Filatelista

из САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

ПОДРУ и = – ке Еш ПОВЕРЕНИШТВИМА 1

Све подружнице треба што пре да одрже своје годишње скутинтине и одмах потом да доставе записник у дупликату Савезу. ”

Препоручује се подружницама и повереништвима да у току 1958 године ортанизују смотре марака у својим местима ради што јаче пропаганде филателије међу грађанством, а нарочито међу омладином. О приредби и успеху треба да пошаљу извештаје Савезу.

Канцеларије Савеза филателиста Србије и Савеза филателиста Југославије налазе се у Сремској улици бр. 6-ТУ. Телефон 25-382.

Чланови Савеза, свих београдских подружница, одржавају састанке средом по подне од 17—20 часова и недељом од 10 до 13 часова у ДОМУ ГРАФИЧАРА, ЦЕТИЊСКА УЛ. БР. 3 (испод Политике).

Подружница „ВРАЧАР“ одржава своје састанке суботом од 17—20 часова у улици БУЛ. РЕВОЛУЦИЈЕ 167.

Сваку промену ћјадресе достављајте Савезу, ПОШТ. ФАХ 102.

Ради обавештавања целокупног чланства Савеза преко часописа шаљите по један препис записника годишње скутиптине непосредно Уредништву.

РАЗМЕЊИВАЧИМА!

Сва писма за инострану размену треба слати директно на адресу руководиоца секције иностране размене: ЉУБИВОЈЕ ИЛИЋ, БЕОГРАД Ул. Јелене Ћетковић бр. 12-Ш.

Подружнице које желе свеске за размену марака, треба да се обраћају писмено на адресу руководиоца размене: АЦА М. АЛЕКСАНДРИЋ. Београд. Ул. Бориса Кидрича бр. 5-1.

ПОДРУЖНИЦАМА

Канцеларије COC - делиће марке „НАШИ ВЕЛИКИ ЉУДИ" оним подружницама и повереништвима, која буду измирила чланарину за 1957 и раније тодине и која на време изврше уплату

ЊЕ ~

за марке и доставе спискове својих чланова у дупликату (са редним бројем, пуним именом и преизменом чланова и чланским бројем). УЗ сваку серију делиBe се и по једна коверта „Београдски сајем“ по цени од 10 динара.

Све новчане пошиљке за чланарину, марке и др. за СФС треба слати на жиро рачун Савеза у Београду 103-Т-1007. Не заборавите да на полеђини уплатнице треба ставити зашта се новац шаље.

Подружнице и повереништва дужни су да одмах по одржању годишње скугштине пошаљу прописно оверен записник са скупштине.

Сваког месеца шаљите Савезу бројно стање чланова.

НЕОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ ВАЖЕЊА СВИХ ИЗДАЊА ПОШТАНСКИХ МАРАКА

У Ген. дирекцији ПТТ одлучено је да се у будуће свим издањима редовних и пригодних марака не ограничава време важења франкатурне вредности, него да се све марке издате почев од 1957 године могу временски неограничено користити за лепљење на поштанским пошиљкама — све до утрошка.

Према томе, пригодне марке издате у 1957 години неће се повлачити из промета. ИЗ ПОДРУЖНИЦЕ СУБОТИЦА

Подружница је одлучила да организује у 1958 години три изложбе: од 1 до " јануара 1958 дечју изложбу, за Дан Црв. крста изложбу марака Црв. крста и трећу изложбу у част рођендана Марпала Тита, која ће бити репрезентативна. АКТИВНОСТ ПОДРУЖНИЦЕ СФС У СУБОТИЦИ

Подружница СФС у Суботици организовала је ванредно успелу смотру марака са темом „ДЕЦА НА МАРКАМА" у времену од 1 до 7 јануара о. г.

Смотра је приређена у изложбеним просторијама града Суботице у преко 30 великих витрина. — Изложене су биле две велике збирке на горњу тему, збирке које су познате и изван наших граница, јер су постигле прва места на међународним изложбама у Хелсинкиу, Загре-– бу,. Варшави, Москви и Тел Авиву.

23