Filatelista

21

термина за одржавање Десете југословенске филателистичке изложбе у Београду 2000. године (консултовани су телефонским путем сви чланови Председништва, осим Александара Мирковића који је био недоступан за телефонски контакт).

Југословенски излагачи са великим нестрпљењем исчекују сваки нови ЈУФИЗ. Када се зна да је Југословенска национална изложба једина прилика да се стекну услови за међународно излагање, под окриљем Светске филателистичке федерације, онда је разумљив тако велики интерес. Интересантно је да је ВОЈФИЛА 99 (Филателистичка изложба војвођанских филателиста у Новом Саду, са југословенским учешћем) била предвиђена за мај 1999. године, као квалификациона за ЈУФИЗ Х. Будући да је ВОЈФИЛА 99 одложена из истих разлога, после ове одлуке Председништва СФЈ, стекли су се услови за планирање новог термина ове изложбе.

Искуство последњих неколико Југословенских изложби, које су одржаване сваке друге године, показало је да наша највећа филателистичка манифестациа сваки пут промовише по неколико нових изванредних збирки и излагача. Ту праксу можемо убројити у једно од најзначајних достигнућа сваког новог ЈУФИЗ-а.

Економски моменти, који су пресудно утицали на одлагање Изложбе и тражење новог термина, размотрени су са максималном озбиљношћу. Познато је да финансијска средства опредељују капацитет, квалитет, начин презентације и друге изложбене елементе, што је веома значајно када се ради о националној изложби.

Билшен број 9 Председништва Савеза филашелиста Југославије

САСТАНЦИ ФИЛАТЕЛИСТА И ДРУГИХ КОЛЕКЦИОНАРА У ХОТЕЛУ "СЛАВИЈА" ОДРЖАЋЕ СЕ:

- 13. И 14. НОВЕМБРА 1999. И

- 4. И 5. ДЕЦЕМБРА 1999.

СУСРЕТИ КОЛЕКЦИОНАРА ОДРЖАВАЈУ СЕ СВАКОГ ЧЕТВРТКА У ХОТЕЛУ "СЛАВИЈА" (УЛАЗ ИЗ МАРШАЛА ТОЛБУХИНА).