Filatelista

— đela provizije za prođate marke koju daju preduzeća PTT saobraćaja, a prema odredbama Društvenog dogovora O udruživanju u Savez; – - аи — prihođa od prigodnih koverti, maksimum karata i drugih akcija koje organizuje Sa-

vez; – . i — dotacija SSRN, pređuzeća PTT saobraćaja i drugih organizacija, i zajednica.

ČI. 29

Za materijalno-finansijsko poslovanje Saveza odgovoran je blagajnik, koji se bira na konstitutivnoj sednici Izvršnog odbora iz reda njegovih članova. Rađ i odgovornost blagajnika regulišu se Poslovnikom o radu Izvršnog odbora.

ĆI. 30

Kontrolu materijalno-finansijskog Pposlovania vrši Odbor samoupravne kontrole jednom mesečno a Služba društvenog knjigovodstva ređovno i po svojim potrebama.

NI PRESTANAK RADA SAVEZA ĆI. 31

Savez prestaje sa radom po odluci Skupštine, ako iz njega istupi više od polovine društava i klubova, potpisnika Društvenog dogovora o udruživanju u 5ауег, ili po odluci nadležnog organa uprave. Imovina se đeli u jednakim delovima potpisnicima Društvenog dogovora o udruživanju u Savez. Ukoliko bi i društva i klubovi prestali sa radom, imovina se predaje SSRN Srbije.

O prestanku rađa Saveza, predsednik Saveza ili ovlašćeno lice ođ strane Izvršnog odbora, dužan je da obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova radi brisanja Saveza iz Кеgistra udruženja građana u roku od 15 dana.

XII ZAVRŠNE ODREDBE ČI. 32

Ovaj Statut donela je delegatska Skupština Saveza filatelista Srbije na svojoj izbornoj sednici održane 1978. godine, a stupa na snagu kada ga odobri nadležni organ SUP-a Beograda.

Danom stupanja na snagu ovog Statuta prestaie da važi Statut Saveza filatelista Srbije usvojen na Godišnjoj skupštini Saveza filtelista Srbije održanoj 24. februara 1974. godine, a ođobrenog rešenjem SUP-a Beograd, 13. br. 1 1———

Sekretar M.P. Pređsednik (Jovan Reljin) (Dušan Glavonjić)

ж

PREDLOG

Na osnovu Društvenog dogovora o udruživaniu u Savez filatelista Srbije i Statuta Saveza filatelista Srbije, čl. 13. delegati Skupštine Saveza filatelista Srbije, na svojoj sednici od -- ———— 1978. godine, usvajaju

POSLOVNIK

O RADU DELEGATSKE SKUPŠTINE SFS CIJU

a Delokrug rada Skupštine određen je Statutom Saveza filatelista Srbije (u daljem tekstu — Savez)

Način тада i procedura odlučivania utvrđuiu se ovim Poslovnikom.

Delegati Skupštine samostalno usvajaju ovaj Poslovnik, kao i njegove izmene i dopune, po postupku identičnom za usvajanje odluka i stavova.

СЛ. 2

Rad delegatske Skupštine je javan

_ Na sednice Skupštine mogu se pozivati da učestvuju u radu i predstavnici društveno-političkih organizacija i zajednica, organizacija udruženog rada i poslovnih udruženja, a obavezno „se pozivaju predstavnici SSRN Srbije, Zajednice jugoslovenskih PTT, Biroa za marke i izdavačku delatnost ZJPTT i Preduzeća PTT saobraćaja Beograd.

сл. 3

. Svi pozvani imaju pravo učešća u diskusiji, davanja predloga i mišljenja o pitanjima koja su na dnevnom redu