Bilten Bitefa

#0000 000 020: o0 000 OG 000 O 06 e be o 00 0 00 O 00000 GOO 00 00 eG O 0 000 O 000 o 006 GH“

ODIN TEATRET Holatebno - Danska

Pozorišta Odćčn teatar ja medjuskandinavska pozorišna labaratorija sa glumačku umetnost. Publika bitefa imala je priliku da na bitef 4 vidi jednu predstavu ove labovatoyvrije, HPerai" Budjenija Babe. Sa ovim posoniščtem i sa ovim rediteljem snesđemo se ponovo na bitefu 7: Ođin teatar prikasađe ostvaranje proisašlo is susreta Tamedju Titenatura Dostojevakog i članova teatra.

"Ponekad sa čovek nesvesno priseđa muožtva čuđnih atvari, čak + trenutku kađa ga vođe na gubilište".

P.DoastoJevoeki

"Istorijako litezarnmi materijal odveo nas Je u oblast asoeijaeija naglih promena misli,ličmih pitanja, otkrivanja "Dostojevakinsma" u nama samima, Viziji koeamičke Rusije koja je takodje naseljena čičnostima kao Što su Leakov, Gogolj i Gončarov".

EF.Banba.

DEUTSCHES SCHAUSPIELHAUS Hamgu»g - S.R. Memačka

"Majprtetupačnija umetnost asa ave je, po mom mišljenju, govorno posorište. I kao takvo ono mora da sausme poseban položaj u okvi» drugih grana umetnosti. Govoriti sa ljuđima o ljudima» a uz to demonstrirati mjihovo ponašanje» oduveh je imalo pretežno politič ki značaj. Is tog. rasloga je i pozorište, na prvom mestu govomo posorište, nešto političko. A1i, ako se nađi o politici, a samim tim Ti o društvu kao nosiocu te politike, sadržaj đe imati preteža: značaj. Tp je ideja koja „uprkos Horvatovoj i Flešenovoj venesans it uprkos raatuđem intepnesovanju nemačkih posomica sa savremenu dramu koja se temelji na kritici dyuštvenog uredjaja, nekao bih, nide u potpunosti ostvabena.P

Prane Ksaven Kyreo.

Pređatavu "Seosko dvoniščte”, jednu neonaturalističku Visiju Hansa Keavena Krneoca: videđemo u režiji u i uz2 Ulrpiha Hajsinga 1 kabla Knajdela.

THEATRE DE L HOMME Hamilto„ Ont - Kanađa

Le Theatre de 1"Homme -– glumačka laboratorija sapočšela je avoj Ya sa iszučavanmjem + iatrašživanjem umetnosti i veštine kođ glumaca,

oslobodjemih uobičajenih ograničenja koje im nalažu ustanove, čij se delatnost ođuvek basimala na predubedjenjima i bila lišena ši:

pogleda i smelosti.

Predatavu gradjenu na biblijskim motivima u prezentaciji Theatra da 1 homme režirao je Ričard Noečim, učenik Grotovekog. Ovo Je prvo gostovanje jednog Kanadskog ansambla na bitefu.

•e0904 0 0 0 00o0 000 Od GG Ge o oO GO te Go Doo 0 0 be 0 O 00 O BEA Ob O 0 O 006 0 0 OOGO 0 O0e—