Bodljikavo prase

"Страна 6

БОДЉИНАВО ПРАСЕ

Број 63

Чудно

— Зашто |е господин Миле доб .о толико посета, кад је лежао у болници.

— Шта ли |е вашем мужу, он са» брекћо и праска. — Замислите само, погрешила сам и ставила у салату машинско уље!

— Ох, како су вам хладне руке!

... .» «

Мачка: — Ала овде станује неки великимиш.

— Лини|е ваше руке кажу да ће вас убити. исеки на комаде и појести. — Извините, заборавио сам да скинем рукаМЦ«. ј ^амшилоа ... ... да кокошке носе јаја

ЛОНАЛНЕ ВЕСТИ

НАЦИОНАЛНО ПРОФИЊАВАЊЕ Сазнајемо да је образован један уметнички одбор, који ће спровести значајне реформе у циљу естетског профињавања Срба. Проста народна имена као Вук, Милош, Душан, Тијосав, Радисав, Видосава, Живана замениће се разноврсним финијим именима као: Гедбон, Пепи, Пепица, Жан и Жанка (ова два имеан нарочито за футбалерске судије и глумице), Коштана (циганка — за певачице) итд. Исто тако уметници мораће носити и уметннчке холивудске надимке, као на пример наш првак на хармоници г. Илија Гаврилбвић — ЏОНИ, који без оНога свога „џонисања" не би значио оно што сада значи у нашем данашњем „отменом" друштву. Један специјалан одбор узМилошев „оплавак" мораће ово питање да реши на опште задовољство и општу народну српску потребу. Онуфрије Совре Ракиџик ср. ЈЕВТИНА ЈЕВТИНОЋА И поред ратних прилика успели смо смишљеним радом да појевтини фарба за лорфање нашег женског света, тако да се данас успешно може да немилице фарба и богат и сирома.

САВРЕМЕНА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

Такоће се осећа „дампинг" у весељу, пијанчењу и господи, јер данас „нема сиротиње".' Ко не верује нека понуди кога да му иструже дрва и нешто уради, па ће се брзо уверити. Ових дана се образују нове централе и то: централа за комедију, централа за фракање жена, централа за чутурологију, централа за рекла казала... АСТРОЛОШКИ БИРО Астролошки Биро Радосављевић-Сопот „Дунавска Бановина" срез Космајски препоручује да Вам погоди и уврача све шта Вам душа зажели. Вучење за нос уз пристојан хонорар... Његов колега из ужичке Илањице, који је недавно истрго кобили реп, па отишо у кироманте и бадаваџије ординира у Личкој бр. 1 (до Босанске). Чујемо да ће ове бадаваџије ускоро да заглаве на принудним оадовима за обнову Србије, а и неки од њихових клијената што желе „умешено па обешено". ЖЕНЕ ДОБРЕ МУШТЕРИЈЕ Званична келнерска радња која продаје цигаре »испод руке« саопштава: У последње време више мушкарци не купују цигаре од нас. Али зато су жене навалиле. Више купују но што су пре мушкарци куповали. А поред жена и гимназисти. Но главно је посао иде по старом а зарада пљушти.

Забачено двориште или шупа на периферији. У њега са долази само са препоруком. Али то није једини услов. Купац мора да будв јако дискретан и поверљив. Пре свега не сме да пита за квалитет и цену а затим не сме да контролише меру. Они који то раде, то су издајници и непоштени људи. Базар је обично покривен м мрачаи. То је због традиције пошто су на истоку сви базари (безистани) покривени и мрачни. Разлика Је само у томе што се овде не галами и не нуди роба, већ са само шапуће. И однос трговаца и купаца јв обрнут. На Оријенту је трговац захвалан и до земље се клања купцу, а овде муштерија мора да се клања и за*ваљујв и врло је чест случај да трговац изгрди купца као биров кучку а овај све трпи и кути. А слично је само то што и овде, као и на Оријенту, купац мора да буде преварен.

ГЛУМАЦ ПОЧЕТНИН Млад почетник ступио у позоришну дружину. Симпатичан једино по ватреној жељи да буде глумац; иначе, збуни се кад треба да проговори само неку реч на сцени. Колеге то знају. Занима их његова везаност на сцени и покушавају да му припреме заседу Једне вечери несрећник треба да изиђе на сцену и да каже свега пет речи. Али, један од колега, који такође иза кулиса чека да изиђе на сцену, непростано му сугерира: — Даћу главу да ми отсеку ако будеш могао правилно да изговориш оно неколико речи из улоге!... Ако будеш успео, платићу ти сутра ручак!.. Преклиње га овај да ћути и да га не буни. У том пада »шлагворт«, колега га гурну на сцену и несреКник, сав црвен и лбуњен, јавља госпођи маркизи: — Супа је упрегнута, коњи су на столу!..

Вечити критичар

...Па и снег с~* ииЈо тпкав, као што је раније био!

— Шта кажеш ти на то, што ме мој пас познаје по њуху! — Па требало би да се окупаш. Зна шта ради

— Зашто бацаш у ватру своја сгара сведочанство! — Да не дође у руке моме сину, Јер он са; учи да чита.

— Знате ли госпођице, разлику између трамваЈа и аутомобила! — Незнам. — Онм идемо пешк«.