Bodljikavo prase

Вро) 68

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Страна 3

НЕДЕЉА 7 МАРТ Прича ми јутрос Тома. учитељ, на пијаии. „Е, богати баш су чуднн ови докторн. Само да ти узме пару, а за лечење колај работа...." „Шта си сад запео да грдиш докторе? — питам га ја. „Ама како да нх не грдим када ме удесише за Врбицу. Био сан здрав као дрен, па ме нада> рн ђаво да нспнтам стомак. Инах сам ваљда неку кнселину шта ли. Како ме узеше у своје руке. пре три године, ја све горе. Осушнх се, добих неке грчеве н нзгубих апетнт. Ишао сам од једнога до дру гога, трош-ио паре и куповао ра зне медикаменте, али мени све горе. Најзад ми јуче рекоше за једног лекара да све зна. Одох њему. Узе ми дваес банки н на >.крају ми рече: Морате три дана да пијете само чај али ћете ре> довно узнмап. ове лекове, које ћу вам препнсати". „А када ћу узимати лекове? — питам га ја. „Три пута дневно, после јела — одговори ми он.

ПОНЕДЕЉАК, 8 МАРТ Паја шустер сго> ји за дуван а гла ва му сва завијеј на. Знам га да не пнје и да је до бар мајстор, па ме ово зачуди. ' — Шта је то бнло са тобом мајстор Пајо? — питам га ја. — Осакати ме она моја аспн Да! . — Сигурно сте се посвађали? — Јок брате, онако смо разговарали кад она дохватн кашику за сипање па ме цвокну у главу. — Мора да си је нешто увредио? — Ама јок! Она ме пита да ли бих волео да се удала за другог а ја јој кажем: Ти знаш море мене. Никоме ја не желим зла... УТОРАК 9 МАРТ Сневеселио се мој старн друг Бата па нит' говори ни ромори Само нешто миче устима као да се моли Богу. — Шта ти је Бато? — питамо га мн у кафани. — Море не питај. Постао сам страшно расејан. Ништа не знам шта радим. — А откад ти је то? — Ђаво ће га знати. Тек сам јутрос прнметио. Управо, јутрос је то приметио мој касапин. — Како то он да примети. — Па ето како. Узео је моје следовање и већ пошао кући када ме он задржа. Оставите господине тај дебрецинер. Ја се згранух а он ми приђе и из џе• па извади повећу комадешку кобасице. Онако расејан ја сам је стрпао у џеп. — ОЛе то, оће кога не познаје — насмеја се Шаца, стари шаљивчина.

СРЕДА, 10 марта Био сам на једнбј покерској партијн, која ни• је одржана. Домаћица, дама из вншег света, позвала господу и даме или се они договорили да не играју због велике пнксле. Када је то домаћица видела, решила је да своје госте не Служн кафом и денд■ вичима д а би што пре отишли. Гости се међутим, реше да седе што дуже и тако се направи жур Као на сваком журу и овде се говорило о свему и свачему. Једна пуначка госпођа, ко ју раније 'нисам познавао, окоми се на врачаре и хироманте. Ба• цала је на њих дрвље и камење и од ње нико није могао да до> ђе до речи. Паде ми то У очи пд запитам домаћицу наравно ша■ патом ко је дама. Она ми одго вори ла је то богата удовицб Анка, која има петоспратницу и двадесет и три кирајџије. — Зашто она толико мрзи вра■ чаре? упитах је. — Преварили су је пре дваде сет година. Једна чувена врачара прорекла јој да ће прво добитн богатог мужа а онда ћерку, међутим она је прво добила два сина и ћерку па тек онда мужа — одговорн домаћица па косно.

ЧЕТВРТАК, 11 МАРТ Мој син имао не давно писмени задатак из српског. Петљао он, пет љао и јуче донео задатак. Наравно на њему двојка али испод оцене професор је написао неке хијероглифе које ни кроз лупу не могу да одгонетнем. Шта сам знао да радим Одем у гимназију да потражим наставника српског језика. Једва га нађем. Неки млад човек са наочарима. Претставих му се и умолих га да каже шта је оно написао на задатку, пошто се као отац бринем. Он узе ону свеску и поче да се мучи и презнојава. После пу-

Нова дактилографкиња

них пбт минута лупи се рукОм по челу ч и рече: Па ево шта сам написао. Дечко пише врло немарно па сам му написао да убудуће читко пише..." Ја само зграбих ону свеску па з&главих врата. ПЕТАК, 12 МАРТА Пошао ја у Топчидер. Да ухва• тим луфт. Преко пута мене седе два млаћа човека Један, мало ћелав гласно прича: ...прво сам добио трбушни тиФус, онда коЛеру и на крају пегипи тифус. Једна Лама која је седела г.оред њега Орјо у стаде и оде чак на друи крај трамваја. А >а се не ио /алох уздржати, па га запитах: — И то сте Ви, све прележа"И...? — И то сте Ви, све претежал и. ? — АмА јок, ђовече! Та сам питања добио на испиту. Неки се засмејаше а мене би срамбта што се петљам у туђ разговор. СУБОТА, 13 марта Чекамо за месо, па да не би зебли месар нас пустио у раДњу. Он нема момка и посао врло ице споро. Али зато разговор све живљи. Нарочито су мушкарцн благоглагољиви, али њихов разговор није интересантан. Зато обратих пажњу разговору две старије жене, које су биле лепо обучене. Једна од њих, сува и избледела, рече другој, једној руменој и округлој кокици: — Јао, госпа Ленка, замислите ноћас, ја се пробудим после ужасног сна. А знате Кога сам сањала? Вашег покојног г. Ђо• ку. Као оН дошао са ножем па хоће да ме закоље. — А уколико сте се сати пробудили? — упита је ова пуначка. — Па било је око поноћн. — То није мој Ђока. Тај никад није долазио пре зоре...

Спожки епигсам У овоме зммском кулу Запушили многи рупу Извадили мало трошка Кад се мали задовоље Великима иде боље Цео спорт је на три ћошка. Н&&1 м>е Да би се у спорту очувао ама. теризам најбоље је сретство увести днеанице пошто се тако зна тарифа, док се овако хвата много скупље. На трансфер листи Пољска лакоатлетска екипа, која је била зачлањена као ванредан члан енглеског спортског савеза, брисана {• са списка и ре-

— А П(:е господине шефе, молим вас да имате на уму да |а не спадам у оне које дозвољавају да им се шефови удварају. Мало математике Проблем. Мој отац има 15 година, моја мати има 10 година, а мени је 30 година. Може ли се то објаснити? Решење: Врло просто, ко је проблем поставио, члан је једне трговачке породице која је покушала путем какве мале наивне спекулације да себи прокрчи пут. —ОГост (лакеју): Да ли је господин још промукао? Лакеј: Више није, ј^р баш кад сам му јавио, да с*е дошли, он ми је јасно и гласно викнуо: Ти магарчино једна, зашто си казао да сам код куће?

дуцирана. Пољска менаџер Сикорски сада је остао неупослен. Ђеприаа Пошто су касе Б. С. К. и С. К. 13 осетно испражњене због ве ликих трошкова око одржања аматеризма у њиховим клубовима, у току овога месеца биће приређена реприза утакмица између ова два ривала. ТЈЏенијга трњње. Британски шампион за дуге стазе, Вавел почео је свој пролетњи тренинг, пошто жели да отме светски рекорд од Американаца Мак Артура, за кога веле да је у одличној кондицији за бежање. Паланачкм ђаци

Наши ђаии као сваки Кад их гледаш сви једнаки Једна мука све њих бодс Да се школе ослободс. Ал имају муку, мантс Сви иду у шпскулантс Па имају много мукс Док продају •<- -1од руке. Тог се они и латише Своје књигс оставишс „Времс дошло" велс они Да сс правс милиони. По вароши трчс, јуре Кад их пит.аш сви се журе Али опет муку воде Да их власТи не уходе. Па и друге све се журе Траже неке авантурс Траже они море сада Где са неба нешто пада.

Нема шта да изгуби због тога изгубити дозволу

Један ауто је налетео на тротоар. — Човече, обрака св саобраћајац шоферу. Знате ли да ћете

за

вожњу. — Искључено, каже му овај, сасвим мирно. Ја је уопште немам. — Ја никако не разумем како је дошло јаје међу лопте за пингпонг! :!!1 ! !1!!1|1!!11 ! !!!1!!1!!!!111!!1|!1|1!!!1|1!1111!!1!11!11111 Гла|ни уредник: Теодор Докић. Власник и издавач; »Просветна зајсдница« а. д. Телефон редакције: 25-681. Штампа »Ј1УЧ«, Београд, Краљице Наталије бр. 100.