Džuboks magazin

VESTI

Ш Moda vokalno-instrumentalnih sastava zahvatila je ceo svet. Stigla je i do Spanije i najveoa televizijska stanica u Madridu emitovala je polučasovni šou u kome je predsitavila tek osnovanu grupu „Beduino rok”. Grupa potiče iz Andaluzije, a odeća im služi samo radi publiciteta. Njihov repertoar odgovara repertoaru već poznatih grupa u svetu, ali u njemu se ipak oseća neki daleki prizvuk arabljanske muzike.

VELIKI KONCERT

■ Početkom maja je u Lon donu na „Vemblej Empajer Pul” stadionu pred 10.000 gledalaca održan tradiclonalan, u svetu najveći, kon cert moderne muzike. On se organizuje svakog proleda i na njemu učestvuju svi izvođači koje su čitaocl lista „Nju mjuzikl ekspres” glasanjem izabrali za najpopularnije u protekloj godini, u različitim katego rijama. Tako su u istom programu nastupali pored ostalih brača Voker, Sedo usi, Klif Ričard, Roj Orblson, Roling stounsi i kao poslednjl, Bitlsi sa pet pesa ma. Koncert je bio iz dva dela i trajalo je ргеко trl 1 po sata, a prisustvovaii sn mu 1 gosti iz Skandinavije i SAD.

„MORAVA* FILM ZA OMLADINU • Preduzeće za otkup filmova „Morava-film” pozvala Je veću grupu omladinaca na probno prikazivanje filma engleske produkcije. Film a stvarl i nema nekog sadržaja, već se sastavljen iz dvadesetak instrumentalno-vokalnih numera koje izvode trenutno najbolje grupe i pevači Velike Britanije. Konferansu u filma vrlo dubovito vodi Džimi Sevil, jedan od najboljih đisk-džokeja Radio-Luksemburga. Film snimljen n slnemaskopu i koloru, naisao je na nepodeljene simpatije omladinaca. Nadajmo se da ćemo imati prilike da ga vidimo u bioskopima.

ANSAMBL „FORTUNES" OSVAJA EVROPU > 9 Engleski ansambl „Fortunes” planira da celo leto provede na turneji po zemljama Srednje Evrope. Svoju turneju započeli sn u Zapadnoj Nemao koj, a zatim prelaze u Holanđiju gde će se zadržati više od dve nedelje. Na slici: Ansambl „Fortunes”.

=3 a UJ O bo ae

Džimi Sevil (desno) s majkom i Klifom Ričardom

džuboKsi Mnmagazm |

26