Beogradske opštinske novine

Број 2.

— 4 —

и погодбу с молиоцима, но да погодба важи када јо и одбор одобри. X Ио прочитању молби Браће Гођевац и Аранђела Илића АБр. 3902/902 и 10274/902 одбор је решио : да ужи одбор у који да уђу одборници г. г. Сава Ковстантиновић, Тодор Ђурић и Милош МилошевиК с председииком општине ступи у ближи споразум и погодбу с молиоцима, но да ногодба важи када је и одбор одобри. XI. По прочитању молбе масе И. Параноса, АБр. 10.281/902 да.се масеном имању арондише плац регулационог фонда, •— одбор је реншо : да ужи одбор, у који да уђу одборници г. г. Тома Цинцар-Јамковић, Урош Благојевић и Милорад Гајић с председником општине ступити у ближи споразум са стараоцима масе, но да погодба важи када је и одбор одобри. ХП. По прочитању молбе Алексе Новаковића, АБр. 10.280 да му се имању арондшие плац регулационог фопда, —• одбор је решио: да ужи одбор, у који да уђу одборницц г. г. Младен Тодоровић, Урош Благојевић и Милорад Гајић с председником ступи у ближи споразум и погодбу с молиоцем, но да погодба важи када је и одбор одобрп. XIII. Председник извештава одбор да је Унрана фондова држала лицитацију за продају имања М. Симића на зеленом венцу, да је излицитирана цена изашла 74000 динара. Како је општини у том крају потребна једна згра^а за смештај пореског одељења београдског, пореског одсека за кварт савамалски и дечијег забавишта за гај крај, то би ово имање требало куиити за горњу општинску сврху. После довољног обавештења, одбор је са 17 противу 7 (противу гласали д-р М. Смиљанић, Тома Цинцар -Јанковић, Д. Сицић, С. Азриел, Аца Поновић, Стеван Максимовић и Марко Петронијевић) решио : да оштина откупи имање Милана Симића иостојеће на Зеленом венцу, за општпнску потребу. XIV На нредлог одборника г. Милоша X. Поиовића, а иосле довољног обавештења. одбор је са 17 противу 3 (противу гласали г.г. д-р М. Смиљанић, Тома Цинцар-Јанковић и Аца Поповић) решио : да ужа комисија у коју да уђу одборници г.г. Велисав Буловић, Тодор Бурић, Сава Константиновић и Марко Иетронијевић с председником општине прегледа ово имање на Зеленом венцу, па ако је погодно за општинску цељ и ако зграде нису рабатне, да суд понуди ,У прави фондова за ово имање највише до седамдесег шест хил>ада динара. XV. Председник моли одбор да из своје средине избере одборнике који ће делитн милосгнње о Божићним празнипима. По саслушању тога одбор је решио: овлашћује се суд да за сваки кварт одреди по једног одборника са још по

четири виђена грађана, који ће делити сиротињи милостињу пред Божићни празник.

РЕД0ВНИ САСТАНАК 19 Дедембра 1908 г. Нредседавао председник беогрлдске огшгеине г. Коста Д. Главинић; од одборника били г.г. Тома Цинцар-Јанкови!!, Д. Л. Симик. Ж. Бугарчић, Мих. Милићевић, Г1. Т. Милић, Милан Маркови!!, Иван К. Трпковић, М. С. Милогаевић, М. X. Поповић, А. С. Јовановић, Милорад Рувидић, Мил. С. Мостић, С. Ааријел, Р. ДраговиК, Тодор Пејчић, Милорад '1.1. Гајић, Стеван Максимоии!., Н. Крстић, С. Ј. Константиновић, М. С. Петронијевић, Др. М. Радовановпћ. Делово^. Марко Н. Новаковић. I Прочитан је занисник одлука седнице држане 16. ов. м. и примљен без измена П IIо нрочитању акта иследних власти АБр. 12448, 12383, 12443 и 12440, којима' се траже, уверења о владању п имовном стању пзвесних лица — одбор је изјавио : да му је непознат Марко Шајић, таљигаш; да су доброг -владања и доброг имовног стања Драгутин Миљковић, Т>орђе Бабић, комичар и Живко Славковић,. шпекулант. • • Ш IIо прочитању акта Управе града 43е6града, АБр- 12331, којим се тражи мишљење но молби Јеремије Ђукића, због иоданства, одбор је изјавио мишљење : да се молиоцу може пи молби учинити ако томе не стоје на путу какве законске сметње. IV По нрочитању извешћа ужег одбора АБр. 12589 о прегледаним рачунима општинским за треће тромесечје: одбор је: примио к знању ово изветиће с одобравањем. V По прочитању акта старешине пркве Св. Николе АБр. 12197, — одбор је решио: да главни тутор цркве Св. Николе буде г. Михаило Рафаиловић. VI По нрочитвњу молбе Јелисавето Катанић. АБр. 10272/02, да јој се имању у Херцеговачкој улици арондише плац регулацијоног фонда, — одбор је решио: да ужи одбор, у који да уђу одборници г.г. Тома Цинцар-Јанковић, Аца 3. Н. Поповић и Милош Милошевић с председником општине стуни у ближи споразум и погодбу с молиљом, но да погодба важи када је и одбор одобри. Овим се замељује решење одбора од 27. новембра 1902. год. којим су били одређени за свршавање ове сгвари одборници, који нису сада у одбору. VII Председник износи одбору на мишљење молбу Спасеније Марковић, која моли да јој се изда уверење о нородичном односу. По саслушању тога и молбе Ст.Бр, 5404, — одбор је изјавио мишљење: да се молиљи може дати тражено уверење о породичном односу. VIII По прочигању молбе Анке Недељковићке.

АБр. 6021 да јој се имању арондише плац регулац. фонда, — одбор је решио: да ужи одбор, у који да уђу одборници г.г. Евгеније Чоловић, Трајко Стојковић и Милорад Рувидић с председником општине ступи у ближи споразум и погодбу с молиљом, но да погодба важи када је и одбор одобри. IX По прочитању молбе Петра Вулегића АБр. 12326 да му се имање екснроприше, —- одбор је решио : да ужи одбор у који да уђу одборници г. г. Сава Константиновић, Михаило Милићевић и Милорад Гајић с иредседником општине ступи у ближи стгоразум и погодбу с молиоцем но да погодба важи када је и одбор одобри. X По нрочитању молбе Ранка Чорбића, АБр. 12327, да му се апроирише део имања Петра Вулегића, — 1 одбор је решио : да ужи одбор у који да уђу одборници г.г. Сава Константиновић, Михаило Милићевић и Милорад Гајић с председником општине ступи у ближи споразум и погодбу, но да погодба важи тек када је и одбор одобри. XI По нрочитању извешћа економног одељења АБр. 12247, о држаној лицитацији за нздавање нод закун лиферовања мргвачких сандука за сарану умрлих сиротних лица, — одбор је решио: да се држи друга лицитација, ношто су понуђене цене сувише велике. ХП Но прочитању извешћа економиог одељења АБр. 12879 о држаној лицитацији и мишљења економне секције, — одбор је решио : да се пиљарски дућани на Цветном тргу под прописаним условима издаду нод закун и то: Кости Панђелу, месару дућаи под бр. \ ; П. по годишњу цену од двеста двадесет дии. и 50 иара дин. Милану Караклајићу дућан под бр. VIII по годишњу цену од двеста двадесет динара. Милану Спасићу, пиљару дућан под бр. IX по годиитњу цену од двеста двадесет пет динара. Лазару Дамњановићу, пилзару дућан под бр. X по годишњу цену од две стотине тридесет динара. Милану Илијћу, пил>ару дућан под бр. XI по годишњу цену од две стотине тридесет динара. Манојлу Ранковићу ииљару дућан бр. ХП по годишњу цену од двеста тридесет и један динар; и Францу Рипки дућан под бр. XXII по годишњу цену од сто иедесет пет дин. За дућане под бр. V, VI, ХШ, XIV, XX и XXI да се држи друга лицитација пошто су понуђене цене врло писке. ХП1 По прочитању извешћа економног одељења АБр. 12123 о држаној лицитацији, —одбор је решио : да се штампање београдских општинских новина службеног листа београдске општине за време од првог јануара до 31. децембра 1904. године под прописаним погодбама од 4. децембра 1903. год.