Beogradske opštinske novine

Год, XXII

— 3 —

Број 16.

ншпта, јерјег. министар финансија суму коју је одбор у оншт. буџет на издржаваље ноћних стражара ставио, новећао са 80000 динара противно чл. 3 и 95 зак. о општинама и § 1. височајшег решења од 28 децембра 1861 ВБр. 25530 услед чега је таква радња Г. Министра финансија незаконита а општина београдска није ни по коме закону дужна да извршује незаконит; одлуке г. Министра ■финансија, ЗВАНИЧНЕ ОБЈАВЕ И НАРЕДБЕ Објава. На основу решења суда општине београдске од 12. ов. мес. држаће седруга усмена лицитација за рушење и поновно зидање оградног зида код Болнице опште државне у канцеларији гра!)евинског оделења опгатинског на дан 20 априла о. г. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 2682.22 динара. Кауција према закону о јавним грађевинама 400 динара. и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцелариЈе грађевинског одељења општине вароши Београда 13 Априла 1904 год Г№ 1445.

Објава. На основу решења Суда општине бесградске од 9. ов. м. држаће се трећа усмена лицитација за набавку 300. куб. мет. туцаника за оправку друма ка чукарици у канцеларији грађевин. одељења општинског на дан 21 априла т. г. од 3 сата по подне до 5. када ће се и закључити. Предрачунска сумаизноси 1350 динара Кауција је према закону о јавиим грађевинама 150 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка а погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 13 Априла 1904 год. ГБр. 1454.

Објава, На основу решења суда општине београдске од 12. ов. мес. о. г. држаће се трећа уомена лицитација за откопавање земље са плаца г-ђе Цане Ненадовића и одношење у бару Венецију у канцела рнји грађевинског оделења општинског на дан 21 Априла о. г. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 1000. динара. Кауција је према закону о јавним (грађевииама 100 динара и то: у готовом,

вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из кацеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 13 Априла 1904 год. Г.ЈУ2 1422.

Објава.

На основу решења Суда општине београдске од 6-ог ов. мес. држаће се усмена лицитација за израду 50 ком. школских клупа, — у канцелариЈи грађевин. одељења оиштинског на дан 19 априла ов. г. од 3 сати по подне до 5 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 3000 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 300 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. Услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у иоменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 13 Априла 1904 год. Г.Бр. 1450.

Објава. На дан 24 Априла тек. год. од 3 до 6 часова по подне, држаће се у канцеларији економног оделења Суда општинског јавна усмена лицитација за издавање под закуп зграде регулационог фонда постојеће у улици Цара Душана под Бр. 79 код „две буле". Кауција се полаже при лицитацији у 100 динара у готовом новцу или у Срп. држав. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења Суда општинског сваког радног дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од суда опгатине београдске 14 Априла 1904 год. АБр. 3444 у Београду.

Објава. На основу регаења Суда општине београдске од 11 фебруара т. год. држаће се усмена лицитација за израду и намештање табла са натписом у парку теразијском, — у канцеларији грађевинског оделења општинског на дан 20 Априла т. г. од 3 сата по подне до 5 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 340 динара. Кауција је према закону о јавним грађевинама 50 динара и то: у готовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови, предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су сваког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи, који права имају, да пом. дана дођу и лицитироју.

Из канцеларије грађевинског одељења општине варогпи Београда 14Априла 1904 год. Г.№ 623.

Објава. На основу регаења Министарства Грађевина од 8 ов. месеца држаће се усмена лицитација за калдрмисање травничке улице, у канцеларији грађевинског одељења опгатинског на дан 22 Априла т. г. од 9 сати пре подне до 11 када ће се и закључити. Предрачунска сума износи 3623.04 динара. ' ■ Кауција је према закону о јавним грађевинама 360 динара и то: уготовом, вредећим државним папирима или интабулацији. План, услови предрачун и остала техничка и погодбена документа, изложени су своког радног дана у поменутој канцеларији. Позивају се предузимачи који право имају, да пом. дана дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског одељења општине вароши Београда 14 априла 1904 год. Д.№ 1502.

Објава. На дан 24 Априла тек. год. од 2 до 6 часова по подне држаће се јавпа усмена лицитација за издавање под закуп траву за кошење и попашу на опгатинским ливадама код машинских зграда и водоводних бунара на белим водама. Лицитација ова држаће се на лицу места на белим водама. Кауција се полаже при лицитацији у 100 дипара у готовом новцу а пошто се лицитација закључи онај на кога иста остала буде дужан је да одмах положи ресто до потпуне излицитиране цене. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског сваког радног дана за време канцеларијских часова и при лицитацији. Од суда општине београдске 5 Аирила 1904 год. АБр. 3254 у Београду.

Оглас.

За наплату разних дугова што Драгомир С. Мијатовић, трговац из Београда, има плаћати својим повериоцима, власт среза Посавског на дан 26. Априла ове године пред механом Луке Ђуровића механџије из Обреновца издаваће под једногодишњи закуп парни млин дужника Драгомира, постојећи у вароши Обреиовцу прописаним условима који се сваког дана у ово среској канцеларијимогу видети. Закуп важи од 1. Маја ове па до 1 Маја 1905 године. Закупац на кога остане лицитација дужан ће бити једномесечну закупину положити унапред на име кауције. Закуп се овај даје јавности и позивају лицитанти да одређеног дана дођу и лицитирају. Из канцеларије начелника среза Посавског 31. Марта 1904 године № 9339 Обреновац.