Bilten Bitefa

t

28 razloga zbog kojih on no bi nogno dn živi na drugom mostu, Jođon joe što nigdđo nn svoetu, voli on, no nožctbo u pot sati ujutro da iđoetc u bioskop, n u Njujorku možotoe, i što jodva đa negđo u svotu nožoete boko colo noči dan svratito u lokal i đa budeto ugilužoni kao usrcd bolog đana!

U Boogrnađu čovek koji ne možo dn spava no nmožc da ide ZopOMm u bioskop (nožc na pijacu), niti nožo da jođe knd mu pndno napornceb, ali dje Beogradjanin zato, u toku gođinc mogao da biras da li ca da prnti prvonstvc EVroDC u boksu ili plivanju, FEST ili BEMUS, BITEP ili "Docu Bvropo", Sobor nnarođnih posamn ili pnogobrojnije gsajnovgc, nnučno SKUpovo, prirodđboc itđ, BITEF 3o snmnmo jodnm nogućnostb koju Boograd pruža svojim žitoljimn , jočna od onih stvari zbo S koje bi nokom ma :glo posti napomet, ako no živi u Boogrnđu, a onda, čČa provode u njonu posoc se Džšombar, Činiti lopinm i punin život u ovom mrndu mspnnači noprokidno bogatiti i čiriti lopozu unotbničkih, sportskih, obrazovnih i zabavnih programa, Ga bi u njima svako nrnšno nošto sa sobo, Nomogućo je zemisliti jođanan program ili prirodđbu do kojo bi svima podjodnako stalo.

BITHE je naponjen ljubitoljinma pozsorižtae i pozorišBnirn poslonicina pro svoga, U pozorišnoj kulturi koja djodčva da ira svoju izGanvačku do latnost, ovaj fostival igmrn značnjnu KkultuTno-infornativnu funkciju, .Nošc vozsoc sa svotbon na ovom blanu nisu protormno rnzvijono i široko, pn jo ulogn i ocvog fostivalo dna ovc kontakto proširi i drži otvoronin nnmšc pozorište pronn zbivanjimns u snvromonorn boanotbru.,

Ovo godinc smo viđoli "Lipa", "Soosko dvorište", "Don noga oca"f "Praknsn", "Tri vcnocijabskn blizsaeanca" i dn no ne bra \jano đaljo. Bili jo i pro :Gstava boz kojih bi BITBEP nogao proši, ali onc nisu odrođjujuće. I porođ toga selokcija mora biti još zagsnovonija i ođročjonija, srešta su pobrobnan niniman= lna dođatno srođstvn{(finansijnskan), Spocifičnost ovogođišnjog fostivanlas snažinm se u činjonici de jc "Lirns" i publika i kri-

RH

tika proglasiln zo. nanjbol;ju prodstcvu. U raznovpesnomnm „progronu,

možda i odvišo razsnovrgsnhorm, svako joe našao nošto do čogn mu jo posebno stalo,

PRDIKS PAŠIĆ "BORBA":

BITEF jo fostivnl novih pozorišnih tbončćoncija, to Ćo roči fostivnl proGgbnva koje isrnžav aju ili nnjavljuju toce tbcndoncijo. Bili bi odvoć obtiuistički očckivnti dmn novo budc u funkciji kvantitctnan ili obrnuto. Lakšo jo prođpostbaviti Ga Kkoncopciju fustivnln nc cdrcdajujoe broj prodstava, Pitanjo, u kojoj nori jo BITEF spronnn i sposoban, de svojcj koncopciji pođmođi jedđnogodđišnji izbor, u okviru "novih bondoncija“", povodon skornšnjog fostivalm dobije”. načolno znnčonjo. Bitcf jo, u svakom slučaju, nc sano ovoga pubn, raspet iznođju potmoboe %#a infomancijonm ı žclje za krunacijom, Kntknđa, kno U Drimlogru nwadjaprskog "tragičnog njuzikla”", olomoent informacije prcovlandava, pa 80, rocimno poslo susrnoža sa izvosnir Konnajoninn učenici · 'GEOVOVSKOP U, ser i oni?), glođnlnac, još sbunjon od "Bonđa", nnaje u prilici aa iskušavn i svojo strpldjonjoe i gsvoju dobru volju. Bodni Bitof so, s bakvim prodstavann, udaljuje od svojo suštinc i približava onono štŠ joce njogov pcslođnji cilj: oblasti koje oestcetiku žrtvuje kritorijuzimn izvan njo,.

No spoću, postoji "Bona, postoji "Beosko dvorište", 'postoji Barban, postojo = Kkonnčno = Bsrigz i "Prnkns". I knd=

+ +,

ı