Beogradske opštinske novine

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

Год. XX.

НЕДЕМ 29. СЕПТЕМБРА 1902

Број 39.

ЗЛАЗВ НЕДЕЉНО ЈЕДАН-ПУТ

II. ! •: II \ : За Србију на годину 6 динара на пола године 3 , За стране земље на годину 9 ,

ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ АДМИНИСТРАЦИЈИ ЛИСТА А СВЕ КОРЕСПОДЕНЦИЈЕ УРЕДНИШТВУ РУКОПИСИ НЕ ВРАЂАЈУ СЕ

НЕПЛДЋЕНА ПИСМА НЕ ПРИШАЈУ ОЕ

ЈАВНА ЗАХВАЛНООТ Господин Ханри Лавал, инжињер из Париза, на нуту своме преко Београда, сетно се и сиротиње београдске оппгтине, и изволео је преко потписатог председника општине положити благајниди београдске општине 200 динара на име помоћи сиротињи београдске општине. Суд београдске општине, у име сиротиње општине београдске овим изјављује своју најтоплију захвалност племенитом дародавцу. ЂЋр. 5646 23 септембра 1902 год. Београд. Председник београдске општине, Милов. Р. Маринковић. Дедовођ, Марко Н. Нозаковић.

РАД 0ДБ0РА 0ПШТИНСК0Г РЕДОВНИ САСТАНАК 9 септембра 1902 год. Понедеоник. Председавао предеедник београдске општине г. Милов. Р. Маринковић. Од одборника биди г. г. Д. Ћ. Миловановнћ, Љуба Дојчиновић, Вг. .Јован Данић, К. Теодосијевић, Петар Новаковић, Дамњан Стојковић, Никола И. Димитријевић. Михаило М. Ђорђевић, Богоје Јовановић, Димитрије Наумовић, Ђорђе Н. Петровић, Св. Јанковић, А. Н. Кремановић, А. Ј. Аксентијевић, М. О. Петровић, Др. Радовановић, Урош Бдагојевић, С. АзријеЈг, М. Штрбић, 1)г. М. Леко, Јов. Смедеревац, Т. Д, Јанковић, Б. С. Живковић, К. Н. Лаваревић, М. Клидис, Р. Драговић и С. М. Весединовић.

Прочитан је записник одлука седниице држане шестог септембра тек. године и примљен без измена. II Председник саопштава одбору, да у данашњу седницу нису дошли нити су изостанак оправдали одборници г. г. Димитрије Тадић, Адодф Шток, Милан Павловић, Милован Миленковић, Коста Др. Ризнић, Г)г. Јован Ђурић, Јанаћко Костантиновић, Јован Максимовић и Лазар Матић. Одбор је примио к знању ово саопштење нредседника општине. III Одборник г. Манојло Клидис, примећује да св калдрма у Кнез Михаиловој удици не ради како треба. Излаже у чему се та рђава израда састоји. Скреће пажњу нредседништва на то и моди да се на то скрене џажља комисији, која калдрму буде прегледала и примада.

Председник изјављује да ће по овој представци одборника г. Клидиса наредита шта је потребно. По саслушању тога, — одбор је примио к знању ове изјаве одборника г. Кдидиса и председника општине. IV По прочитању акта одељака Управз града Београда АВр. 8252 и 8280, којима се траже уверења о вдадању и имозном стању извесних дица, — одбор је изјавио: Да је доброг владања и сиротног имовног стања Јован Миленковић, бив. бакалин и да су доброг владања доброг имовног стања: Владимир Благојевић и Милан Ив. Живковић, овд. трговци. V Председник износи одбору на мишљење молбу Марије Недељковић — Кечкаћ, којом тражи уверење о породичном односу. По прочитању те модбе Ст.Бр. 3117, одбор је изјавио мишљење: Да се молитељки може дати тражено уверење о породичном односу. VI Председник извештава одбор, да је на дневном реду извешће комисије за ревизију регулационог плана по предмету просецања нове улице од каФане „Босне" на Сави ка Св. Никољском тргу преко имања званог „Параносов Хан." По саслушању тога и расмотрењу односних акта и планова, — одбор је решио: Да се решавање по овоме предмету одложи, док грађевинско одељење не изради потребне планове у детаљима. VII Председник извештава одбор да Мирковић и Лучић, овд. трг. нису пристади да испоруче општини потребну количину дрва по условима како их је одбор изменио. Да је општ. суд понова расписао лицитацију за набаву потребне количине дрва за општ. потребу по прописаним условима, али да се није нико јавио. Да је г. Лука Ђедовић овд. трговац, изјавио да пристаје, да испоручи општини потребнујој количину дрва по понуди коју је раније поднео. Како се већ прибдижују хладни дани, моли одбор, да изводе решити како да се изврши ова набава дрва за оншт. потребу или да се усвоји понуда г. Ђеловића. По саслушању тога и по прочитању поменуте понуде г. Ђеловића, — одбор је решио: Да се за набаву дрва за општинску потребу усвоји понуда г. Луке Ђеловића

од 5 августа тек. године КАБр. 7511, а да одборник г. Коста Теодосијевић са г. Ђеловићем пропише каква имају бити понуђена дрва прве класе. VIII По прочитању модбе г. Драгутина Стаменковића министра просвете и црквених посдова. ГБр. 3311, којом моли да се продужи Милетина улица од Скадарске до Југовића улица, као и по расмотрењу односних акта и пданова АБр. 4860, — одбор је рошио: Да се овај предмет упути на оцену и мишљење комисији за ревизију регулационог плана. IX По прочитању молбе Анастаса Павловоћа, трговца АБр. 8187, због регудације, и расмотрељу ранијих акта и планот!*, — одКпр јд ретпио: Да се но овој молби остане при ранијем решењу одбора од 20 марта 1901 г. АБр. 1895 донесеног по ранијој молби молиоца по истој ствари. X На предлог општинског суда АБр. 4729, одбор је решио: Да се за смештај општинских возова изради једна шупа. Одобрава се општинском суду, да може у овој години на терет општинске готовине по добивеном за то надлежном одобрењу утрошити суму од две хиљаде пет стотина четрдесет и два динара и двадесет једну пару дин. за израду шупе за смештај општинских возова. XI На предлог општинског суда АБр. 7285, одбор је решио: Одобрава се општинском суду, да може у овој години на терет општинске готовине по добивеном за то надлежном одобрењу утрошити поред будетом одобрене суме још и сум^ од три хиљаде динара на набавку пожарних ствари. XII На предлог општинског суда АБр. 7285, одбор је решио: Одобрава се општинском суду да може у овој и идућој години на терет вишка трошаринских прихода по добивеном за то надлежном одобрењу утрошити суму од две хиљаде и пет стотина динара за оправку теразијске чесме.