Istočnik

Сгр 176

ИСТОЧНИК

Бр. 11

Мала Библиотека. Издавачка књижарница ГГахера и Кисића у Моетару покреће: „Ма-лу Библиотеку" у којој ће доносити оригиналне радове српских даровитијих књижевника и најодабраније пријеводе из свјетске књижевности. У овој Виблиотеди" пзићи ће једна серија свезака под натписом Албум српских књи. жевника, а уз сваки рад биће израђен и лик ауторов. Свеске ће бити од 5—6 штампаних табака на малој 16-ини (џепни формат) и стајаће по 12 повчића. Глас. Службени црквено-књижевни лист нишке епархије за хришћанску поуку и црквену књижевност. Година I, број 1. Власник: Духовни суд;. Одговорни уредник: Милош С. Анђелковић, протођакон, суплент гимназије Краља Милана I. Глас излази 1. и 15. сваког мјесеца на табаку. Дијена је за свештенике Нишке епархије 10 динара, а осталпх епархија 8 динара годишње. За стране земље 12 дин. годињше. Рукоииси се шаљу уреднику. Уредништво и администрација је у згради духовног суда. Штампарија Ђорђа Мунца у Нишу (Обреновића ул. бр. 28) 1899.

итуља.

РиСТО Качавенда. парох паланчпшки, прпједорског протопрезвитерата, премииуо је 7. априла о. г. у 86 годпии живота, а у 59 своје снештеничке службе.

Званични огласи. Српско-православиа АЕМ. Коисисторија Дабро-босанска. Број 1111. 1' сф. i., бр. 466, ех 1899. ОЗГЈХаС. 3—2 Којим се одсутиом Пајп Беговпћу, родом из Дивосела у Лпци, даје на знлње, да је пречасип иротојереј Илнја Вилбија, парох у Ррахову, наименоваи службеиим засгуиником његовим, у поведеном брачном процесу на тужбу остављене му законите супруге Мплице рођене Ђурића из Обљаја. Усљед тога позиза се Паја Беговић, да својег застушшка довољно ииформпра, или другог заступника одредп и консисторији имепује, јер ће се у протпвном са службеио постављеним заступнико.м брачип процес сходио ријегнењу од 4. марта 1899., број 607. продужити и довршити. У Сарајеву, 29. априла 1899. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. „Источник" пзлази два иута и то 15. и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор., а на пола године 2 фор.; за стране земље на цијелу годину 5 фор., а на пола године 2.50 фор. Учитељима основних школа и ђацнма даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа, а рукописи уредништву. Рукописи не враћају се. Прва ерпека штампарија Риете Ј. Савића и друга у Сарајеву.