Beogradske opštinske novine

Број 43

- 258 —

Год. XIX.

5. На истој страни у другом ступцу у таблици: „Резултати јачине под притиском" испод речи „димензије" треба да стоји „ст" а испод речи притисак треба да стоји „Јп" а под тек. бројем 4. у рубрици „притисак на ст" место броја „1,901" треба да стоји број „1,801." 6. На истој страни у истом ступцу где је оштампана трећа сведоџба у четвртом реду реч „Благојевић" отпада. 7. На четвртој страни у таблици „Моћ упијања воде", у првом реду место друге речи „испитаних" треба да стоји „испитиваних." 8. На истој страни у истом ступцу под насловом „6. Јачина под притиском" у четвртом реду место четврте речи „на" треба да стоји „са". 9. На истој страни у другом ступцу у таблици: „Резултати јачине под притиском ови су:" место речи „тек. број" треба да стоји „ред. број", код речи „издржљивост на притиску" треба да стоји „1п", а под редним бро'ем 1 у рубрици дебљина место броја „7,03" треба да стоји број „7.08". Моле се читаоци да ове погрешке приме к знању и исправе. Уредништво.

О Б Ј А В А ГХошто на расписаној лицитацији на дан 17. тек. м-ца за издавање под закуп преноса угља на Беле воде није било лицитаната, то ће се поново на дан 30. новембра т. г. од 2 до 5 сати после подне држати јавна усмена лицитација за издавање под закуп преноса поменутог угл>1 и осталог водоводког материјала на Белв воде. ЈЕицитација ова држаће се у канцеларији економног оделења суда општинског. Кауција је 500 динара у готову или у срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног одељења суд* општинског сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 22 новембра 1901 год., АБр. 10789, у Београду.

0 Г Л А С На основу наређења команданта дунавске дивизиске области, од 17 новембра тек. год. Е№ 7404. командант бањичког логора држаће јавну усмену лицитацију у својој канцеларији на Бањици, на дан 24. новембра тек. год. за издавање под закуп зграда на Бањицн и то: Бараку са лебарницом, дућан за продавање бакалског еспапа, дућан за про давање млека; право за продају салепа, бурека, алве, лепиња, симита и т. д. Барака и зграде уступиће се закупцу одмах. Зграде се могу видети сваког дана, а услови у канцеларији команданта бањичког логора.

Лицатација почеће у 8 сати пре подне, а свршиће се најдаље до 12 сати у подне истог дана. Лицитираће се све зграде укупно; кауција полаже се у напред 300 динара у готову или папирима. Позивају се лицитанти који право на лицитирање имају, да изволе доћи на лицитацију, са собом и своје ираво да ионесу. Из канцеларије команданта бањичког логора, КЈ\2 154. 21 новембра 1901 год., на Бањици.

0 Б Ј А В А Пошто ни на другој лицитацији расписаној за дан 12 тек. мца. за издавање под закуп права узимања и продавања цубока од стоке која се коље на општинској кланици, није било лицитаната, то ће суд општине београдске поново на дан 28. новембра тек. год. од 2 до 5 сати после подне, држати јавну усмену лицитацију за издавање под закуп овог општинског права. Лицитација ће се држати у канцеларији економног одељења суда општинског. Кауција је 3000 данара у готову илн у срп. држ хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске 17. новембра 1901 год., АБр, 10518, у Београду.

0 Б Ј А В А Суд општине београдске издаваће путем јавне усмене лицитације под закуп у концесију право на пражнењз нужника и помијара у атару општине београдске. Лицитација ова држаће се на дан 1. Децембра т. г. од 2 до 5 сати после подне у канцеларији економнОЈ одељења општине београдске. Кауција је 1000 динара у готову или у срп. држав. хартијама од вредности. Ближи условп могу се видети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране суда општине београдске, 10. Новембра 1901. год. АБр., 10057, у Београду.

0 Г Л А С На дан 24. Новембра тек. год. пре подне од 9—12 сати држаће се у Грађевинском одељењу општине београдске ОФвртална хицитација за израду проширења Филтара на Бедим Водама. Предрачунска је цена 18.402-86 динара, а кауција 2800 динара. Накнадне понуде неће се примати. Из Грађев. одељења општине београдске, 12. октобра 1901 г. ГБр. 2694.

К 0 Н К У Р С У општини београдској упражњено је место управника општинске трошарине. С тога суд општине београдске овим позива сва лица, која испуњавају све оне погодбе, које су ниже изложене, а желе да компетују на ово место, да му поднесу своје пријаве са потребним документима до 15. декембра тек. године закључно. Плата је управника трошарине до 4080 динара на годину с правом на тантијему од 0,50°| 0 од чистог прихода ван царинарнице у суми до 5000 динара на годину. Управник општинске трошарине може бити само онај, који испуњава ове погодбе: а. да је рођен или нрирођен Србин; б. да је потпуно здрав; в. да је школски образован т.ј. да је изучио правни иликојидруги Факултет или вишу трговачку школу (академију) код нас или на страни. г. Лице које има напред пзложене погодбе, треба да је поред тога нровело у државној служби или управљало каквим домаћим новчаним заводом или индустриским предузећем најмање десет година и уз то да јепризнато као енергичан службеник. д. Изабрато лице поред тога што треба, да има напред изложене погодбе мора приликом пријема дужности положити и кауцију у (8000) осам хиљада динара, која може бити у готовом новцу или државним харгијама од вредности или интабулацији на I степен на непокретно имање у Београду, које мора бити осигурано, ако на истом постоје зграде, и имати најмање два пут онолику вредност за колику се суму у кауцију залаже, а коју ће одредити комисија, од три члана, коју општински суд за то буде одредио. Од суда општине београдске, 13. новембра 1901 г., АБр. 10506, Београд.

ТАКСЕ ЗА ИЗНОШЕЊЕ ЂУБРЕТА За квартове: Дорколски и Палилулски 1. Од собе и кухиње или мањег дућана са собом — — — — — — Д 2. Од две или три собе са кухињом или већег дућана са магазом — — — 0*60 д. 3. Од четири или више -соба са кухињом, од каФане са кухињом. од гостионице са кухињом без штале —- 1' Д. За квартове: Савамалски, Теразијски, Варошки и Врачарски 1. Од собе и кухиње или мањег дућана са собом — — — — — — 0 - 25 Д* 2. Од две или три собе са кухињом или већег дућана са магазом — — — 0'70 Д3. Од четири или вите соба са кухињом, од каФане са кухињом, од гостионице са кухињом без штале — 1'50 д.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Власник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА

Штампарија Д. Димитријевића.

Уредник МИЛИЈА ЈОВАНОВИЋ,