитацију у своме гређевинском оделењу на дан 3. ћег Августа т. год. у 4 часова после подне за оправку зграда министарства Финансија. Предрачунска је цена овога посла 417. дин. и 72 п. дин. а кауција у 60 динара, полаже сеуготовом новцу вредећим папирама кли интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије Грађевинског оделења управе града Београда, 31.Јунатек. год. ГБр 1.429 у Београду.

ПАНАЂУРИ

Као сваке тако и ове године држаће се у варошици Голубцу ерезу Голубачком округу Пожаревачком тродневни панађур у дане 15, 16 и 17 августа т. г. на коме ће се поред стоке продавати и сви овоземаљски производи законом дозвољени. Голубачки је панађур чувен, пошто се на исти дотерује добра стока и по добру се цену продаје. Јавља се свима трговцима, занатлијама и купцима ради знања. Из канцеларије Суда општине Голубачке Бр. 1798, 19. Јула 1900 г. у Голубцу.

Као прошле тако и ове године, а према одобрењу г. Министра народне привреде од 24. т.м. ТБр. 3218, држаће се тродневни панађур у варошици Лапову, у дане 6, 7 и 8 Августа ове године, на коме ће се поред сваковрсне стоке продавати и сви ово земаљски производи, закономдозвољени. Јавља се ово трговачком и привредничко занатлиском свету ради знања и управљ&ња. Од Суда општине варошице Лапова Бр. 2932 29. Јула 1900 у Лапову.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА

Штампарија Д. Димитријевића.

Уредник МИЛИЈА ЈОВАНОВИЂ