Beogradske opštinske novine

Број 38

— 214 —

Год. XIX

Приступљено је дебати о томе: да ли да се приступи претресу истог пројектау данашњој седници или да се претрес истог одложи док управник општинске трошарине, који је слаб, не оздрави и после говора одборника г.г. Бг. Јована Ђурића, Милутина Степановића, Раденка Драговића, Димитрија Миленковића, Николе Спасића, Јована Илкића, Косте Др Рзинића и председника општине, решено је: да се пређе на дневни ред и да се приступи претресу истог пројекта у данашњој седнипи. Пошго су нрочитани „1-ви део Уређеље трошаринске Управе" и „П-ги део трошарински правилник" Уредбе о трошарини града Београда, који гласе: (Види бр. 16 београдских општинских новина од 26. априла 1901 г. и бр. 17 истих новина од 6. маја 1901 године,) одбор је решио: Усваја се у начелу пројектовани „1-ви део Уре|ење трошаринске Управе,, и „П-ги део трошарински правилник" Уредбе о трошарини града Београда с тим да се у идућој седници приступи претресу истих у појединостима. XII За остале предмете стављепе на дневни ред за данашњу седницу и то: извештај одборског повереништва за оцену штвте нанесене имању Уроша Благојевића нивелисањем Војводе Милеика улице; саопштење решењаграћевинског одбора од 20 сентембра тек. године Гр.ОБр. 825, донесеног на изјаву г. Ђорђа Соколовића, чланакомисије, за преглед новоподигнутих зграда; избор тутора Савиначке цркве; молба Илије Ћирића пуковника у пензији због накнаде; молба Бг. Демостена Николајевића, због регулације; понуда Самуила Стевановића, своје збирке оружја општини на откуп, — одбор је решио: Да се ставе на дневни ред за идућу седниду.

0 Г Л А С Управи водовода потребан је један главни књиговођа, који ће имати под собом цело водоводно рачуноводство и водити потребну страну коресподенцију. Кандидат мора бити српски поданик, мора да је свршио вишу стручну школу за књиговодство, да је положио стручни иснит те школе и да је као књиговођа радио неколико година у државној служби' или приватним заводима или на страни и да влада потпуно бар немачким језиком, те да је потпуно вичан страној коресподенцији. Плата је истог до 3000 динара годишње. Кандидати са својим понудама, сведоџбама о свршеној школи и положеном испиту и о досадањим њиним радовима нека се изволе обратити Управи водовода до 15. октобра тек. год. Од Управе водовода, ВБр. 2290, 1. октобра 1901 год., Београд.

0 Г Л А С Управи водовода потребан је један грађевински инжињер. Кандидат мора да је српски поданик, да је свршио технички Факулитет наше Велике школе или политехнику на страни; да је положио инжиљерски испит и да је неколико година радио у практици у државној општинској или приватној служби. Плата је истом према способности до 4000 динара годишње.

Кандидати са својим понудама, све- ј доџбама о свршеним студијама и положеном инжињерском испиту и сведоџбама о своме раду у државној, општинској или приватној служби нека се изволе обратити Управи водовода најдаље до 15. окт. т. г. Од Управе Водовода, ВБр. 2289, 1. октобра 1901 год., Београд.

К 0 Н К У Р с Оиштини београдској потребан је један лекар целокупног лекарства. Плата је ово општинских лекара до 2500 динара на годину. Пријаве са документима примаће се у ово општинском суду до 15. октобра тек. год. закључно. Ово се ставља до знања онима лекарима, који желе на ово место конкурисати. Од суда општнне београдске 14. септембра 1901, АБр. 8590, Београд.

0 Г Л А С На дан 19. Но^ембра тек. год. пре подне од 9 —12 часова држаће се у грађевинском одељењу општине београдске јавна усмена лицитација за изрзду НОве зграде за дезннФвкцију на запздном Вра чару. Предрачунска је цена дин. 15.890-09, а кауција 1.800 днн. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Накнадне понуде после лицитације неће се примати. Из грађев. одељења општине београдске, 12 октобра 1901 год. ГБр. 2661.

На дан 24. Новсмбра тек. год. пре подне од 9—12 сати држаће се у Грађевинском одељењу општине београдске ОФертална лицитација за израду прешнрења Филтара на Белим Водама. Предрачунска је цена 18.402'86 динара, а кауција 2800 динара. Накнадне понуде неће се примати. Из Грађев. одељења онштине београдске, 12. октобра 1901 г. ГБр. 2694.

0 Б Ј А В А Суд општине београдске издаваће путем јавне лицитације под закуп право ка хватање и утамањивање мангуп паса и остали стрводерски посао. Лицитација ова држаће се у канцеларији економног одељења суда општинског на дан 17. октобра тек. год. од 2 па до 5 сати после подне. Кауција 200 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредкости за српске грађане а страни поданици полажу дуплу кауцију. Ближи услови могу се видити у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 27. сптембра 1901 године, АБр. 8379, у Београду.

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ Суд општипе београдске, издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп следећа своја добра и права и то: I. На дан 22. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, месарске дућане У великој згради на цветном тргу. Кауција по 100 динара у готовом новцу или у срп. држ. хартијама од вредности. II. На дан 23. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне пкљарскв дуЂаке — надстрешнице — ван велике зграде на цветном тргу. Кауција по 20 динара у готовом новцу. III. На дан 24. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне пкљарске тезгв у великој згради на цветком тргу. Кауција по 15 дин. у готовом новпу; и IV. На дан 25. октобра тек. год. од 2 до 5 сати после подне право узимања и продавања цубока од стоке која се коље на опгатинској кланици. Кауција 3000 динара у готовом новцу илн у срп. држав. хартијама од вредности. Лицитације ове држаће се у горе озпачене дане ито: под бројеввма I II и III у, или пред каФаном код „Сложне браће" на цветном тргу, а под бр. IV у канцеларијп економног оделења суда општинског. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 18. сентембра 1901. год. АБр. 7830, 7731, 7832 и 8377, у Београду.

Суд општине београдске, на основу решења одбора општинског од 18. септембра тек. год., АБр. 8417, на дан 30. октобра т. г. пред или у каФани званој „Код бандиста," у Скадарској улици, продаваће путем јавне усмене лицитације празан плац регулационог Фонда који постоји на углу Симиие и Скадарске улице, који граничи и мери и то: Са јужне стране Скадарском улицом 12'40 ш., са западне стране Симином улицом 46-10 т. са источне стране до имања г-ђе Јелене Протићке 49'15 ш. и са севорне стране до имања г-|е Јелене Протићке 6-00 т. Површина овога плаца износи 425 - 80 т., Четири стотине двадесет и пет квадратних метара и осамдесет квадратних дециметара. Продаја ће почети у 8 часова пре подне а трајаће до 5 часова после подне. Кауција се полаже пре почетка лицитације у 500 динара у готовом новцу или у срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног одељења суда општинског сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске, 29. септембра 1901. год., АБр. 8417, у Београду.

0 Г Л А С

0 Б Ј А В А