Bitef

galerija 212

koje nam tendencije pruža savremena umetnost ili je već i pitanje oveštala parola! a, da Ii smo zaista za umetnost! neočekivano smo suočeni sa novim vitalitetom mladih za koje je svaka akcija život i umetnost, tek stvorena ¡deja postaje realizacija a kratkotrajna piastička izvedba je ostvaren stvaralački akt. délo postoji, i ne postoji svaki materijal je upotrebljiv iz naše stare prirode: zemlja vatra voda vazduh i nove urbane prirode: beton gvožđe asfalt neon . . ,

no, poruke ne daju se zaboraviti da l¡ éemo ¡h i dalje shvatati kao protest ili ne-umetnost? ili su to tek najave jednog novog senzi bi I i teta ? iznenadiće nas jasna tendencija da se ode što dalje od savremene standardizovane merkantilizacije »umetničkih dobara« . . . izgrađujući svoje specifične poglede na život, mlađi umetnici ovakvim umetničkim pobudama manifestuju svoje izraze negacije svih mistifikovanih vrednosti današnje tehnoioške civil izaci je dok na planu umetničkog delovanja oni vrše negaciju i oštru kritiku birokratizovanih vrednosti savremene kulture . . .

stoga, ove generacije mladih Ijudi svojim slobodnim i otvorenim ponašanjem, posve novim duhovnim i kvalitetnijim osmišljavanjem svojih ciljeva nagoveštavaju ono doba koje tek dolazi —a, nazvali bi smo ga post-tehnoloskim vremenom . . .

organizatori: biljana tomić

irina subotić • ješa denegrí