Bratstvo

а СИ а Ин ле

Ре

Алексеј.

0

Ови ли да по дојакошњем искуству ортанив ације о око _

цркава доле остану и надаље нагрђена крута, хладна и непро-

бојна тела економска, за стицање и управљање иметком, која се често извргавају у политичке клике без икаквог осећаја за беду, невољу, без интереса, за духовни напредак, унутарњу мисвију, и спасавање душа, тада је штета. дирати жене у њихову тиху домаћем гнезду.

Хоћемо ли тек да се приближимо идеалу остварену у

#7

првим временима хришћанства, да прква прихвати и најваж-

" није сопиалне потребе, које се без сарадње жене и њезинот ма"теринства, довољно ни саосетити ни појмити не могу, хоћемо ли

пуне цркве живе вере а кидање са укамењеним формама, без

_ живота и духа, како се често пише, тада, морамо тражити пу-

теве и начине за, постепено увођење и жена у овакав. склоп и рад пркве. Ове стоји до тога, на шта удара главни нагласак устав цркве. | - Прота. В. Јанкулов,

Гост.

Многи су причали у Москви о честитом Ивану Алексејевићу, који је кршио обућу. Нема спора, неки су га држали за, мало луцкаста, али је овако познавао, да у целој Москви нема, од њега поштенијег, побожнијег, и искренијег човека.

Иван Алексејевић је свако вече шре спавања, дуго читао св. Писмо. Једне вечери касно, када је већ довршио читање, Јасно је чуо глас Господа Исуса Христа гле му овако рече:

— Иване Алексејевићу, пази на моје речи! Сутра ћу свратити у твоју кућу, сести за твој сто, Ји од твог јела, и пити од твог пића.

Иван Ллексејевић је сутра дан дивно спремио своју малу собу, која му је била уједно и радионица. Џомно је павио, да радећи свој занат не направи каква, нереда и бубрета. Тако је била чиста“ соба као оглелало. Шотом је наложио ватру, шростро је на сто леп бео чаршав, поставио је био јела, пића, па је у срцу молећи се побожно Богу, чекао свету походу.

| Пред подне је 'свратио код њега један сиромашан слајраш. = Ала је добро топло код тебе; Ивајне Ален јевићу.

Били ми допустио да седнем блиске твом огњишигу |

— Само седи с миром и опреј себе о Иван, радећи . даље свој посао, па видевши да стара жељно погледа, на, постављени сто, понуди та са мало печења, хлеба, п' успе мало вареног вина у чашу, ша је метнуо шред госта. =.

Доцније се навратило једно мало дроњаво дете са одр-. паним оделом у радионицу. Иван га је повнао, то беше Поа