Ilustrovana ratna kronika

СВЕСКА 10.

У НОВОМ САДУ, 20. ДЕЦЕМБРА 1912. (2. ЈАН. 1913.)

СВЕСКА 10.

Илустрована Ратна Кроника

Ј|01к ^ојро =1[ЈГ

□□□□□□□□□ооаоппаппоппап 1 □ □ I § (°) 00 § В □ 0 в аппппппапооооппоиооппси

ИЛУСТРОВАНА РАТНА КРОНИКА ИЗЛАЗИ У СВЕСКАМА. ПРЕТПЛАТА НА 10. СВЕЗАКА СТАЈЕ КРУНЕ 2' -. ПОЈЕДИНА СВЕСКА СТАЈЕ 30 ПОТУРА. - ПРЕТПЛАТА СЕ ШИЉЕ: КЊИЖАРНИЦИ СВЕТОЗАРА Ф. ОГЊАНОВИЋА, НОВИ САД.

□□□ппппоппоопппппппПппп 10 0 1 10 0 1 I □ □ I иаппппаиоаоопоаипаапааа

1389.

УРЕЋУЈЕ: ДР. КАМЕНКО СУБОТИЋ. ИЗДАЊЕ КЊИЖ. СВЕТ. Ф. ОГЊАНОВИЋА.

1912.

ПРЕД БОЖИЋОМ. Ево нас пред Божић. Још који дан само, па "ће се у домове наше уселити мир, онај свечани мир великога празника. А мир толико требамо! Дани су били бурни и тешки. Никада те дане заборавити не ћемо. Јер су били тешки, јер смо сретни, што смо их доживили. Некада су и тешки дани срећа велика.

лила се на Србе, и у дане божићне не заборавите, да Бог чува Србе! * Уредништво и администрација „Илустроване Ратне Кронике" својим читаоцима срдачно честитају велики српски Божић.

Последњи су наши дани били тешки, јер су срећу собом доносили — сре"ћу велику. За срећу издржати се мора много. Срећа је терет велики, брига велика. Но главну бригу пребринули смо, и оно што се стекло, изгледа, мудрошћу и трезвеношћу ће се одржати. Још све свршено није, још ће зепсти многи, али главна је брига прешла; главно је пребринуто. И кад запевамо Рождество, из срдаца наших зебња нек ишчезне, јер живимо у данима великог Божића. Радујте се и веселите се, и певајте песме Богу. Певајте песме Богу, да се до неба чује! Бог "ће чути песме ваше бо-* жићне, јер Б о г а има. Има Бога, браћо Срби, и он на вас није заборавио, Верујте и у будуће у милост његову неизмерну, и у дане рођења сина његовог певајте му песме од благодарности. Божја неизмерна милост из-

Слика арнаутеког зверетва у Ст. Србији пре оевећеног Коеова