Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА РА Ати мете JIN

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE

MAJ 1971. e

APVTOBH AEAETATH ДОБРО ДОШЛИ!

Као што смо објавили годишња скупштина Савеза одржава се 9. маја 1971. године у 9 часова у просторијама ССРН Београда, улица: угао Поп Лукине и Маршала Бирјузова (раније Космајска) у облизини хотела „Палас“.

Правилима Савеза предвиђено је да на сваких 20 чланова друштва упуте по 1 делегата на скупштину. Друштва која имају мањи број чланова упућују једног делегата. Друштва која имају више чланова од предвиђеног броја могу уместо два, послати једног делегата стим што га морају снабдети пуномоћјем и за другог, тако да код гласања може гласати за себе и делегата којег замењује.

Чланови Управног одбора СФС, Надзорног одбора, Суда части и Редакционог одбора листа делегати су по својој функцији и они добијају пуномоћје од Управног одбора СФС и не убрајају се у онај број који представља друштво.

Рад скушштине је по правилу јаван, тако да могу присуствовати сви филателисти који желе, учествовати у дискусиији, давати предлоге и помоћи рад скупштине саветодавним гласом.

Имајући у виду да ова скупштина треба да донесе измену наших правила, да изабере Управни одбор, који ће имати врао одговорне задатке у наредном периоду, пожељно је да на скупштину дође што више филателиста. Са друге стране свако друштво треба да предвиди по једног друга за једну од функција у Савезу, стим што треба водити рачуна да то буду млађи и активнији другови, који ће својим радом било у Београду или унутрашњости допринети развоју филателије у нашем друштву. Пред филателистима БеоГрада у овом смислу лежи озбиљан задатак, јер највише терета у раду Управе треба они да понесу. Посебно скрећемо пажњу делегтатима да имају у виду и предложе за похвалу или златну значку другове који су годинама радили у друштвима и Савезу и које сада треба заменити.

Добро на мдошли делегати и гости,