Istočnik

Стр. 304 ИОТОЧНИК Бр. 1б

Позивају се свештеници, који би желили тамо намјештени бити, да се до 1. новембра о. г. пријаве овој Консисторији. Пошто је с том парохијом скопчана част проте односно надзирате .4 .а, то ће се при понуњењу парохије узети обзир на оне свештенике, који су бар пет година служили и у свештеној пракси и писменом дјеловодству довољно искуства стекли. У Сарајеву, 22. септембра 1900. г. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Број 271. РеФ. 1. ех 1900. 3—2 IЕдикт. Овијем се јавља Јовану Милиновићу, из Вос. Крупе, сада незнанога боравишта. да је у његовој бракоарзводној иарници са суиругом му Аном рођ. Радић за његовог сл^жбеног заступвика постављен часни госп. Јован Вранешевић, парох у Доброселу, те ће се започета парница, ако се Јован Милиновић овом духовном суду не пријави, или себи другог заступника не назначи, са поменутим заступником водити и окончати. Из консисторијалне сједнице држане у Сарајеку 7. септембра 1900. године. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Број 3540., ех. 1899. 3—3 1Е] д и к: т_ На молбу Јоке Јоксимовића, ро^. Мауноге из Сарајева, позива се супруг њезин Ристо Јоксимовић. из Сарајева, који је исту прије 11 година напустио и своје боравиште од тога доба назначио није, да се овом духовном суду до 15. децембра 1900. године тим прије писмено или усмено пријави, што ће се иначе бракоразводна парница сходнм прописима, и без њега довршити. Из сједнице српско-православне АЕМ. консисторије дабро-босанске, у Сарајеву, дана 24. августа 1900. год. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. „Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је лиету на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне; за стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене Претплата ее шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српека штампарија Риете Ј. Савића и друга у Сарајеву.