Bodljikavo prase

Бро) 33

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Страна 3

НЕДЕЉА, 9 АВГУСТ Верио се један моЈ прнјатељ, па познанчци навалилн да му честитају. И сви по наШем старом, лепом обнчају донели поклоне. И — ђаво би га знао — као да су се некако договорили — сви доносе сервис за кафу: за две, за четири, или за шест персона. Седимо тако и гледамо на поклоне, док се домаћин презнојава и пита у себи шта да ради са толиким сервисима за кафу, кад неко зазвони. — Шта га знамо — каже домаћин и оде да отвори врата можда се овај досетио па однекуд донео и кафу. А кад оно, дошла сестра од стрица будуће таште и донела — сервис за кафу. ПОНЕДЕЉАК, 10 АВГУСТ Мој сусед, има тако џандрљиву и благоглагољиву жену да је то страхота. И данас чујем кроз прозор светларника, како мој сусед огорчеио узвикује: — Ти си ми цео живот загорчала? — Зар ја? — чује се јетки глас лепше половине •— Што ме Бог не узме па да се увериш да више нећеш наћи жену као што сам ја. — Ама — чује се после мале паузе глас мога суседа — то, да видим, и не би било тако рђаво. УТОРАК, 11 АВГУСТ Мој шурак је страстан пецарош. Свакога дана, пре беле зоре, одлази на пецање а враћа се касно увече. Питам га ја данас: I — Па ухвати ли штогод? — Како да не — одговара он. [ — Па шта си данас ухватио? >— Три „горке" и једанаест шприцера.., СРЕДА, 12 АВГУСТ Данас ми прича познаник, учитељ. — Све ми се чини да смо ми из другог доба него ова данашња деца. Држао сам тако на једноме од последњих часова овога лета, наставу катихизиса, па да-

Јем деци примсре из морала. „Морал нас учи, кажем, „да Је боље дати него примити. Зна ли ко од вас да ми каже где је најкориснијс применити ову мудрост. — Знам ја — каже један шврћа — и устаје — На бокс — мечу. ЧЕТВРТАК, 13 АВГУСТ Син мога комшије, слабо учи школу, али зато у футбалу показује велике успехе. Већ је стекао репутацију доброга халфа. Његов отац забринут, ових дана треба да полаже поправни испит из математике, па га стално тера да учи. — Не брини, ћале, професор навија за „плаве" а они су у недељу изгутали два гола. А ја сам такође „плав" он ће ми из солидарности дати тројку. У фарби смо. ПЕТАК, 14 АВГУСТ Нешто ме у последње време почело да пробада с десне стране те данас одем до лекара. Препоручише ми једног суседа те одох до њега. Пошто ме је прописно откуцао, преоледао језик и терао да дубоко дишем, рече на крају: — Дакле, ништа страшно: даћу вам један сигуран лек. Него, добро је, Што сте баш код мене дошли. — Зашто! Питам ја. — Зато што Ја детаљно познајем ту болест. — Већ петнаест • година како болујем од ње. СУБОТА, 15 АВГУСТ МоЈа сусетка, госпођа Мими страсно воли коњске трке. И клади се до изнемоглости. Данас је чујем како разговара са Једном пријатељицом на веранди. — Имам за сутра Једно сјајно дупло-везано — каже она страсно — ако добијем, купићу један шешир, јесењи модел. — А ако не добијеш? — каже пријатељица. — О, онда... онда ће муж да ми га купи. ■

ДечЈа уста

— Тата, зашто си толиио оев' део1 — Зато, што ме ти не слу^ шаш... — Колико ли ти тек бабу ниси слушао, кад је она толико седа... Он вади зуб без бола

Светски рекордер

Овај црнац има највећа уста у Америци. Једино Рузвелт има већа уста од њега, али су му и потребна, пошто он рат хоће да добије речима.

»Њујорк Тајмс« доноси: Сједињене Америчке Државе образују такозване »борце победе«. Они су наоружани митраљезима, машинским пиштољима, секирама, гурпијама, тестерама, експлозивом и т. д. Сем тога сваки од њих добиће приликом прелаза преко Океана, пс> неколико гумених гусака, да им се у невољи нађу. КО ЋЕ ПРВИ! »Њујорк Дејли Њус« пише: »Енглези треба ве^ једном сами да отпочну са стварањем другог фронта, јер су они много ближи Европи него Сједињене Америчке Државе«. Англосаксонци хоће и желе да створе други фронт. Али, једино је запело ту, ко треба први да покуша да загризе удицу. Иначе, за њих је све остало лако.

НАВАЛА У БОКСЕРЕ Сви они, који се возе трам?« јем број 6, уписали су се у аматерске боксере пошто је вожн>а овим трамвајђм најбољи кон дициони тренинг за тешку атлетику. НИСУ КРЕНУЛИ СА СТАРТА Хендикеп трка »Други фронт« претрпела је велики неуспех. Фа ворити Џон Бул и Ујка Сам ни су уопште кренули са старта. Сви они који су се на њих кладили изгубили су силне паре. ПРЕШАО НА СКИЈАЊЕ Совјетски тркач на дугачке стазе. Тимошенко, који је у току овога лета потучен на свима утак^ мицама, сада је, усред лета, прешао на скијање. Зато се завукао у кавкаска брда и ту тренира бежање. СМЕТА МУ ПЕСАК Енглески спортиста Очинлек, који је био рекламиран као стручњак за утакмице по песку, нокаутиран је од Ромела. Његов менаџер Черчил га брани да му је песак ушао у очи па ништа није видео... ПРОПУСТИЛИ их... У прошлу недељу, играчи С. К. 13, када су видели онако огроман број навијача »плавих«, намерно су препустили победу, да би се на тај начин одужили публици. НА НИЗБРДИЦИ Познати совјетски тркач Тимошенко уверава своје навијачв д« ке сада његова екипа постизати веКе успеже у трчању, јер је ова| део стазе, до Новоросиска, н» низбрдици. ИСТА МЕТА ИСТО РАСТОЈАЊЕ У утакмицама за пехар Београда, стање је исто као и последњих двадесет година. На челу су »плави« и »црвени« и један од њих Ке бити првак. Можда Кв ове године, да се задовоље навијачи, бити лрви С. К. 13.

Из редакције Главни уредник: Види молим те, дође ми мало час неки господин и даде овај рукопис да га као роман публикујемо у наставцима. Погледај само шта пише: »Кочијаш је ошинуо коње бичем и викнуо: »Ђи-и-и, ђи-и, ђи-и«. И даље свих сто страна романа испуњено је тим »ђи-и«. Е, заиста има нас свакојаких под овом капом небеском! Други уредник: — Па знаш, можда он и није крив — ако коњи заиста нису хтели да крену...

Последњи каблограми

Лондон — Вашингтону Више не знам куд ћу, шта ћу Већ вас молим као браћу Од једног смо, знате, рода А крв, веле, није вода! Инјекције нове дајте Ни минута не чекајте Материјал, свеже трупе, Да крпимо многе рупе. Нашу кичму — Суец златни Вреба пораз суновратни Ни са Малтом боље није... Где год који транспорт крене Страшни Ромел ломи, бије Стаљин, Москва! не питајте И њих што пре спасавајте Храном, речју и оделом Ал никако својим телом! Они су нам нужда прека Зато нек се бију, прже До последњег свог човека! Ако они не издрже Нама више нема лека! ВИНСТОН, с. р.

Вашингтон — Лондону Саслушасмо, еао саде Ваше боле, ваше јаде И јес, браћо, грдна мука Што вас Ромел тако брука Помоћ би смо радо слали Али... али... Који год нам конвој оде Сваког прати зао удес: Једва јави — »С. О. С« И остане на дну воде_ РУЗВЕЛТ, с р.

Тимошенко Тимошенко лрошле зиме Користио згоде климе Да совјетски спасе раЈ Ал' му лето смрси конце: За црвене своје Донце Спремио је тужан крај.

»Тајмс« доноси: Кад је на једном тасу кантара лаж, а на другом топови, онда увек претегну топови. И погодио је.

Треба им само командант

Према извештају »Дејли Телеграфа« у Америци је један велики лист расписао конкурс кога би команданта највише желели на челу акције за други фронт. Све је припремљено за други фронт, само им фали командан?.

Не знају кога Ће да поставе од толиких хероја узмицања и стратега повлачења. Зато ће морати читаоци да гласају. Па ко највише добије гласова, тај ке бити главнокомандујући на другом фронту.

-ч*!: Х'„- ; -а