Bodljikavo prase

Бро) 24

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Страна 3

°9 КЕДШЕ^ЦШЕ/ђЕ

1ЖИ НЕДЕЉА, 3 МАЈ И ако је данас леп дан, људи су ипак склони свађи. Тако се мој сусед Јоца посвађао са својом женом. Ко зна због чега, али цела кућа трешти. — Несрећо матора — виче му жена — да не пијеш као смук до сада 6и већ био шеф. — Којешта — брани се мужић — ја кад пијем, осећам се у најмању руку као директор. ПОНЕДЕЉАК, 4 МАЈ Људи се мењају још као деца. Идем тако данас кроз варош а предамном корачају два гимназиста. — Знаш — каже један — веле да расејаност иде са годинама, а ја тек у петом разреду а већ сам ђаволски расејан. — То је и самном — каже други. — Ето прекјуче гурнем у рукав забелешке из ■ математике, а оно био писмени из књижевности. Страшно сам постао расејан. УТОРАК, 5 МАЈ Женама је у крви да воде рачуна о туђим стварима. Одем на пијац и чекам пред коњском касапницом а иза мене разговарају две даме са зембилима. — Ви знате госпа Мицу — рећи ће једна — удовица је и иепрестано се хвали својим иепорочним животом. Одем јуче на таван, а она простире веш да се суши. И, замислите, поред својих хаљина и комбинезона обесила на уже и један прави правдати мушки унтерцигер. СРЕДА, 6 МАЈ Пошао један брачни пар, моји пријатељи, да траже стан. И иашли га. Газдарица их води по стану и говори: овде је кујна, овде трпезарија, овде шпајз. — А где је спаваћа соба? пита мој пријатељ. — А колико сте година у браку? — пита газдарица. — Осамнаест. — Ето видите, за вас и онако спаваћа соба није више актуелна. ЧЕТВРТАК, 7 МАЈ Шетам се данас са једном својом рођаком из провинције. Идемо од излога до излога и разгледамо. У једном излогу

стоје уметничке слике, и међу њима један женски акт. — Не разумем ове варошане — каже моја рођака. — Ето, ова девојка нема шта честито ни да обуче а бацила се на луксуз да се слика. ПЕТАК, 8 МАЈ Оженио се један мој пријатељ. И то некако кришом, иикога није позвао на свадбу. Данас се појавио са женом под руку: он висок и снажан, а она ситна, сићушна, као неки патуљак. — Па добро — питамо га ми вечерас у бифеу — шта ти би да се ожениш са онако малецном женом? — Ја се држим — каже он оне народне: кад већ мораш да изабереш зло, онда изабери што мање. СУБОТА, 9 МАЈ ' Данас се возим трамвајем, а преко пута мене седи једна госпођа са синчиђем. Кад је дошло до плађања карте, госпођа каже кондуктеру: — За мога сина пола карте, он још нема осам година. — Али, мама — наљути се дечко. — Доста са тим смањивањем мојих година. Ако наставиш тако, никада нећу доживети да гледам филмове забрањене за младеж испод шеснаест година.

Номунална хроника ИОВО САОБРАЋАЈНО СРЕДСТВО Пошто је, због велике воде, један део Београда под водом, општина је решила да у тим крајевима вароши уведе саобраћај, као у Вен«цији. У томе циљу је једна група трамвајџија упу^ена на курс веслања који се држи на Дунаву. Тим гондолама ће се прво возити публика која је кажњена због искакања са трамваја, ради полагања стручнога испита. КУПАЊЕ БЕЗ КУПОНА Општинско купатило ће ове године своје просторије нешто раније отворити. Верује се да ће се на Сави купати без купона, пошто је Сава надошла па воде има у довољној количини за све Београђане.

Из старог света

Платонова жена: — Гром и пакао! Зар сам се баш морала намеритм на једног ученика мог мужа!

ПО ПРОГРАМУ Футбалске утакмице за првенство Београда одмичу по програму. Да би се поввћало инте ресовање публике, сада се на челу налази С. К. 13 за њим Б.С.К. После, када се пролепша време, Б.С.К, 1\е бити на челу а С. К. 13 за њим. ПРОМЕНА ТЕРМИНОЛОГИЈЕ На захтев Енглеза, боксерски савез је избацио из употребе термина: „Гроги" и „Нок-аут", пошто се Енглези стално налазе у том стању.

— Сто пута сам ти казао, немој да шутираш углиће..

ТЕНИСКИ ШАМПИОН У Вишију ј« завршен тениски турнир на коме је, у финалу, победио Лавал. Он се у финалу састао са Американцем Лихијем, кога је победио у сва три сета са 6:3, 6:2 и 6:0. | СЈАЈАН ПРОНАЛАЗАК

Папагај: Аца дриблује... носи лопту.« Глишовић му одузима... додгје Шкоби... овај луца... Гол!!1

ТЕРЕН ЗА КЛИКЕРЕ Некадашњи травњаци по тротоарима, остали су потпуно ћелави па су београдска деца, да ово земљиште не би зврљало празно, употребили бивше травњаке као терен за кликере. Тако је, кејзад, и овај проблем скинут са дневног реда. 8>тпр>пм Као да не иде лето Мај с' новембром негде шето Нема сунца ни врућине Оштар ветар гране вије Сваког дана киша лије Цео свет за огрев брине. Рат ће б!тги |ош за мало Све дође на прегибало Англогакси већ су мат Од кад преста зимски ветар Сад не лажу ни на метар Већ свет лажу, све на хват.

АЛАЈ МИ ЈЕ АлаЈ ми |е, ла ми Је, Нико не зна шта ми Је. Због поиера морам сад И*и на принудан рад. Алај ми Је оваЈ дан, Освануо жалостан Баш сам млађан лоше среће Јер ме карта видет неће! НА УРАНКУ Небески се просо чанак Влажан био наш уранак Наредила сила виша Да Једнако пада киша Због уранка многи лола Покисо Је ко додола. Али младост не зна сметње И по блату биле шетње Могао и снег да веје Ал' у двоје шетња греје

Ђурђев-дан |е празиик жеља Свирке, песме и весеља. НЕВЕРНА ЈЕ Неверна Је моЈа крава Другоме Је пошла Па је туга срцу моме Рано, рано дошла. Ја зиам, краво врати&еш св Без туга и бола, Кад угледаш како музу Твог Јединог вола. Зашто, краво, остави ме1 Зар те ниЈе страх од рога Зар те неће ганут туга И болови срца мога! Знам Ја, краво, вратићеш се Без туге и бола, Кад угледаш како музу Твог Јединог вола!

Т Р Н Е Сутра, у недељу, 10 маја одржаће се код Цареве Ћуприје преи тркачки састанак ове сезоне. Трке ће се одржати на моторним чамцима од по 5 коњских снага, са по пет џокеја на сваком, на сваку коњску снагу по један. Џокеји неће морати да ое скидају у тежини. На крају ^е се одржа ти Стипл-Чез трка на једрилицама. Продајна трка не^е се одржати, пошто чамци нису за продају. Допинговање је строго забрањено, о чему ^е водити рачуна делегати одбора за исушивање Панчевачког рита. Да би се овим тркама дао поучан карактер, сви тркачки коњи испод 16 година старости могу присуствовати приредби из публике, само им је клађење строго забрењено. Као букмекери су се пријавили власници београдских савских купатила, кбји се баве издавањем чамаца на сат. Очекује се рекордна посе!га, нарочито ако падне киша, што је врло вероватно, пошто је тај дан Недеља.

Друштвене вести У Београду је ових дана основано Друштво против уличне ларме. Друштво је на првој својој седници, која је протекла живо и бучно, донело резолуцију да сџ као први корак у борби против уличне ларме забрани београдским монденима да носе ципеле са дрвеним ђоном, а у колико тих ципела има, да се поткују гумом. Претседник друштва, иначе трговац ципелама са ђоном од канапа, предложио је да се ципеле са ђоном од канапа усвоје као обавезна обућа за београдске тротоаре. Сви остали чланови друштва, који су иначе акционари предузећа за израду ципела са ђоном од канапа, једногласно су прихватили поднесени предлог.

ЛИЧНЕ ВЕСТИ Верио се. Мија Мијић, пензионер овд. верио се са г-ђом Пелагијом Јовић, овд. Овај брак је из рачуна пошто је г. Мија хтео само да дође до купона за дрва на који самци немају права.

Пажња Пастеровом заводу Извештава се Пастеров завод да је побеснели пас са Калемегдана имао задовољство да многим нашим дамама поцепа „Кајзер чарапе" тако су сада почеле још више да „бесне" са својом модом. Скреће се пажња Паетеровом заводу да предузме потребне мере против ове опасне епидемије.

Камено доба /

' а О

О °С_

— Лажљивче, шта си ми еамо обекааао. Ево, враћам ти штраг твоЈа љубавна писма—

«/Ј