Bodljikavo prase

Страна ?

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Број 70

Беше му Енгпс-кв новиив упуКуЈу нв в« дресу Сједињених америчких држава апел за самилост: — Ми смо били једини господари мора. Али за бивше Јуда не даЈе нитта! }ак шемељ »СандеЈ Тајмс« пише: О делима флоте не чујемо много, као што би требало, а то има саога темел?а. Наравно, да има, и то морског темед»а. СВЛКИ РАДИ СВОЈ ПОСАО Дамаск, марта. — Да би испунили време и умањили досаду у пешчаним пустињама Сирије, агенти Секрет сервиса су убили једног угледног политичара , бивш^г министра спољних посдова у сириској влади. „Случајво се потрефило" да /в ова) насрећиик био противвив Енглеза. Чудно је да саио људп кбји се замере Еиглезима одлазе тајаиствено на други свет.

СПОЉНИ ПРЕГЛЕ Д НА ДОЊЕЦУ БКЛА • На приче Је одмаж ударена танка | Од кад на Доњецу прођа црна мачка Рањен медвед не смо више да се чачка Ствар испаде ом сасвим иаопачка Нема више пажн и смешннх прогноза Њина офанзива испала из воза Ортаци осташе без последњег поза Од карата кула на земл>у се сроза За здравицу џабе спремили су чаше Сада се они сами офанзиве плаше ОсеКаЈу |асно биђе триста чуда Тарницама трошним сломила се руда Јер опасност прети. велика и нова Од реке Донеца и града Харкова Прссахнуле пажи, угаси се машта Сад у Москви виде да ће бити свашта Зато друкше гуде, нове вести бруЈе, »ЦЈта Је с' другим фронтом! — све се чешће чу|е На поруку всле из Лондона свеци »Биће другог фронта кроз дванаЈс месеци« А одговрр оваЈ лепше се преаоди Биће кад на врби некад грожђа роди.

ГРЕШКА - САД СЕ Черчил шаље Идна преко мора сиња Да види да п' тамо расте луЗендиња Возио се Иди по дебепом мсру Видео на журу и мис Леонору Ал' Рузвелт уствари ил' можда у аицу На сам дан приЈема доби ниЈавнцу Зато Идн мора да иде до Хала Па Је пут толики био само шала Али бар |е нешто постигао, пола Јенки шкартираше његовог де Гопа Стаар његоаа сад Је иезгодна и танка Њега оставише без пунога чанка И он ништа сада у саету не важи Зато сад са свећом новог газду тражи У ЊуЈорку Идн сада вешто снује Да с другом Рузвептом Москву издрибпуЈе Ко и увек до сад о томе се ради Да се неко опет обмане, изради Рузвелт опет неће Лондон за ортака Иднова работа ниЈе много лака.

1ЈЕТ ТУЖНО ЧЕШКА Да обЈави свету шта све има ново Стари лисац Черчил држао Је слово А нод њега увек непресушна машта Говорио много, испричао свашта Ал' ниЈедном речи споменуо ниЈе Где Је то боЈиште где се Енглез биЈе Споменуо Је узгред да им фали спреме И опет се узда он само у врем« Па на краЈу ове говорничке шале Он Је опомено све ортаке мале Да жељице своЈе никако не трубе Само нека ћуте, саИ језик за зубе Па да забораве зађевице старе Да причама своЈим слогу не покваре Ко Јаукне само, чим се чуЈе вриска Тога ће избрисат са платнога списка Па на краЈу своЈе те шаљиве приче _ Рече да о рату неће да лрориче Греше много они коЈи иаду гаЈе Да ке ова гужва мало да потраЈе Па над се сабере та беседа лепа Цео говор био без главе и рела.

»Ивнинг Њус« мисли да се поцморнички напади осовине морају апсолутно спречити. То је лако написати али остварити би Једино могао Нокс, ако поново пређе у своју струку пешадију, па пређе пешке преко Океана.

Обећања пуна кола

аЊуЈорк ТаЈмс« мисли да се народно нерасположење премв Рузвелту у Америци заснива на чињеници, што он обеКава своЈу помоК економски слабима. Уопште, Рузвелт Је на|веКи лретседник за обеКања, кога су Сједињене Државе имале!

ЧЕТИРИ ЈАХАЧА АПОНАЛИПСЕ

Лако је говорити али је тешно створити

По]ашише четир' војводе З&рзаше четир' добра коња Загроктала Једна масна саиња

НОКС: — Не, господиие претседниче, у оао| сали налазе само разни бродови, коЈе нам Је цосали налазе се само разни бродови коЈе нам |е по■ина налазе се у другоЈ сапи.

*■" Ште мислиш ти Франклине, шта бих могла да учиним за Мароканце! — Да иосиш фереџу!

Ал' говори вила из облакат »Они носе четири зиамења »Гле четнри неподобна бслца вСмрти, рата, глади окужења! »Какаих НиЈе Још родила мајка

Јефш

услу1а

Опасно оружје

• ч — Шта се играш, Винстоне, тим алатом! Знаш да Је то опасно. — Угледао сам се на те(*1

Амерички музеј