Bratstvo

на пен =

|

_ "акав плач, такви јауци орили ду. се и даље —- на зеМљи и горе —= на кули, јер и Сава нимало није мање плакао _ тамо од ових ЗВАЈе Па и какав се ледени камен не би смиловад код тог плача ! — Тако прође дан. Пред вече се јадикотвање нешто стиша : српска, се дружина већ поче спремати на, пут и подижући поглед на кулу своме кнезу слала му је пошљедњи поздрав и укор са сузама љубави : „Збогом, господару надш- збогом и био срећан, тови без нас своју ледену утробу !

"Стеван Тодоровић: Расшко Немањић одриче се краљевског сјаја и дома

"Зар ће Господ примити тебе који си преварио родитеље ' Зар ћеш смјети говорити да се бојиш Бога, а нас си обмануо, 3" Тако су му довикивали тугујући у срцу, али су у исто вријеме молили за његове молитве и благослов, па увевши ба (собом његове жалосне хаљине пођоше натраг Путем бу се неколико пута устављали, окретали клетој кули МА Пра сува, док су је још могли издалека, видјети.

Послије тога монах Сава сиђе б куле у свом новом анђеоском лику, поклони се игуману и братији и свигас љубављу поздравише. Оне из бралије који због њега претрпјеше увреду, мољаше да опросте својим напасницима како би се