Danas

Blažević protiv nemačkih medija

Uoči dnela Hrvatska - Nemačka

Vitel - Selektor reprezentacije Hrvatske Miroslav Blažević okomio se na nemačke medije zbog toga što su naveliko i, kako tvrdi, netačno preneli i tumačili njegovu nedavnu izjavu vezanu za predstojeći četvrtfinalni duel Hrvatske i Nemačke. Blažević je, podseća Rojters, rekao da će u taj duel njegovi igrači ući kako bi se Nemcima osvetili za poraz od 2:1 pre dve godine na Evropskom prvenstvu, da će pobediti i ići da osvoje svetsku titulu. „Iritiran sam onim što se tim povodom desilo u nemačkim medijima", rekao je on na konferenciji za novinare. Blažević je nemačke izveštaje nazvao lažnim i rekao da su mediji u Nemačakoj ..napisali neke veoma nekorektne stvari o mom (hrvatskom] timu“. Rojters konstatuje da je Blažević, raznolika i pričljiva osoba, bio u pobedničkom raspoloženju kada je dao tu izjavu, posle pobede Hrvata nad Rumunima 1:0 u osmini finala. Sada, međutim, on pokazuje puni respekt prema nemačkom timu. „Biće to sportsko nadme-

tanje, a ne osveta. I pored svega, verujem da smo sposobni da dobijemo meč sa

Nemcima koje veoma respektujem", rekao je Blažević. (FoNet)

FOTO: ROJTERS

„Pričljiva osoba“: Miroslav Blažević i Zvonimir Boban

"Vonderbra" za Francusku

Francuska će u četvrtfinalnom meču sa Italijom, kao i ostalim duelima na Mondijalu, imati jednog posebnog navijača - top modela iz Slovačke 26. godišnju Adrianu Sklenarikovu. koja je odabrana da reklamira najnoviji proizvod „Vonderbra". Sklenarikova je verenica francuskog reprezentativca Kristijana Kerembea. Učestvovaće na modnoj reviji Iv Sen Lorana koja će biti održana 12. jula, neposredno pre finalnog meča Svetskog prvenstva.

Čamotova "alpska veza"

Bez obzira kako se završi put Argentine na svetskom prvenstvu, reprezentativac „gaučosa" Hose Ćamot u mislima će übuduće stalno nositi Francusku, jer je najzad otkrio svoje korene. Odbrambeni igrač Lacija dolazeći na svetsko prvenstvo nije znao iz koje evropske zemlje njegova porodica vodi poreklo. Ali, zahvaljujući regionalnom francuskom dnevnom listu ~La Dafin Liber“, otkrio je francuske korene za koje nije ni sanjao da ih ima.

Opklade za kraj romanse

Opšte je poznato da se Englezi klade na sve i svašta. Tako su sada bukmejkeri izašli sa ponudom 16:1 da će događaji vezani za engleskog reprezentativca Dejvida Bekama na svetskom prvenstvu uticati da njegova veza sa pop pevačicom Viktorijom Adamas, članicom popularne grupe „Spajs grls“, bude okončana do kraja godine. „Jedna osoba iz Istočnog Londona stavila je 20 funtti (oko da će romansa između Dejvida i Vjktorije biti završena pre kraja ove godine", izjavio je Grem Šero, portparol kladionice „Vilijem Hil“. Bekam je isključen u samom početku drugog poluvremena utakmice sa Argentinom, pa su Englezi sa igračem manje igrali više od 70 minuta, jer je bilo i produžetaka, da bi potom izgubili na penale. Njegova verenica Viktorija Adamas sedela je na tribinama. U štampi se mnogi msu ustručavali da Bekama prozovu kao krivca za eliminaciju Engleske sa Mondijala.

Zvezda u grupi B

UEFA odrediLa grupe za Kup UEFA

Od 40. ekipa koliko će učestvovati u prekvalifikacijama za Kup UEFA, našem predstavniku Crvenoj Zvezdi, protivnici mogu biti: Polonija Varšava (Poljska], Inter Bratislava (Slovačka), Kolketi 1913 (Gruzija) ili Finairin (Finska). Zvezda se nalazi u drugoj „kvalitetnoj" grupi obzirom da smo zbog četvorogodišnje apstinencije izgubili dosta bodova u tom periodu. U ponedeljak 6. jula žreb, u Zenevi. će odrediti koji će od ova četiri tima biti protivnik našem predstavniku. nadamo se da će crveno-beli imati bar malo sreće prilikom određivanja parova u prvoj rundi takmičenja u Kupu UEFA.

Dragoslav Jevrić

Lacio dolazi na Marakanu

Neposredno pred prvu utakmicu Kupa UEFA, Crvena zvezda ce odigrati jednu jako pripremnu utakmicu. Po poslednjim informacijaraa koje kruže Ljuticom Bogdana, na Marakanu bi trebalo da dođe ni manje ni više nego rimski Lacio, ekipa koja u svojim redovima ima trojicu bivših igrača crveno - belih: Mihajlovića, Jugovića i Stankovića. Upravo zbog ovog poslednjeg velike su šanse da ekipa Serđa Kranjotija istrči na teren našeg najvećeg stadiona.

Petak;, 3. jul 1998.

21

CpncKa npecTOHHpa .beorpaflCKa npocnaßa ocaMcroroflHmitHpe oa 18. jyHa flo 15. jyjfa FlporpaM aa cpe«y, 1. jyjx, HeTBpTaK, 2. jyji n neTaK, 3. jyji Cpena, 1, jyji, 21 nac J3,BopnmTe Kane Tae Mimjnnor snaita XHJIAH#APCKA 3BOHA FlpojeKunje n pasroßop o Miicnjn upKße y caßpeMemiM MeAnjiiMa yHecuHU,n: jepoMoaax Joßan TivjihSpk, HOBiinap HBnpa BnAaHOßnh, peflHTejt CHHHUia flnMHTpnjeßnh, 3BonojiHßap JeßpeM JlonoßHh, HeGojiua Joßanoßiih, BOjjHTejb tjaKOH Heaafl Hniih HeTBpTaK, 2. jyji, 21 uac CBeuana cajia CKynuiTHHe rpajja HCOH KoHpepT noja i iKHX rpyna HHCHIipHCaHHX BH3aHTIIjCKOM My3HHKOM TpaAHUlijOM Vhcchhuh: neßiiiiu,a xopa „Cbcth Josan j],aMacKHH“, xop „Mojcej HeTpoßnh“ HeraK, 3. jyji, 21 uac ETiiorpacjiCKH My3ej <DHJAJIA KoHpepT caßpeMene My3HKe Hiicnupncane BHsairmjcKOM TpaflunujoM Y mcchhhh: My3H'iKa rpyna ~JepycajiHM“ JJoKpoßHTejb npocjiaße; CKynuiTnna rpafla Beorpafla HsßpuiHH npoflyu,eiiT: 3ajefliiHU,a My3HUKHX n 6ajieTCKH.x uiKOJia Cpsnje CueHapno h peajiH3au,uja: 3AjJ[POyrA MncjiopMaiflHje o nporpaMy: 3ajefliinpa My3HUKux h 6aJierckhx uiKOJia CpSnje, reji; 444 9796, B, Afl>Knje 21, \vww.bg-online.co,yuyhilandar MefliijcKH cnon3opn: PTB riojiitTHKa, PTB OryflHo B, BK TejieKOM, Apr Kanaji, Hama 6op6a, flanac, Paflno HufleKC, Pafliio 892, Pafliio TJJ.H, PaflHO Fojicli, Chth pafliio Bnfleo npojeKunje h cnajflOßH y3 My3HKy Yjias cjioSoflaa