Bodljikavo prase

ДОСТЛ О ЖЕНДМД!

Најбоље признање припада љу бави стога што је из ње рођена уметност. ЖЖ Има жена које страсио воле да би умеле д а науче како се страсно мрзи. жж Кад се срца разиђу, нема много смисла да руке остану стиснуте. жж Женина пакост може каткад Да буде највеће знање за другог. жж Женина љубав често ]е само увод у велику мржњу и освету. За нноге жене љубав је комедија која се завршава браком. жж Ни душевна ни телесна вервог.т немају свој корен у љубави, већ у сопственом осећају чистоће. Л\ Лч Женска мода ]е у два маха смеешна: кад долази и кад се губи.

Само споразумно

ОПРЕЗНОСТ Пацијент: — Господино докторе, у последње време стално го- Жена: — Ако ми за бракораворим у сну. Шта да радим?« зводну парницу не купиш нов каЛекар: — Ништа што ваша же- П У Т и шешир, знај да нећу да на не би смела да зна. пристанем на развод.

Само &на

ж Гостионичар (куворици): — Опет сег ости жале да им резанци миришу на сапун, а ја сам вам неколико пута рекао да не перете руке пре мешења. ж Син: — Тата, шта |о то дефицит? Отац: — То |е, сине, оно што преостане кад човек све изгуби. I ж Перица је учтив — Хоћеш ли Још парче колача, Перице? — Хвала, тетка. — Реци ми искрено, Јоцо, јелда — д а ли патиш од слабог апеме ниси оженио само зато да се тита? напијеш! — Не, него од учтивости.

Лекар: — Друго, госпођице, ваша болест је врпо незгодна. Пацијенткиња: — Дакле, тежак случа). Лекар: — Тежак је, али се може излечити, ако се удате.

Мај

чин савет Мати: — Пази, Даринка, мени се чини да овај млади трговац има озбиљне намере. Даринка: — Јао, мама, одмах ку у несвест пасти, ако ми понуди брак. Мати: — Да, да, али немој заборавити да кажеш прво хоћу.

То је за њега

ж Гост: — Иде ли, госпођо, онај сат на камину тачно? Домаћица (уморна од досадне посете): — Не, тај сат ми у куки називамо »гост«. Гост: — Зашто? Дома^ица: — Јер уопште некв да иде!

У Прови час Паула Весели дошла је баш у иоменат, када се расправљало Жучно о режији једног комада. — Шта вам је? — упита Весели. — Не могкемо никако да се сла жемо о иаслову комада! ■ — Тако, одговори Весели. А ]а сам већ мислио да. се ие слажете о садржају.

Без разика

ЖЕНСКА ПИТАЊА У РАЗНИМ ГОДИНАМА

— Какав је!

Неки пријатељ великог режисера Форста, верио се у седамде сетој години с једном младом девојком од двадесет година. Форст |е био изненађен и рече да је то, можда, ризично у тако крупним годинама оженити тако младу девојку. Пријатељ му одговори: — Ја ништа не рескирам, пошто ми се допада!

— Шта |е!

— Гдо |е!

Ж

Грешка у стилистици Писала пријатељица пријатељици, па између осталог пише и ово: »Кад ми је твоје мило писмо донео писмоноша, сто пута сам га пољубила«. ж Госпођа (новој служавци): — И ие заборавите да ми свакога дана доручкујемо тачно у осам часова. Служавка: — Хвала, милостива, али ако Јз понекад не стигнем на време, можете доручковати и без мене. ж То је питање

ИМА ЗОРТ Пера долази мајци и плачв: — Тата ми је опалио један шамар. На то ^е отац из друге собе: — Што лажеш! Немој да ти распалим још један.

Муж: — Одлично, ја ку моју жену да вомим кући овакву каква је, бар ћу бити миран.

Он: — Да ли ви умете да кувате као ваша мама? Она: — Да. Али треба видети да ли ви имата та(<о јак стомак љииа Наталије бр 100. као мој отац?

Главни уредник: Теодор Докић. Власник и издавач: »Просветна згједница« а. д. Телефон редакције: 25-681. Штампа »ЛУЧА«, Београд, Кра-