Bodljikavo prase

Страна 8 БОДЉИКАВО ПРАСЕ ЖЕНСКЕ ВЕСТИ

Бро| 72

< Дебелку: Чим имаш 115 кила мм мере не мрже ти се веровоти. Зато, брајко, затвори у ста и гледаЈ неки посао, јер се од кукњаве не може живети.

' Јуиоши: Ни |е леко запетм али доста си пландовао па )е крајње време да увидиш да осим кибицовања има )ош неког посла.

Ужичанину: Ни »дупло везано« иије увек сигурно зато немој да се пренемажеш |ер ти нико не верује.

Мићи: Твој рукопис нисмо могли употребити а и теби сигурно неке требати па смо га оставили на чување у — корпу.

Главоњи: Наше ти сузе не помогоше. Лепо вели народ: ко ветар сеје, жање буру. И ти си хтео велику зараду па си добио — шипак. Бившем вепикодосто|нику: Ни највеКа заветрина није увек сигурна. И ту се може добити бар кијавица. Ташти: Прошло |е време када су таште бирале зетове. Сада саме кКери свршавају тај посао и не питајуКи родитеље.

Бошку: Дугови су доказ кредита и поверења. Зато и ти треба да се поносиш што си дужан до гуше. Мпадом професору: Ученици су зато да плате цео цех ако професор не уме да предаје. Ваљда неКе још наставник бити одговоран за слаб успех ученика.

СЕСТРД ИЗ ПДРДЋИКР ДМЕРИЧКА ВОЈСКА КРЕЋЕ

— Дакле ви желите да разговарате са великим магичарем Абмулахом Рамнапутром из Бомбаја? — Да, рецитв му да је дошла његова рођена сестра из ПараКина. На цркви ирског села Киламеј постоји натпис: »Волите свог највеКег непријатеља!« Преко пута цркве је дом трезвењака, на чијим вратима пише: »Ваш највеКи непријатељ |е вино«1 — На коме месту библије сто|и да човек само једну жену треба да узме. — Сигурно овде где пише »Нико не може два господара слушати«.

— Како сте смели да ме назовете кукавицом! Одмах да сте пред сведоцима узели натраг ову увреду! — Не могу је узети натраг, али ако вам је баш до тога толико стало, могу да је заменим. спремиш бољи ручак. Домаћи ред Г-ђа КатиК уводи у дужност нову куварицу: — Ето, Матија, код нас ниЈе ништа тешко, ни компликовано. Треба самао да заапамтите да пиринач стоји у кутиЈи на коЈој пише пасуљ, бибер треба да држите тамо где пише »Цимет«, шеКер да стављатае у кутиЈу на којој пише »Со«, а у овоЈ великоЈ кутиЈи на акојоЈ пише »Ораси« стоје јаја. То Је све. Паметна жена Муж: — Шта си платила тај шешир? Жена: — Ништа. Муж: — Како ништа? Жена: — Казала сам модискињи да пошаље теби рачун.

Саши: Када ти Је век флерт толико потребан, ти удеси да нађеш неког маторог момка кога не хвата обавеза рада па са њиме удеси карабице.

Загорки — Крушевац: Крило од слепог миша и друга сретства сада не помажу, али ако хоКеш да освојиш тог г. Ђоку, направи добру сарму од зеља и неку јагњеКу чорбу. ф—; Мари — Врњце: За плажу је још рано, али када те то дете моје, интересује, онда знај да Ке се ове године носити Јако деколтовани костими разне боје. У моди је нарочито лужница и корито па загреј воду у авлији и ту се окупај. ф и« . БоЈки — Ниш: Када )е млад месец треба поранити и пред врата неверног обожаваоца бецити струк белога лука и дугме од хаљине или костима и три пут прошаптати: »Врати се, врати се«. Онда отиКи куКи, умити се па изаКи на корзо и наКи другога.

— НеКеш се ти мени извуКи с том твоЈом причом о Африци) Ко Ке да ми пере веш, риба парнет и пере судове! Неку да ми киднеш у Африку!

УЧТИВОСТ — Дошао сам драга моЈа, да вам Јавим да ме више ре чекате јер ја не могу да дођем пошто имам толико Јак грип да ми је лекар наредио да не пуштам ни по коју цену собу! ИСКРЕНОСТ — Јелте, господине, да моЈ синчиК личи на мене? — Хм1 Не бих рекао да је дете тако ружно!

Пакост — Како сте, драга моЈа? Одавно се нисмо видели! — Одлично! — А ваш супруг? — О, ми смо се растали... — Значи да ни њему није рђаво. ✓ 1АК РАЗЛОГ — Зашто се ваш муж не лечи од глувоКе? — Чека док нам кКи научи да свира на клавиру.

Неци —- Књажевац: Пошто сад нема моде и лукоуза врло Кеш лако решити проблем ускршње тоалете. Обична блузица, кратка сукњица, сандале на босе ноге и мараму у боји преко главе и ето ти савршена радничка тоалета. ♦ ВоЈи: Када не служи реми, онда је најбоље променити игру или друштво.

Вери: Мужеви су обично љубоморни када немају разлога. Зато удеси да он има разлога да буде љубоморан па Кеш сигурно бити на миру.

Кад си упознала твога мужа! Уппч-гп* с«м га кад сам му први пут затражила паре.

ОНО ШТО ЖЕНЕ НЕ ВОЛЕ ДД ЧУЈУ — Ова вам Је хаљина веома згодиа, практична и Јевтина. — Дивно вам стоЈи ова вештачка вилица. — Зар Је госпођа КаЈа Ваша школска другарица? Она изгледа много млађа. — Допада ми се Ваш шешир — овакве шешире носе све београђанке. — Ми се познајемо, госпођи<е, петнаест година — тада ст<> били матуранткиња. Непојмљиво — Уосталом, он говори седам језика. — Онда незнам како не може да нађе речи да запроси твоЈу ' РУку?-

— Т»"о господине, тек еада можете ме оспО> »ити и питатм где Је Поп Ташкооа улица. , <■ • & ' V

1.г/ V. ч Ч -,-~А '-V •