Bodljikavo prase

Страна 4

БОДЉИКЛВО ПРЛСЕ

. 29 јули 1944

ЧЕРЧИЛ И СТАЉИН КАО СПОРТИСТИ

У доколици, Черчил веома радо тренкра бокс.,

... а Стаљин се на разним предметима вежба прецизном гађању.

> % VI

ВАЖНД РЕФОРМА У ПОСЛОВАЊУ „ДИРИСА"

Како и» добро информисаних круЊва сазнајемо, извршена је у „Дирису" једна важна и дал.екосежна реформа, коју ће свн Бепграђани поздравнти са највеАич одушевљењем. Не ради се додуше о томе, да се следовања повећају, него, у будуће неНе ви. ше београђани добивати своја следовања „по глави". Београд■

Слг&џ раџиа Миле&е сашшта&а: Пажња! Пажња! Велике формаиије београћана у налету са Теразија. Дорћола и Палилуле крећу ка Малом и Великом мокром лугу. Кумодражу и Торлаку. У простору око станица не• ма никаквих Формачија.

ска публика, колико је до сада добила по главн добила је али у будуће тога више неНе Да буде, јер се тај метод није покџ-

зао нарочито ефикасним Уопш/е ;е више неће узимати у кал. кил главе, него стомаци, што је са акако и оправданије.

Нова иЈкола у Пиносави

. -Пошто су средње школе већ деиентрализоване" и смештене у Мали и Велики Мокри луг, Јајиние, Раковицу, Миријево и та(<о даље, решено је, дз се у Пиносави оснује Висока школа за физичко васпитање. Засада одржаће се само курсеви за јачање мишића на ногама и то практичним вежбањем у пешачењу сваког дана из Београда у Пиносаву изјутра и натраг увече.

Длаги цика уледнице. пао сам на испиту и Побего !од /ове Сустела 11 он ми дао Двајес банке да купим цигале, а ја купио кутију бугалске и /ос десет комада, па плодо одма и заладио две банке и влатио све пале јови. он Ми онда дао педе• сет банке да купим јос цигала и да плодам и да заладим. Мисли цика /ова да сам /з неки Флајел па да ну му све пале дати ста заладим. /ес, није Него #о да Мени не тлеба пала ионачо Сам сволц стално. Купио сам 9а педесет банке пигале. све саме бугалске и Отисо код малко• пе Нлкве да плодајем оним флаЈелима ста иглају Лулет све по двадесет брнке пакло. Тако Сам плодо све цигале и внладио двадесет банке цисто па сам имо седамдесет банке да влатим /ов и Сустелу. Ја нисам Флајел. могу му лати само десет ћанке заладе и његове Пале, то му /е дпста а мени Да остане нисто десет банке за мене и да и 1а иглам Малп та) лулет да плобам слену нг били Залапио нгку палицу Ови длуги Фла1ели Отелали ме, жазу бези свлцо ал кад су виде-

ли лале пустили Ме да иглам колко хоцу и ја сам игло све док нисам изгубио све пале целих седамдесет банке. онда су ме отелали казу бези свлцо ниси висе интелесантан, немас пале а )а тео да одем. па одједном наисо на ме цале јел ме тлази по целом беогладу Одкако сам побего од куце. Ласпали ми /ос тли самала а Ја сам знао да Иу код куце добити од кеве јос тли и од Тете Кате јос тли и да це влаг да ме однесе па ми се смлкло плед оцима. Где се скитас мангупе пито ме цале и само ме вуце за уво коцкас се јели /ел ти ја зато дадо пале бас /е будала ко да Ми /е он дао палс а не Јова Сустел \ао, таЈ кад ме довати негину Ми теске батине Незнам ста да ладим молам Бдзо да завлсим Писмо па цу вам се длугн Пут Јавити опсилниЈе. р.

За ове курсеве пријавило се мно го кандидзта, а и наставнички кадар је о.безбеђен.

Замрииење

— Јееи ли купио црну хвртију зв звмрвчење! — Мрре, иаква црнв хвртиЈв. Постввим Ја моју ташту на прозор, па да видиш сваком се смркне кад погледа у нвш пенџер.

ЕНЕРГИЧАН МУЖ — Кажеш, да се никада не пре пиреш са својом женом? Па како ти то полази за руком? — Имам ја врло једноставан начин. Кад год она почне да ми нешто прича ,|а само кажем мирно, али енергично и строго: „Тишина" и онда не проговорим више ни једне речи.

БЕОГРАДСКИ ЂАЦИ НЕ ПОЛШУ ГИМНАСТИКУ

У нзшој средњој настави последњих месеци догодиле су се велике .промене. Гимназије више не раде у Београду већ по разним шљиварима око Београда Како похаћање школа по шљи-

варима изискује велики напор од ђака то је одлучено да се укину испити из гимнастике, јер се сматра да су се ђаци исувише нагимнастицирали пешачећи до нових „учионица".

АКТУЕЛНА ПИТАЊА

— Дв ли се Иван Шубашић зато зове Шубашић, што му је неко у породици био зв време Туракв турски субаша и водоноша! — Када *е почети да се одвози ђубре са београдских улица! — Пред зградом »Политике« постоји још од 6. вприла срушена телефонска кабинв. Да ли 4<е се та кабина 1951 године оправити или бацити у ствро гвожђе!

МЕЂУ ПРИЈАТЕЉИЦАМА — Знаш, — прича Вера својој пријатељици Нади, — кад сам се ,ја родила, обећао је мој тата да ће сваке године на мој рођендан да положи у банку на моје име хиљаду динара. И тако ја сада имам већ лвадесетипет хиљада. не рачунајући камате. — Па то не треба да замериш свом тати — рече Нада. — Видиш и сама како су тешка вре-

мена, па није ни чудо што није могао сваке године да изврши своје обећања

— Зашто секретарицв једне летње позорнице ни|е постављена као глумицв, квдв се знв да одлично глуми! но& памришта Народно позориште даје познату Веберову оперу »Чаробни стрелац« без треће слике »Вучја јама«. Управа Народног позоришта стала је на исправно гледиште, да у околици Брегалничкв улице, где се сада дају претставе има толико разних рупа, рупчага и јама, да публика може и после претставе. да бира по вољи, па није потребно да се с тим замара и на самој претстави. Пошта „Бодљикавог прасета" Жнворад М.. Пожаревац. Ненаписзне песме не могу ни да се оцене. Ако си и другим репакци.јама само претио да ћеш им поелати сво.је песме, а ииси им слао ништа, није ни чудо што ти нису одговорили. Феликс. Кад си знао чорбу да запржиш сад је и покусај сам или V друштву оног свог пријатеља, ко.ји те је раније савето> вао. Перица, Београд. Ваше шалв су прочитане и предате на надлежно место, то јест фабрнци сирћета, која можда може да се користи њии«.