Beogradske opštinske novine

Број 36

- 201 —

Год. XIX

грађевинског закона за варош Бвоград тек онда: а.) Када се нзрадн план регулације и нивелације; б.) Када се по овом плану просеку улице и ограде плацеви; в.) Када се изврши инсталација осветлвња ј Предњв се може радити и почесно по сагласију свију ималаца једне улице. Нужни регулацијони и нивелациони планови морају се израдити у року од једне године. 13. Израда планова регулације и нивелације, израда онога дела улица чија ширина прелази 16 00 т, даље свију тргова јавних места, израде и просецааа рејонских улица, измештање трошаринских стражара, вршиће општински суд о своме трошку. Израда улнца до 16 ,00 т. ширине са откопаваљем, калдрмом и макадамом, инсталације осветљења улицама, нужне експропријације и накнада за земљиште за улице у горњој ширини, извршиће се о трошку свију ималаца плацева и зграда. 14. Ради накнаде трогакова за радове под тач. 12. овлашћује се општински суд, да закључи лајам — рејонски зајам — на рачун ималаца имања, и да изврши све радове у остављеном року а да нужну годишњину за отплату и интерес наплаћујс од ималаца и води нарочите књиге овога зајма до потпуне амортизације. 15. При срачуњавању отплате зајма од појединаца, категорисаће се све улице у три реда средством комисије, коју одреди суд општински у споразуму са министром грађевина и у којој ће бити два имаоца плацева и оценити се вредност Фронтова I реда а остали редови стајаће у односу као 8 А: г /2. Ну, ако би били плацеви са малим фронтом а несразмерно великом дубином, онда ће се отплата увеличати у колико би прешла сразмеру по 18 мет. лице а ј 600 кв. м. површине сразмерно већој површини. 16. Нормалне парцеле, на којима ће се дозволити подизање зграда, јесу оне именоване под. тач. 15, но дозвољава се подизање на свима затекшим парцелама, које немају мањи Фронт од 10 т. и дубине од ЗОт. Мање парцеле од ових експроприсаће се и уступити суседима по цени експропризације. 17. Овај закон ступа у живот од дана Краљевог потписа и тада престаје вредети за Београд закон о местима са његовим допунама. Д. Тадић с р. Младен Нинолмћ с. р. Тома Марјановић с. р. ше«. грађ. одељ управв града Београда Рана С. Мутавџић с. р. шео. грађ. оделења општ. беогр. Н. Спасић с. р. Стев. Ивковкћ е. р.

К 0 Н К У Р с Општини београдској потребан је један лекар целокупног декарства. Плата је ово општинских лекара до 2500 динара на годину. Пријаве са документима примаће се у ово општинском суду до 15. октобра тек. год. закључно. Ово се ставља до знања онима лекарима, који желе на ово место конкурисати. Од суда општипе београдске 14. септембра 1901, АБр. 8590, Београд.

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра грађевина од 24. сепгембра т. г. Бр. 7580, држаће Управа града Београда јавну усмену лицитацију у своме грађевинском оделењу на дан 1-ог октобра т. г. у 11 часова пре подне за оправиу зграде (дуђаиа) Ееогрздског трговачког суда. Предрачунска је цена овога посла 2726 динара п 40 пр. динарских, а кауција у 400 динара полаже се у готовом ковцу, вредећим папирима или ннтабулацији према закону. Позивају се предузимачи да лицитирају. Из канцеларије грађекинског оделења Управе града Београда, 26. септембра 1901 год., у Београду. ТЈ\2 1966.

0 Б Ј А В А Суд спштине београдске издаваће путем јавне лицитације под закуп право на хватање и утамањивање мангуп паса и остади стрводерски посао. Лицитација ова држаће се у канцеларији економног одел.ења суда општинског на дан 17. октобра тек. год. од 2 па до 5 сати после подне. Кауција 200 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредности за српске грађане а страни поданици полажу дуплу кауцију. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дак?, за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општпне београдске 27. сптембра 1901 године, АБр. 8379, у Београду.

0 Б Ј А В А Суд општине беогадске издаваће путем усмене лицитације под закуп /ИФерОвање мртваччих сандука за сарану умрлих сиротних лица. Лицитација ова држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског на дан 5. октобра т. г. од 2 до 5 сати после подне. Кауција се полаже у 200 динара ако су српски поДаници а страни 400 динара. Ближи услови могу се ввдети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 20. септембра 1901. год., АБр. 8771, у Београду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општине београдске, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп следећа своја добра и права и то: I. На дан 22. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, месарске дућане у великој згради на цвепгном тргу. Кауција по 100 динара у готовом новцу илн у срп. држ. хартијама од вредности. II. На дан 23. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне пкл>арске дућаке — надстрешнице — ван велике зграде на цветном тргу. Кауција по 20 динара у готовом новцу. III. На дан 24. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне пнљарске тезге у великој згради на цветком тргу. Кауција по 15 дин. у готовом новпу; и IV. На дан 25. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне право узимања и продавања цубока од стоке која се коље на општинској кланици. Кауција 3000 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредности. Лицитације ове држаће се у горе означене дане ито: под бројевима I II и III у, или пред киФаном код „Сложне браће" на цветном тргу, а под бр. IV у канцеларији економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од сгране суда општине београдске 18. септембра 1901. год. АБр. 7830, 7731, 7832 и 8377, у Београду.

0 Г Л А С У А*ександровцу среза жупског, држаће се чувени тјЈОДнезни панађур, о Св. Параскеви 14. 15. и 16. октобра ове год. на коме ће се продавати стока и сви овоземаљски производи. Јавља се ово трговцима, занатлијама и привредницима ради знања. Од суда општине вар. Александровца, 20 септембра 1901 године. № 2790, у Александровцу. 0 Б Ј А В А Као сваке, тако и ове године, у дане 6., 7. и 8. октобра, држаће се у варошици Гроцкој тродневни панађур накоме ће се, поред стоке са којом ова околина обилује, продавати и сви овоземаљски производи законом одобрени. Ово се јавља трговачком и занатлиском сталежу. Из канцеларије суда општине грочанске 20. септембра 1901 године, Бр. 2710 Гроцка.