Bodljikavo prase

Стпан* 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

_Б^ој_43_

Сасвим безазлено

— Како) Позирала см гола сликару! — А, не бој се, било је то сасвим безазлено... Он није био сам, било Је код њега |ош неколино његових познаника.

Женске

Г у с к а

Чувени сликар Менцел, када је био млађи, умео је необично да се наљути кад би опазио да му се неко потсмева. Једног дана седео је он у Кисингену у својој омиљеној кафани и пио вино кад уђоше три странца, једна дама и два господина и седоше за слободан сто. Кад сликар случајно погледа на ту страну виде како је дама дошапнула нешто својим пратиоцима и како га после сви троје критички посматрају и како напослетку сви прснуше у смех. Менцел поцрвене али не рече ништа, већ узе свеску за скице и поче ревносно да црта. С времена на време оштро је погледао у даму да је ова почела да

се узнемирује; имала је мучно осећање да необичан сусед коме се потсмевала баш њу црта. Сликар је и даље мирно радио. Тада му изненада приступи један од господе: „Господине це дозвољавам вам да цртате даму!" — Но, па је ли ово дама? упита Менцел потпуно мирно и пружи свеску за скице. Тада господин промрмља извињење и покуњено се врати своме друштву. Јер, оно што је Менцел цртао била је једна мајсторски изведена и добро ухрањена гуска која гаче. Сликар се слатко смејао, а друштво се брзо изгубило.

Њена једина жеља

Ах, драги, Ја имам Једну Једину жељу... А то Је1 Да ми ниједну жељу не одбијеш...

ттм ?, оџа адпжарл... Цацп. — Како да вам руке постану лепе а кожа мекана и бела? Прос+а ствар. Оперите и ви, бар, једанпут месечно, веш, по могућству са содом, а ако немате онда је добар и цеђ од пепела. Зази. — Пишете: „Волим га~. страшно га волим"... Одговор: „Мило мн је, мило ми је.„ страшно ми је мило... Маци. — Ваш ме успех радује. Употребите све као и досада, па Ке вам се лнце потпуно освежити. Само употребљавајте редовно парадајз — крем док је још сезона парадајза. А за зиму препоручићу вам ново козметичко сретство. Миши. — Пишете: „Волели смо се, а кад сам јој рекао да ја мислим и на брак са њом, она се наљутила и тражила да се растанемо за увек"... Одговор: Право има. Коме је данас до брака. То ради свет који није из монденских кругова. Пријатељице — Ах, мушкарци су ми потребни као ваздух. — А мислиш ли да ти сувише честа промена ваздуха може да шкоди? Заједлзивост Код „Србије" седе две даме, пију оранжаду и разговарају. Прва дзма: Упркост мојих зрелих година, ја сам још увек лепа, драга пријатељице. Ни један мушкарац не може да прође поред мене а да не окрене главу... Друга дама: Али на супротну страну!

Елеоноркна велика жртва Вашингтон, септембра. — Како јављају из Беле куће, госпођа Елеокора Рузвелт, да би дала пример, поклонила је своју плаву јахту министру морнарице Наксу, да Је употреби на заштити најважнијег пута између Канаде и Вританских острва. Очекује се да ће и остале Американке следовати примеру Елеоноре и поклоннти своЈе лу1* сузне јахте и љупке двоседе сандолине, коЈе ће се употребити за патролну службу америчке морнарице.

№ И ДАНАС СЕ МОЖЕ ДОБИТИ КОД СВИХ ПРОДАВАЦА НОВИНА И КОД »ПРОСВЕТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ« А. Д., КОСОВСКА 39 III — ТЕЛЕФОН 24-822 КРЦАТ ШАЛА, ПРИЧА, КАРИКАТУРА, ЕПИГРАМА, ПЕСМИЦА ИТД.

Погодила унус Стари удовац оженио се мпадом девојком. Она га је пазила и трудила са да у свему задовољи старог и каприциозног мужа, али једно јој није полазило за руком: није умела да зготови јело по жеговој вољи: — Ништа ово није, говорио је обично муж. Од како умре моЈа прва жена, не једох више слатко у мојој кући. — Жена је очајавала и једног дана догоди се најгоре, загори јој јело. Сирота млада жена једва је имала храбрости да изнесе јело пред мужа и, стрепеКи седе за сто, очекујући буру. Међутим стари седајући за сто осмехну се некако задовољно, па кад окуси јело, тресну руком о сто и први пут радосно узвикну: — Ха. Ово је јело. Једва једном да и ти знаш шта хоћу. Такво јело волим. I Стидљиво момче Млади вереници шетају. Младић покушава да наговори своју вереницу да иду на неко усамљено место. Девојка се одупире, јер сматра да то неће изгледати лепо. — Ако учиниш шта желим, упита га она, и пођем с тобом у ту улицу, хоћеш ли покушати да ме загрлиш? — Кунем ти се да нећу! Убеђује младић девојку, смејући се. — И нећеш тражити да ме пољубиш на силу, као што си радио кад сам те, пре неколико дана испратила на степеницама? — Не бој се драга моја. — Ни да ме помилујеш, ни да тражиш да ме пољубиш? — Заклињем ти се, узвикну младић свечано! Њени успеси Скупиле се пријатељице и раз. говарају о своЈим љубавним авантурама. Мара се хвали да је имала великих успеха код мушкараца. Она рече: — Пред моЈим ногама се налазио једном чак и један краљ. — Знам, одговорила је пакосво њена пријатељица Зора, краљ вз карата за играње.