Bodljikavo prase

Страна 8

ЕОДЉИКАВО ПРАСЕ

Бро) 32

Излишан Жена (своме мужу): У првим ^анима нашег брака, изненађивао си ме с времена на време мањим по(?лонима, али, сада, је твоја пажња већ сасвим ишчезла. Муж: Јеси ли икада видела неког да трчи за трамвајем пошто је успео да се попне у

Препредењак — Помозите слепом чо&еку, лепа, млада госпођице? — Гледај само, молим те, тог препредењака: прави се, кобајаги, да је слеп а тако добро види.

Тактика и предлог Две пријател»ице разговарају: — Данас сам изабрала диван шешир! — Јеси ли га купила? — Нисам, јер имам своју тактику. Увек траи.им од мужа да ми купи скупоцени шешир, и он се, разуме се, противи. Онда ја предложим онај који сам изабрала, и ствар је готова. ЊЕГОВ САН Жена: Сањала сам да си ми купио шешир. Муж: То није први твој сан о шеширу, који ме ништа не кошта. — Слушајте, колега, нмшта се не узруЈааајте.

Агка^ски са&еш Доктор: — Требало би да се занимате нечим што замара. Болесница: — Само кад мој муж не би био љубоморан.

Она му Је све и сва

Ти си ми драга, све на свету, мој идол, заштитнии, цвеће, душа и мој... тирании. 0^аиш>ем>с | ПОД ЗЕМЉУ

Било је то у време инфлаци)в пре две деценије, у време када Једна нула више или мање заиста није играла никакву улогу. Адела Сандрок, та незаборавна комичарка, препирала се са Једном колегиницом о једном глумцу. Та њена колегиница је тврдила да је он велики таленат и као потврду свог мишл.ења почела да прича како је тај глумац Једном приликом у неком ресторану читајући наглас јеловник био натерао сузе у очи свим суседима! — Сигурно је читао и цене, одговори Адела, мирно.

Он: Био сам код лекара препоручио ми је зимски спорт. Она: Одлично, трчи у подрум нацепај и донеси ми дрва...

Жена виче на мужа који веК греКи дан долази у зору кући: — Да имаш образа и стида ти би се под земљу сакрио! — Имаш право, жено. Дај ми кључ од подрума. Незпоразум

Предострожност — Волите ли ви децу, девојко? — Да, госпођо, али бих више волела када би господин био предострожан.

Нежно унуче — Драгане, каже мајка синчићу, бака је болесна. Иди до ње да ,је мало разонодиш. Дечко оде, али после краћег времена се врати. — Зашто си се тако брзо врагио? упита мајка. — Отерала ме бака. — А зашто? Шта си радио? — Нисам ништа. Само сам је питао да ли на њеном спроводу треба да свира музика.

НАША ПОШТА

Одговори нашим читатељкама

— Донесите ми мало касније још једну белу кафу. ОчекуЈем дете! — Зар овдеИ

Објављена та?иа Господин: Мари.ја, у моме оделу, које сам јуче свукао била је једна хиљадарка. Да ли сте нашли новац? Собарица: Одело милостивог господина чисти лично милостива госпоћа. Господин: А где је госпођа? Собарица: Отишла је јутрос рано у град да купује разне ствари.

— Ваша се жена страшно угојила... — Пст, не тако гласно. Она неће да се то зна...

— Госпођо, зашто вам је то око плаво? — Тукао ме муж. — Па пријавите га одмах полицији. — И хоћу, чим изађе из боЈР нице!

Песникињи. — Ви пишете песме пуне идеализма, чежњи, а у приватном животу ств реална, мала хистерична животиња, која студира живот по гарсоњерама... Не чудим се том контрасту код Вас. Данас је, уопште време контраста... кад су бољшевизам и демократија, који се слажу као рогови у врећи, склопили »споразум«, нека и Ваше »физичко« и »духовно« то учини...

БившоЈ читатељки »Недељних илустрација«. — Заиста, драго дете, судбина је немилостива према Вама. Црпли сте сву мудрост и васпитање из »Илустрација«, а оне сад не излазе... Шта да радите? — питате ме... Не знам... ах... сетио сам се... Тешите си и читајте старе Илустрације, а каткад посетите г-ђу МирЖеииса лира

НОВИМ ГИМНАЗИЈАЛКАМА Не тугуЈте за ноктима и кармином! Јер »жртве« од вас тражи време... Будите поносне!.. Та ви сте Нових покољења семе!

ЈЕДНОЈ РАСПУШТЕНИЦИ (коЈа Је хтепа да ме »улови«) Живот чинила си ми лепшим... Издашно пружала си ми рај!.. Ал', у очима ти читах, пријо: »Младићу, уловићу те знај! Ал', план ти се изјалови... Кад дође месец мај... Напустих те, а ти ми рече: »Младићу, бар »лове« ми дај!..

Јам, која спрема за штампу један роман о нашој златној омладини... Она ће Вам, без устручавања, дати који користан савет... НеодлучноЈ. — Гледао сам Ваш албум слика и највише ми се сви +ја овај последњи »љубавник«... Онај студент, са ким ста пре тога ишли, лепушкаст је, али ме од њега одбија Ваш пропратни коментар: »Није вешт јахач!.. Да ли, да се удате за овог последњег?.. Пожурите што пре! Истина, он није леп, али, трговац је и има 20.000 месечног прихода... Како да му признате своје пос^упке?.. Ох, то је лако.. Прочитајте Мир-Јам-кин роман »Рањени орао«... И бићете срећни: Ви, лепи, страсни, као Лукреција и он, диаан са својим коњским профилом...

— ЈаоЈ, моЈ муж ме вара! — Ма шта говорите! А с киме! — С мојом текстилном картом!

— Изволите! Ви сте »тели да опробате мој рукопнс. Слда сте га улознали.

МОДА Нова дужина женских хаљина Холивуд, јуна. — Креатори моде одредили су нову дужину женских сукања са 60 сантиметара удаљености од тла, ради штедње материјала за хаљине. Ако продуже овако, Американе ће ускоро решити проблем одезања, па ће им бити доста м смоквин лист.

— Драга госпођо, како сте могли да мм направите овако дугачак и широк комбинезон!